حیف و میل مایه حیات در شهرهای کم آب
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم گفت: به دلیل بی توجهی به آمایش سرزمینی، شاهد احداث کارخانه هایی با محصولات آب بر در شهرهای کم آب هستیم.
به گزارش پایگاه خبری گسترش ، در حالی که کمبود آب برای ساکنان بیشتر مناطق ایران هنوز ملموس نیست، طعم آب به نسبت شور قم برای هر که یک بار به این شهر سفری زیارتی یا سیاحتی داشته، آشنا است. حال این که یک فعال بخش خصوصی از اقدامات صنعتی بدون توجه به میزان آسیب به ذخایر آبی این شهر کم آب انتقاد می کند.
احمد قزآنی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش اظهار کرد: به دلیل بی توجهی به آمایش سرزمین، شاهد احداث کارخانه هایی با محصولات آب بر در شهرهای کم آب هستیم.
وی افزود: در شرایطی که قم با بحران کم آبی مواجه است، در این شهر تصفیه خانه روغن خودرو احداث شده است. این کارخانه اگرچه کارخانه کاملی نیست اما در حال فعالیت است.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم ادامه داد: این کارخانه نیاز سرمایه گذار را تامین می کند و برای او سودآور است اما محیط زیست را آلوده کرده است.
قزآنی گفت: در قم مناطقی وجود دارد که آب های قنات و چشمه اش با وجود این کارخانه آلوده شده است و درصد این آلودگی از روغن و مواد اشتعال زا آنچنان است که آب چشمه و قنات آتش می گیرد.
وی همچنین به وجود کارخانه های نورد فولاد در این شهرستان اشاره کرده و گفت: کارخانه های نورد فولاد نیاز زیادی به آب دارند و این در شرایطی است که به جای این چنین کارخانه هایی می توانستیم کارخانه هایی که با نیاز و شرایط استان ها مطابقت بیشتری دارند، احداث کنیم.
به گفته این فعال بخش خصوصی، بی توجهی به آمایش سرزمین و احداث کارخانه های آب بر در شهر های کم آب مختص قم نیست و برخی دیگر از استان ها با چنین شرایطی مواجه هستند.
وی خاطرنشان کرد: توجه به آمایش سرزمین و استفاده درست از منابع و برنامه ریزی برای تامین نیازهای مصرفی جامعه بدون توجه متولیان و مسئولان امکان پذیر نیست.
ارسال نظر