|
کدخبر: 236559

دستور سازمان حمایت به تولیدکنندگان فیلتر روغن

نشست هم افزایی انجمن های تولیدکننده فیلتر روغن، لنت ترمز، تولیدکنندگان داخلی این محصولات با ریاست معاون وزیر صمت و رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و با حضور مدیران ساپکو، ایساکو، سازه گستر، مدیر کل محترم دفتر صنایع خودرو وزارت صمت و با محوریت الزام درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاهای تولیدی شرکتهای مذکور درمحل این سازمان برگزار شد.

در این نشست ابتدا تابش معاون وزیر صمت ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص مزایا و نحوه اجرای طرح از تولیدکنندگان درخواست کرد دیدگاه ها و سوالات خود را در این مورد مطرح کنند.

سپس تولیدکنندگان و انجمن های مذکور دغدغه های خود را متناسب با نوع و نحوه فعالیت خود بیان کردند که تغییرات قیمت و هزینه تولید از جمله طولانی بودن زمان تولید ، انباشت و انبارش کالا تا زمان مصرف و نیز این موضوع که نهاده های تولید در زمان مدت مختلف دچار تغییر قیمت می شود و بر اساس مبنای تعیین قیمت، بین قیمت تولید قبلی و تولید جدید شکاف قیمتی خاصی به وجود می آورد و نیز فروش غیر نقدی و هزینه های مالی برای فرایند عرضه کالا و سایر مشکلات در این زمینه بیان شد.

در ادامه جلسه ، رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، عنوان داشت: تلاش می شود با اجرای این طرح از فرایند تولید تا عرضه برای مصرف کننده قیمت ها شفاف سازی شود.

تابش با بیان این مطلب افزود: اگر در نظام توزیع ما اشکالاتی وجود داشته باشد ، با اجرایی شدن طرح مذکور اشکالات برطرف یا راهکارهای منطقی پیدا می شود که مصرف کننده متضرر نشود و واسطه های متعددی که به وجود آمده و مصرف کننده مجبور به پرداخت این هزینه ها می شود نیز برطرف شود.

وی در ادامه بیان داشت: نظام پخش عاملین فروش و بنکدارها شبکه هایی هستند که می توانند به طور منطقی کالا را از تولید کننده به دست مصرف کننده برسانند و این طرح در تلاش است حلقه های تعریف شده ای را از نظام توزیع به صورت منطقی و ساختار یافته و تعریف شده ای مشخص کنند.

رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خاطر نشان کرد: دراین طرح جایگاه عرضه کننده نهایی مشخص هست و همچنین عرضه کنندگان درصد قابل قبولی از انتفاع و سودی را که این چرخه مشخص کرده است را دریافت می کنند.

عباس تابش در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: در این نظام با برآورد و ارزشیابی انجام شده ارزش کالا در نهایت نباید برای تولیدات لنت و محصولات پتروشیمی، هزینه های عرضه بیش از ۲۰ درصد در نظام توزیع را شامل شود. البته محاسباتی که سازمان حمایت به صورت دقیق انجام داده نشانگر این است که حلقه های بعد از تولید لنت ترمز در حدود ۱۵.۵ درصد و در فیلتردر حدود ۱۸.۵ درصد که این برای نظام عرضه کالا مذکور قابل پذیرش است.

وی با تشریح این موضوع بیان کرد: بین تولید تا فروش کالا هزینه های غیر قابل پذیرشی وجود دارد و این طرح تعدد واسطه ها را نمی پذیرد.

معاون وزیر صمت در ادامه با تشریح کامل نظام فعالیتی تولیدکنندگان قطعات یدکی خودرو، سوالات را پاسخ داد و اعلام کرد که نظام مورد پذیرش برای قیمت درب کارخانه ضوابط هیات تعین و تثبیت قیمتها بوده و درج قیمت تولید کننده باید با رعایت ضوابط مذکور انجام شود که دستور العمل ها و ساختار برای تمام تولید کننده قابل دستیابی است.

عباس تابش تاکید کرد: قیمت ماههای اخیر در فروش کالا مورد رصد قرار گرفته است و تولید کنندگان باید با توجه به فاکتور صادر شده دو ماه اخیر به درج قیمت تولید کننده اقدام کنند در صورتی که قیمت گذاری آنها خارج از ضوابط هیات تعیین و تثبیت قیمت باشد مورد پذیرش نخواهد بود.

وی همچنین مطرح کرد: فهرست اقلام این طرح به مرور افزایش می یابد و در فاز های بعدی طرح، ما شاهد تعداد بیشتری از جمله اقلام لوازم یدکی و قطعات خودرو خواهیم بود.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها