|
کدخبر: 129971

بازرسی ۱۰۰ هزار انبار / برخورد با انبارداران متخلف

در راستای ابلاغ شیوه نامه بازرسی از انبارها و مراکز نگهداری کالا به منظور کنترل، پایش و نظارت بر عملکرد انبارها و سردخانه‌ها توسط بازرسان سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور پرونده ۲۱۲۳ متخلف به اتهام عدم رعایت ضوابط ابلاغی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناشی از عدم ثبت انبار در سامانه جامع انبارها و عدم ثبت رسید/ حواله کالای مورد نگهداری به تعزیرات حکومتی ارسال شد.

معاون وزیر صنعت ؛ با بیان اینکه قرار است بازرسی از عمده فروشان و انبارها جدی‌تر شود، گفت: این سازمان شیوه‌نامه بازرسی از انبارها و مراکز نگهداری کالا را به سازمان‌های صمت استانها ابلاغ کرده است.

معاون وزیر صنعت در ادامه افزودد: در این سامانه امکانی فراهم شده تا بازرسان با استعلامی که می‌کنند، تمامی انبارهای ثبت شده را پیدا کنند و به این ترتیب نظارت بر این انبارها و پیدا کردن انبارهایی که ثبت نشده‌اند ساده می‌شود و می‌توان انبارهایی که بیشترین ورود و خروج بار را دارند، بر اساس اطلاعات این سامانه شناسایی و بر حسن انجام کار آنها نظارت کرد.

انجام ۹۵۲۶ بازرسی در شهریورماه امسال در حوزه احتکار و اختفاء توسط انبارداران متخلف

بنابر اعلام رئیس سازمان حمایت، قبل از ابلاغ شیوه نامه بازرسی از انبارها و مراکز نگهداری کالا، طی شهریهورماه امسال، جمعا تعداد ۹ هزار و ۵۲۶ مورد بازرسی حضوری از انبارها و سردخانه‌ها توسط بازرسان سازمان‌های صنعت و تجارت سراسر کشور انجام شده که حاصل آن تشکیل ۸۱۹۵ پرونده تخلف به ارزش ۵۵۹ میلیارد و ۹۸۱ میلیون و ۹۴۱ هزار و ۸۶۳ ریال بوده است.

و این در حالیست که بعد از ابلاغ این شیوه نامه، تاکنون جمعاً بالغ بر ۱۰۰ هزار و ۶۹۸ بازرسی از انبارها و مراکز نگهداری کالا درسطح کشور انجام شده و بیش از ۲ هزار و ۱۲۳ پرونده تخلف در همین راستا به سازمان تعزیرات ارسال شده است.

عباس تابش رئیس سازمان حمایت ؛ ارزش ریالی این پرونده‌ها را بالغ بر ۵ هزار و ۵۶۳ میلیارد و ۷۱۱ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: بازرسی‌ها از مراکز نگهداری کالا شامل انبارها، سردخانه‌ها و مراکز نگهداری کالا برای بررسی وضعیت و حصول اطمینان از رعایت الزامات و ضوابط ابلاغی مشتمل بر ثبت انبار/ سردخانه در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا به نشانی اینترنتی WWW.NWMS.IR و اهتمام لازم انبارداران به ثبت رسید و حواله کالا به/ از انبار در قالب سامانه مزبور و برخورد با تخلفات احرازی با جدیت همچنان ادامه دارد.

وی بر ضرورت اجرای مستمر گشتها و بازرسی‌ها در سطح انبارها تاکید کرد و متذکر شد: اگر بنگاه‌ها علیرغم اطلاع رسانی‌های مکرر صورت گرفته نسبت به ثبت محل نگهداری کالای مشمول در سامانه جامع انبارها و یا اعلام ورود و خروج بار از طریق ثبت رسید و حواله و یا رد و تأیید بارنامه برابر ضوابط و الزامات قانونی اقدام ننمایند لاجرم شناسایی هر نوع کالای خارج از شبکه در انبار به عنوان احتکار و اختفای کالا به شمار رفته و بر اساس قوانین مبارزه با قاچاق کالا برخورد قانونی می‌شود.

تابش تصریح کرد: سامانه جامع انباها به آدرس اینترنتی WWW.NWMS.IR در راستای تحقق مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با موضوع ایجاد و راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند جدید مورد نیاز جهت نظارت بر فرآیند واردات، صادرات، حمل، نگهداری و مبادله کالا و ارز از سال ۹۴ طراحی گردید.

بهره‌برداری از سامانه جامع انبارها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و با نظارت ستاد مرکزی مبارزه قاچاق کالا و ارز در خرداد ۱۳۹۵ به منظور شناسنامه‌دار کردن کلیه مبادی و مقاصد حمل و محل‌های نگهداری کالا و همچنین ثبت اطلاعات ورود (قبوض انبار) و خروج (حواله انبار) آنها آغاز گردید. درحال‌حاضر حدود ۷۴۰ هزار واحد توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت شناسایی و در سامانه جامع انبارها ثبت شده¬ است. همچنین حدود ۱۵ هزار مرکز نگهداری کالا اقدام به ثبت رسید و حواله در این سامانه می¬نمایند. از جمله کارکردهای مهم سامانه جامع انبارها شفاف‌سازی و رصد کالا در زنجیره تجاری کشور و جلوگیری از قاچاق و احتکار کالا می-باشد و در صورت عدم ثبت انبار در سامانه جامع انبارها و عدم ثبت رسید /حواله در سامانه مزبور وفق تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد قانونی لازم صورت خواهد گرفت.

همه انبارها باید در سامانه ثبت شده و کلیه انبارهای مجاز و غیرمجاز شناسایی شوند و هیچ انباری نباید محل دپوی کالا قرار گیرد.

ایشان با تاکید بر اینکه ما نیز به عنوان دستگاه نظارتی متقابلاً باید اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از این تخلفات انجام دهیم، خاطر نشان کرد: این سازمان بعنوان مرجع برخورد با متخلفان و اخلالگران، به منظور جلوگیری از هرگونه احتکار و اختلال در عرضه کالاها، با بهره گیری از توان بازرسی خود و جدیت تمام بر میزان موجودی کالاهای انبارها و سردخانه‌های سراسر کشور نظارت مستمر و روزانه اعمال می‌نماید.

گفتنی است ؛ به استناد ضوابط اختصاصی کالای اساسی (موضوع ماده (۲) دستورالعمل تبصره (۴) ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ) گوشت قرمز، برنج، حبوبات، چای، تخم‌مرغ خوراکی، کره، روغن، شکر، لاستیک، کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه، خمیر کاغذ، دانه‌های روغنی، جو، ذرت، کنجاله سویا، خوراک آماده دام، ماکیان و آبزیان، دارو و واکسن دامی، مکمل و افزودنی‌های خوراک دام، سموم دفع آفات نباتی (آفتکش‌ها) و کود شیمیایی مشمول ثبت اطلاعات مکان نگهداری و ورود و خروج در سامانه جامع انبارها بوده و بسته به اینکه واحد مورد بازرسی دارای اقلام مشمول تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده یا خیر و اینکه کالاهای مشمول در سامانه جامع انبارها ثبت شده است یا خیر، بر اساس ضوابط این شیوه‌نامه توسط بازرسان سازمان‌های صمت استانها برخورد لازم انجام می‌شود.

ارسال نظر

 

سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها