|

جزئیات نهایی از فرمول همسان سازی حقوق بازنشستگان | به کدام گروه ۶ میلیون تومان می رسد؟

محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور، توضیح داد که این نوع متناسب‌سازی نتیجه تلاش‌های «مصطفی سالاری»، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، است که به حداقل‌بگیران ۱۰ درصد افزایش مستمری اختصاص داده شد، در حالی که این موضوع اصلاً در مجلس پیش‌بینی نشده بود. همچنین برای افرادی که به حداقل نزدیک هستند و افزایش مستمری آن‌ها کمتر، حدود ۴۰۰ هزار تومان است، مبلغ ترمیم به ۷۱۶ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

اقتصاد جزئیات نهایی از فرمول همسان سازی حقوق بازنشستگان | به کدام گروه ۶ میلیون تومان می رسد؟

محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور، در مورد اجرای متناسب‌سازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: در این دوره از متناسب‌سازی سعی شده است تا کاهش‌های ایجادشده در ضریب زمان برقراری بازنشستگی جبران شود. به این ترتیب، هرچه حداقل دستمزد نسبت به زمان برقراری بازنشستگی کاهش یافته، ۹۰ درصد آن پرداخت می‌شود و مطابق قانون، امسال ۴۰ درصد از این عقب‌افتادگی نیز جبران خواهد شد.

اسدی اضافه کرد: با این نحوه محاسبه، مستمری نسبت به مصوبه مجلس بیشتر شده است چراکه در فرمول فعلی افت ۹۰ درصد ضریب محاسبه شده که نسبت به آن مدل قبلی انتفاع بیشتری برای بازنشستگان ایجاد کرد. همچنین در مصوبه مجلس، برای حداقل بگیران مبلغی دیده نشده بود چراکه عملاً در متن قانون قید «غیر حداقل بگیران» تصریح شده است.

حقوقبازنشستگان

مبلغ متناسب‌سازی برای حداقل بگیران

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور ادامه داد: با مساعدت‌های سازمان تأمین اجتماعی و پیگیری‌های کانون عالی بازنشستگان، مقرر شد ۱۰ درصد حداقل حقوق به تناسب سنوات بیمه‌پردازی به بازنشستگان حداقل‌بگیر نیز پرداخت شود؛ که اقدام قابل‌توجه و مثبتی بود. همچنین برای بازنشستگان سایر سطوحی که میزان مبلغ متناسب‌سازی کمتر از ۱۰ درصد حداقل حقوق یعنی کمتر از ۷۱۶ هزار تومان باشد، مقرر شد تا ۱۰ درصد حداقل حقوق، دریافتی ترمیم شود. این موضوعات از ویژگی‌های خیلی مثبت و خوب این نحوه محاسبه و فرمول است و به عبارتی می‌توان گفت این بهترین فرمول محاسباتی بود که می‌شد به نفع بازنشستگان اعمال کرد.

او همچنین توضیح داد: انجام این نحوه از متناسب‌سازی، شاهکار «مصطفی سالاری» مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بود که برای حداقل بگیران ۱۰ درصد افزایشی اعمال شد که اصلاً در مجلس پیشبینی نشده بود؛ همچنین برای افرادی هم که چسبیده به حداقل هستند و افزایش مستمری آنان کمتر و حدود ۴۰۰ هزار تومن است، حال تا ۷۱۶ هزار تومان مبلغ ترمیم می‌شود.

اسدی در ارتباط با زمان اعمال متناسب‌سازی و منابع آن گفت: متناسب‌سازی از ابتدای برنامه هفتم توسعه یعنی از ابتدای سالجاری باید اعمال شود. فعلاً مهم این است که پرداخت‌ها از ۲۳ آبان شروع میشود و مطالبات قبل از آن، به نوعی معوقه محسوب می‌شود.

او در ادامه افزود: منابع طرح متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی هم از محل رد دیون دولت تعریف شده و اگر هم دولت در این خصوص تا به حال منابعی به سازمان نداده، باید بپردازد. ما این قضیه را رها نمیکنیم و قطعاً مثل همیشه، استیفای حق و حقوق سازمان تأمین اجتماعی در رتبه اول پیگیری‌های ما است.

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور اضافه کرد: ما همیشه با سازمان تامین اجتماعی در رابطه با بازنشسته‌ها و با دولت درباره سازمان تامین اجتماعی در ارتباط هستیم و پیگیر مطالبات بازنشستگان هستیم.

احمد_میدری

وزیر کار کام بازنشستگان را شیرین کرد

احمد میدری با اعلام خبر تحقق وعده اجرای طرح متناسب‌سازی برای بازنشستگان، اظهارکرد: خبرخوب اینکه مطابق وعده‌ای که برای اجرای طرح متناسب‌سازی برای بازنشستگان مطرح کرده بودیم، فرآیند اجرای این طرح و پرداخت‌ها‌ به بازنشستگان عزیز تأمین اجتماعی که شمارشان چهارمیلیون و ۳۰۰ هزار نفر ‌هستند، از روز چهارشنبه هم‌زمان با پرداخت حقوق آبان‌ماه شروع شده است.

وی با اشاره به تصریح قانون برنامه هفتم پیشرفت در زمینه متناسب‌سازی، یادآورشد: مطابق این قانون، متناسب‌سازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی مختص بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر است؛ به‌نحوی که برای جبران اُفت میزان مستمری افراد به نسبت مستمری زمان برقراری، ۹۰ درصد این مبلغ به شکلی پرداخت می‌شود که ۴۰ درصد از آن در سالجاری، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۵ تسویه می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برای مثال اگر فردی در زمان برقراری مستمری، هفت برابر حداقل حقوق همان سال را دریافت می‌کرده و حالا با گذشت زمان میزان مستمری‌اش به شش برابر مبلغ حداقل حقوق امسال رسیده، مابه‌التفاوت این دو، معادل «یک واحد» است. بنابراین سازمان تامین اجتماعی مکلف است ۹۰ درصد این یک واحد افت را که معادل شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌شود به نحوی پرداخت کند که ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری و مابقی آن طبق قانون در سال‌های بعد پرداخت شود.

‌میدری تاکیدکرد: نکته مهم اینکه در این فرایند برای بازنشستگان سایر سطوح اگر مبالغ محاسبه‌شده متناسب‌سازی کم‌تر از ۱۰ درصد حداقل حقوق امسال یعنی هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ ریال باشد؛ پرداخت به آنان تا این عدد ترمیم می‌شود.

بازنشستگان

دولت وارد گود شد

وی افزود: در مورد بازنشستگان حداقل‌بگیر نیز اما همان‌طور که گفته شد؛ قانون متناسب‌سازی تنها شامل غیرحداقل‌بگیران است، بااین‌حال خبر خوب اینکه مقرر شد تا با عنوان «حفظ قدرت خرید» مبلغی معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد سال جاری یعنی همان هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ ریال‌، به نسبت سنوات پرداخت به این گروه از بازنشستگان عزیز هم پرداخت شود.

به گفته میدری هزینه اجرای طرح متناسب‌سازی در سال جاری بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان است

روز چهارشنبه مورخ ۹ آبان ۱۴۰۳ سخنگوی دولت در حاشیه نشست هیأت دولت با پرسشی در خصوص علت تأخیر در صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی مواجه شد که در پاسخ به پیچیدگی‌های فرآیند صدور احکام این بازنشستگان اشاره کرد.

فاطمه مهاجرانی در بخشی از سخنانش پیچیدگی‌های فرآیند صدور احکام بازنشستگان را علاوه بر مشکل تامین منابع از مهمترین دلایل پرداخت نشدن مطالبات بازنشستگان برشمرد و خاطرنشان کرد: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و ان‌شاءالله به زودی رفع می‌شود.

سخنان مهاجرانی در همین تاریخ، این تصور و نگرانی را در میان بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آورده که ممکن است برخلاف بازنشستگان کشوری متناسب‌سازی حقوق آنها در ماه جاری اجرا نشود و به تعویق بیفتد.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مطابق برنامه هفتم توسعه انجام می‌شود که در آن به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز تأکید شده است. طبق این برنامه، متناسب‌سازی ۹۰ درصدی طی سه سال انجام می‌شود که در سال نخست ۴۰ درصد، سال دوم ۳۰ درصد و سال سوم هم ۳۰ درصد از کل متناسب‌سازی ۹۰ درصدی اجرا خواهد شد.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان روز ۲۹ مهر ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسید و یک روز بعد وارد مرحله اجرایی شد. پس از آن در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۳، احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر و اعلام شد مبلغ مابه‌التفاوت ناشی از اجرای قانون مذکور در شش ماه گذشته نیز محاسبه و پرداخت خواهد شد.

مبلغ مابه‌التفاوت که به آن اشاره شده، مبلغی است که طی ۶ ماه گذشته تحت عنوان علی‌الحساب متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان واریز شده است. این مبلغ تا کنون برای بازنشستگان کشوری ۵ میلیون تومان و برای بازنشستگان تامین اجتماعی ۳ میلیون تومان بوده است. در واقع بازنشستگان تامین اجتماعی جز در تیرماه که به یکباره ۳ میلیون تومان بابت متناسب‌سازی فروردین، اردیبهشت و خرداد به حساب آنها واریز شد، مبلغ دیگری تحت عنوان متناسب‌سازی دریافت نکرده‌اند.

رقم نهایی حقوق بازنشستگان بعد از همسان سازی

واقعیت این است که پس از صدور احکام بازنشستگان کشوری و انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اینکه با اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری به طور متوسط ۲ میلیون تومان به حقوق آنها افزوده شده، بازنشستگان تامین اجتماعی دیگر چندان نسبت به میزان افزایش حقوق خود امیدوار نیستند.

در همین خصوص یک بازنشسته تامین اجتماعی به ایلنا گفته است: آنگونه که از آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ یکم مرداد سال جاری به تصویب هیأت وزیران رسیده برمی‌آید، افزایش متناسب‌سازی برای کارگران بازنشسته بیش از چند صد هزار تومان نخواهد بود.

به گفته این بازنشسته، حداکثر آورده متناسب‌سازی چند صد هزار تومان است که رقم ناچیزی است. 

علیرغم اینکه اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از خواسته‌های دیرینه آنها بوده، اعلام میزان افزایش حقوق ناشی از متناسب‌سازی در روزهای اخیر آنها را شوکه کرده است. از این رو بازنشستگان معتقدند که تنها اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش کف مستمری‌ها به اندازه سبد هزینه‌های زندگی‌ می‌تواند به بهبود معیشت آنها بینجامد.

منبع: ایلنا
کدخبر: 340845

ارسال نظر