|
کدخبر: 328402

صدای فعالان بورس درآمد | بازار سرمایه همچنان در سقوط!

بر اساس تحلیل موجود، بازار بورس تهران در حال حاضر از دو دیدگاه مورد بررسی است: از دیدگاه سیاست‌گذار، این بازار کاملا رها شده به نظر می‌رسد. از دیدگاه سرمایه‌گذاران نیز، میزان توجه فضای جامعه به بازار سرمایه بسیار پایین است.

اقتصاد صدای فعالان بورس درآمد | بازار سرمایه همچنان در سقوط!

بر اساس آمارها، در روز مذکور: ارزش معاملات در بازار روز جای در بازار بورس اوراق بهادار تهران حوالی ۴۷۰۰ میلیارد تومان ثبت شد. همچنین ارزش بازار همچون شاخص کل در این روزهای گرم خرداد ماه کاهش یافته است. این روند نزولی ارزش معاملات و شاخص کل بازار بورس تهران، نشان‌دهنده شرایط نامساعد این بازار در خرداد ماه است.

ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران در پایان جلسه معاملاتی امروز به عدد ۷۰۸۳ همتی رسید و شاخص کل نیز با افت بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحدی در محدوده های ۲ میلیون و ۶۳ هزار واحدی ایستاد.

فلرات اساسی با ارزش معاملاتی در حدود ۱۴۴ میلیارد تومان در جایگاه اول قرار گرفتند و ارزش معاملاتی گروه بانکی نیز رقم ۱۳۳ میلیارد تومان بود . خودرویی نیز ارزش معاملاتی ۱۲۳ میلیارد تومانی را به خود گرفتند. در بازار امروز نماد خساپا چند بار صف فروش خود را جمع کرد و به نوسان قیمتی را به خود دید اما در نهایت با صف فروش کار را تمام کرد.

اما بازار بورس این روزها علاوه بر اینکه با بی مهری خریداران روبرو است با بی توجهی مسئولان نیز دست و پنجه نرم می کند. قرار بر این بود که دامنه نوسان برای کنترل هیجان بازار به واسطه اتفاقات اخیر در محدوده های مثبت و منفی ۲ درصدی قرار بگیرد اما به نظر می رسد که مسئولان بورسی این موضوع را به کل فراموش کرده اند. خواسته خیلی از فعالان بازار سرمایه بازگشایی دامنه و برگشت به روال سابق است و مرگ یک بار شیون یک بار را فریاد می‌زنند.

این درحالی است که حتی صدای خبرگزاری تسنیم نیز از این بابت درآمده است. تسنیم نوشت که محدودیت دامنه نوسان درحالی برای چهارمین هفته پیاپی تداوم یافته که هیچ‌گونه ریسک داخلی و خارجی در شرایط کنونی برای بازار سرمایه وجود ندارد.

اما دلار نیما نیز در حال رشد آرام خود است و هر چه دلار نیما (هر چند کم) در حالی افزایش است در نقطه مقابل بازار بورس اوراق بهادار تهران در حال افت.

البته فضای بین المللی برای بازار سرمایه کمی نامساعد است و بحث قطعنامه شورای حکام موضوعی است که بازار را تحت تاثیر خود قرار داده است.

با نزدیک شدن به اعلام اسامی نهایی کاندیکاتورهای ریاست جمهوری داود منظور، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه اعلام کرد با توجه به حضور گستردۀ نامزدها و وجود گزینه‌های اصلح در جبهه انقلاب از کاندیداتوری انصراف می‌دهد.

از بانک مرکزی هم خبر می‌رسید که  این بانک در تازه‌ترین گزارش خود در هفته منتهی به ۱۶ خرداد، نرخ بهره بین بانکی را ۲۳.۶۴ درصد اعلام کرد. این رقم در مقایسه با نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته (منتهی به ۹ خرداد)، افزایش سه صدم درصدی (۰.۰۳) را تجربه کرده است.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران  

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران به واسطه اخبار سال ۱۴۰۳ از همان روزهای ابتدایی با بحران مواجه شد و سال ۱۴۰۳ هر چقدر جلوتر می رود برای بازار سرمایه سخت تر از قبل می شود و بازار عملا وارد مراحل جدید از بحران می شود.

اما شاخص از نظر تکنیکالی در محدوده‌های ۲ میلیون و ۵۰ هزار واحد در روزهای ابتدایی اسفند ماه ۱۴۰۲ مورد حمایت قرار گرفت ( ناگفته نماند که شرایط اصلا قابل قیاس نیست ) ولی این سطحی است که بازار انتظار دارد در آن مورد حمایت مجدد قرار بگیرد.

شاید ارتباط این موضوع با اعلام نتایج تایید صلاحیت شده افراد ثبت نام کرده در انتخابات با هم تلاقی پیدا کند اما به هر حال تکنیکالیست ها این انتظار را دارند که بازار از این محدوده روند مثبتی به خودش بگیرد!

در غیر این صورت باز هم کار برای بازار سرمایه کشور سخت و چالش برانگیز خواهد بود و سال جاری می‌تواند به عنوان یکی از بحرانی‌ترین سال‌های بازار سرمایه نام‌گذاری شود.

منبع: اکوایران

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها