|
کدخبر: 332541

کدام شهر بیشترین سپرده بانکی را دارد؟

بیشترین مبلغ سپرده ها مربوط به استان تهران با مانده ۶۰.۱۵۳.۸۶۰ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۲۷۶.۱۸۴ هزار میلیارد ریال است.

اقتصاد کدام شهر بیشترین سپرده بانکی را دارد؟

آمار تازه‌ای که بانک مرکزی از مجموع مانده تسهیلات و سپرده‌های ریالی و ارزی بانک‌ ها و موسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان خردادماه منتشر کرده، نشان می‌دهد که کل سپرده‌های ریالی و ارزی در ۳۲ استان به ۱۰ هزار و ۴۷۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد. پس از کسر سپرده قانونی، این رقم به ۹ هزار و ۵۵۶ هزار میلیارد تومان کاهش می‌یابد.

بیشترین مبلغ سپرده ها مربوط به استان تهران با مانده ۶۰.۱۵۳.۸۶۰ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۲۷۶.۱۸۴  هزار میلیارد ریال است.

همچنین، مانده تسهیلات شبکه بانکی در ۳۲ استان تا پایان خردادماه ۸ هزار و ۳۳ میلیارد تومان است.. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده۴۸.۹۳۳.۳۹۱ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۳۲۴.۱۷۴ هزار میلیارد ریال است.

بانک مرکزی البته توضیح داده که یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپردهها در استان تهران استقرار عمده دفاتر مرکزی بسیاری از شرکتها و واحدهای تولیدی سایر استانها در استان تهران بوده و عمده فعالیت های بانکی آنها از طریق شعب بانکها و مؤسسات اعتباری استان تهران انجام می شود.

گفتنی است، اطلاعات فوق مربوط به بانک‌های دولتی، خصوصی شده، خصوصی و همچنین مؤسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. عمده ارقام سپرده‌های ریالی بخش غیردولتی نزد بانک‌ها و مؤسسات اعتباری شامل سپرده‌های دیداری، قرض‌الحسنه پس‌انداز، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت، پیش دریافت‌های غیردولتی و بستانکاران موقت ریالی و سپرده‌های ارزی شامل سپرده‌های دیداری، مدت‌دار، پس انداز و پیش دریافت اعتبارات اسنادی غیردولتی و بستانکاران موقت ارزی می‌باشد.

عمده ارقام تسهیلات نیز شامل مطالبات از دولت، خالص تسهیلات اعطایی اعم از ریالی وارزی ومطالبات سررسید گذشته، معوق ومشکوک الوصول می‌باشد. درضمن سپرده قانونی شامل سپرده‌های ریالی می‌باشد.

نرخ-تورم-یک

آخرین وضعیت تورم ماهانه استان‌های کشور

تورم ماهانه شاخصی است که نشان می‌دهد هزینه خرید یک سبد مشخص از کالا و خدمات توسط خانوارها در هر ماه چند درصد نسبت به ماه قبل تغییر کرده است. اگر این نرخ مثبت باشد، نشان می‌دهد که قیمت‌ها نسبت به ماه قبل افزایش یافته و اگر منفی باشد، قیمت‌ها کاهش یافته‌اند. همچنین، زمانی که گفته می‌شود نرخ تورم کاهشی شده، یعنی قیمت‌ها با سرعت کمتری نسبت به ماه قبل افزایش یافته است. در حالی که تورم افزایشی حاکی از افزایش قیمت‌ها با سرعت بیشتری نسبت به ماه قبل است.

030515

نرخ تورم ماهانه در تیرماه برای کل کشور ۲.۲ درصد اعلام شد، در حالی که این آمار در خردادماه برابر با ۲.۸ درصد بود. به عبارت دیگر، خانوارهای ایرانی برای یک سبد مشخص از کالا و خدمات در تیرماه ۲.۲ درصد بیشتر نسبت به خردادماه هزینه کرده‌اند و از سرعت افزایش قیمت کاسته شده است.

در میان ۳۱ استان کشور بیشترین تورم ماهانه برای استان همدان با ۳.۴ درصد بود. به دنبال آن، استان‌های کرمان و تهران با تورم‌های ماهانه به ترتیب ۳.۱ و ۲.۸ درصد در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشته‌اند.

کمترین تورم ماهانه کشور ۰.۸ درصد بود که در استان کرمانشاه ثبت شده است. در جایگاه دوم، استان قزوین با تورم ماهانه ۱.۲ درصد و در جایگاه سوم، استان چهارمحال و بختیاری با تورم ماهانه ۱.۳ درصد قرار داشته‌اند.

تغییرات تورم ماهانه تیر نسبت به خرداد

تورم ماهانه کل کشور در تیرماه نسبت به خردادماه ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است. این به معنای کاهش سرعت رشد قیمت‌های ماهانه در کشور است. به طور کلی، در تیر‌ماه تورم ماهانه اکثر استان‌های کشور کمتر از تورم ماهانه خرداد بود. تورم ماهانه در تیر‌ماه تنها در چهار استان همدان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و فارس نسبت به خردادماه افزایش یافت. دو استان اول بیشترین افزایش تورم ماهانه را با ۰.۸ واحد درصد داشته‌اند.

سرعت افزایش قیمت‌های ماهانه در دو استان خوزستان و تهران نیز ثابت بود و نسبت به خردادماه تغییری نکرده است. بیشترین کاهش قیمت نیز در سه استان مازندران، مرکزی و هرمزگان با ۱.۹ واحد درصد ثبت شده است.

منبع: تسنیم

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها