|
کدخبر: 179342

واقعیت هایی تلخ از اقتصاد امروز ایران

خوانساری گفت: رتبه نخست افت ارزش پول و ۱۲۸ آخر تاب آوری اقتصادی در جهان را داریم.

اقتصاد واقعیت هایی تلخ از اقتصاد امروز ایران

رئیس اتاق بازرگانی تهران با ارائه آمارهایی تلخ از اقتصاد ایران گفت: بررسی‌ها نشان می دهد که اقتصاد ایران در سال گذشته از نظر افت ارزش پول مقام اول را داشته و همچنین در شاخص تاب آوری، رتبه ۱۲۸ از ۱۳۰ را کسب کرده است.

مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران در جلسه دیروز هیئت نمایندگان این اتاق با اشاره به کار تحقیقاتی انجام شده در این اتاق در خصوص اقتصاد ایران، گفت: چالش های اقتصادی و راهکارها را به کاندیداهای ریاست جمهوری ارائه دادیم و بعد از روی کار آمدن دولت آینده قطعا مشکلات اقتصادی و راهکارها را به دولت آینده ارائه می دهیم. وی در ادامه به بیان آمارهایی تلخ از اقتصاد ایران به خصوص از منظر بین المللی پرداخت و گفت: بررسی ها نشان می دهد که ایران در سال گذشته از نظر افت ارزش پول مقام اول (در دنیا) را داشته است. این موضوع به دلیل این بوده که سال های سال تورم وجود داشته، اما قیمت ارز واقعی نشده بود و یک باره با برداشته شدن فنر در سال گذشته بالاترین افت کاهش ارزش پول در کشور رقم خورد.

رتبه ۱۲۸ از ۱۳۰ ایران در تاب آوری اقتصادی

خوانساری در ادامه به جایگاه اقتصاد ایران در دنیا از منظر شاخص تاب آوری اقتصادی اشاره کرد. به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از محمد نوفرستی اقتصاددان، تاب آوری به طور کلی به ظرفیت اقتصاد در مقابله با تکانه های کوتاه مدت داخلی و خارجی و تغییرات بلندمدت اجتماعی و اقتصادی گفته می شود تا اقتصاد بتواند به روند رشد خود ادامه دهد. خوانساری اظهار کرد: طبق گزارش موسسه IMF از وضعیت تاب آوری کشورهای جهان در سال جاری، ایران از نظر تاب آوری با امتیاز ۱۶.۱ از ۱۰۰ رتبه ۱۲۸ در میان ۱۳۰ کشور را داشته است این در حالی است که به عنوان مثال رتبه کشور ترکیه ۶۰ است.

دو برابر شدن نرخ فقر

وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: براساس گزارش موسسه عالی پژوهش سازمان تامین اجتماعی، کاهش رشد اقتصادی و تورم باعث شده است فاصله طبقاتی در کشور افزایش یابد به طوری که جمعیت زیر خط فقر از ۱۵ درصد به حدود ۳۰ درصد رسیده است. از سوی دیگر بنگاه های اقتصادی به علت شرایط تورمی و موانع کسب و کار که در طول سال های گذشته با آن روبه رو بوده اند از سرمایه گذاری اجتناب کرده اند به طوری که برای اولین بار در سال های ۹۸ و ۹۹ رشد سرمایه گذاری نسبت به استهلاک منفی شده است.

پیش بینی کسری بودجه و تورم بالا در سال ۱۴۰۰

رئیس اتاق ایران همچنین با اشاره به بودجه کشور اظهار کرد: بودجه کشور از ۵۷۱ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ به بیش از ۱۳۷۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسیده که ۱۴۰ درصد افزایشی است. اگرچه در بودجه پیش بینی شده که ۳۴۱ هزار میلیارد تومان آن در صورت تحقق درآمد در بودجه خواهد آمد ولی آن چه که تجربه نشان داده است وقتی مصارف برای آن تعریف شده قطعا مصارف برای آن انجام می شود.

خوانساری بیان کرد: حتی اگر ۳۴۱ هزار میلیارد تومان به فرض مثال در بودجه نیاید ۸۱ درصد افزایش بودجه نسبت به سال ۹۹ را خواهیم داشت و باز پیش بینی می شود که با این حجم افزایش باز هم کسری بودجه خواهیم داشت و تا زمان استقرار دولت آینده پنج ماه از سال می گذرد و احتمال کسری بودجه بالا بسیار زیاد است. وی افزود: کسری بودجه در سال های گذشته باعث شده است که هم رشد پایه پولی و هم رشد نقدینگی داشته باشیم. نقدینگی که در سال ۹۱ به میزان ۴۶۰ هزار میلیارد تومان بوده، در پایان سال ۹۹ به سه هزار و ۴۷۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. بنابراین به همین دلیل تورم های بسیار بالایی داشته ایم. در اردیبهشت تورم به ۴۱ درصد رسیده و هر چقدر در شش ماه دوم تلاش صورت گیرد (پیش بینی می شود) این تورم تا پایان سال یک عدد دو رقمی بالایی خواهد بود.

منبع: ایران جیب

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها