|

هوش مصنوعی / ایلان ماسک / پلتفرم ایکس

درآمد باورنکردنی خالق ChatGPT در سال ۲۰۲۳

گزارش‌ها در نیمه‌های اکتبر اشاره داشتند که درآمد سالیانه شرکت مورد بحث به حدود ۱.۳ میلیارد دلار افزایش یافته است.

اقتصاد درآمد باورنکردنی خالق ChatGPT در سال ۲۰۲۳

در ماهی که گذشت، OpenAI دوران پرچالشی را تجربه کرد که با اخراج ناگهانی «سم آلتمن»، مدیرعامل شرکت، شروع شد. با وجود این حوادث، آلتمن در نهایت به موقعیت خود در OpenAI بازگردانده شد. علی‌رغم این نوسانات مدیریتی، استارتاپ متولی توسعه چت‌بات ChatGPT به لحاظ مالی عملکرد مثبتی را از خود نشان داد.

طبق آخرین گزارش‌های مربوطه، این شرکت ۱.۶ میلیارد دلار درآمد سالانه داشته که نسبت به رقم ۱.۳ میلیارد دلاری که اواسط اکتبر گزارش شده بود، در عرض دو ماه ۲۰ درصد افزایش یافته است.

استارتاپ تحت حمایت مایکروسافت، OpenAI، از زمان راه‌اندازی سرویس پریمیوم ChatGPT در فوریه سال جاری روند رو‌به‌رشد خود را حفظ کرده و کاربران بیشتری اشتراک‌های آن را خریداری می‌کنند. حالا داده‌های جدیدی توسط The Information ارائه شده است که نشان می‌دهد OpenAI می‌تواند ۱۳۰ میلیون دلار درآمد ماهانه داشته باشد.

هوش-مصنوعی-حقایق

درآمد سالانه OpenAI

اما نکته چشمگیر این گزارش به مقایسه درآمد سالانه OpenAI مربوط می‌شود. به گفته اینفورمیشن، سازنده ChatGPT برای دوره ۱۲ ماهه سال گذشته ۲۸ میلیون دلار درآمد داشته و برای سال ۲۰۲۳ موفق به کسب ۱.۶ میلیارد دلار شده و بنابراین درآمد سالانه این استارتاپ ۵۷۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

این رشد عظیم احتمالاً علاقه سرمایه‌گذاران را برانگیخته است؛ زیرا بلومبرگ پیش‌تر در گزارشی گفته بود که OpenAI ظاهراً درحال انجام مذاکرات اولیه برای دریافت دور جدیدی از سرمایه است که ارزش این شرکت را حداقل به ۱۰۰ میلیارد دلار می‌رساند. جزئیات مربوط به شرکای جدید این شرکت هنوز مشخص نیست. گفته می‌شود که اگر این سرمایه‌گذاری طبق برنامه پیش برود، OpenAI پس از شرکت فضایی اسپیس‌ ایکس متعلق به ایلان ماسک، به دومین استارتاپ ارزشمند ایالات‌متحده تبدیل خواهد شد.

علاوه‌براین، OpenAI ظاهراً مذاکراتی را برای جمع‌آوری بودجه بین ۸ تا ۱۰ میلیارد دلاری از شرکت مستقر در ابوظبی G۴۲ انجام داده است.

سرمایه گذاری های مربوط به هوش مصنوعی

سرمایه‌گذاری‌ها در بخش هوش مصنوعی (AI) به شکل قابل توجهی در حال افزایش است، زیرا شرکت‌ها و دولت‌ها به پتانسیل چشمگیر آن در تحول صنایع مختلف پی برده‌اند. این سرمایه‌گذاری‌ها شامل تحقیق و توسعه در الگوریتم‌های پیشرفته، اختصاص بودجه برای استارتاپ‌های نوآور در زمینه AI، تأسیس مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و تجاری و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های لازم برای پیاده‌سازی این فناوری‌ها است.

شرکت‌های بزرگ فناوری مانند Google, Amazon, Facebook, Apple و Microsoft سرمایه‌گذاران عمده‌ای هستند که بودجه‌های کلانی را صرف تحقیق و توسعه AI نموده‌اند. این سرمایه‌گذاری نه تنها به بهبود محصولات و خدمات موجود می‌انجامد، بلکه اهداف بلندمدت را نیز مدنظر قرار می‌دهد، نظیر توسعه خودروهای خودران، بهبود سیستم‌های تشخیص پزشکی و ساخت ربات‌های پیشرفته.

از سوی دیگر، دولت‌ها نیز در تلاش برای تقویت نوآوری و ایجاد جامعه‌ای اطلاعات محور، در AI سرمایه‌گذاری می‌کنند. این سرمایه‌گذاری‌ها اغلب به شکل گرنت‌ها، مشوق‌های مالیاتی و برنامه‌های حمایتی برای تحقیقات دانشگاهی و صنعتی است.

تمرکز بر هوش مصنوعی در سرمایه‌گذاری‌ها نشان‌دهنده یک تغییر جهانی به سمت اقتصادی است که در آن داده‌ها و خودکارسازی نقش کلیدی دارند. هدف این است که ماشین‌های هوشمند، تصمیم‌گیری‌ها را بهینه‌تر نمایند و باعث رشد اقتصادی، بهبود خدمات و افزایش کیفیت زندگی شوند.

منبع: تکراتو
کدخبر: 316828

ارسال نظر

 

آخرین اخبار