|
کدخبر: 324618

صنعت و معدن/صادرات

رشد تولید فولاد / کشور رکورد را شکست

آمار نشان می دهد که ایران توانسته است تولید فولاد را درکشور افزایش دهد.

اقتصاد رشد تولید فولاد / کشور رکورد را شکست

اصولا هر تولیدی در کشور، زمانی که روند افزایشی پیدا می کند، می تواند بسیار خبر خوبی باشد. اقتصاد زمانی رونق پیدا می کند که معادن کشور نیز همراه با سایر بخش ها، از وضعیت مناسبی برخوردار باشند

براساس آمار تولید فولاد کشور در سال ۱۴۰۲ به ۳۲ میلیون و ۱۰۸ هزار تن رسید که بالاترین میزان در تاریخ تولید این محصول است. این میزان تولید در مقایسه با سال پیش از آن رشد ۵.۵ درصدی نشان می‌دهد.

بیشترین نرخ رشد تولید در زنجیره فولاد با ۹.۲ درصد برای شمش فولادی به ثبت رسید و کاهش تولید سالیانه در میلگرد، ورق گرم، ورق سرد و اسلب رقم خورد.

کمتر بودن نرخ رشد تولید آهن اسفنجی نسبت به فولاد میانی و ۱۳۰ هزار تن کاهش تولید ورق گرم با وجود کسری موجود در این محصول، از دیگر بخش‌های این گزارش است.

براساس این گزارش، بیشترین نرخ افت تولید با ۲.۸ درصد برای ورق سرد به ثبت رسید، در حالی که واردات آن ۲.۵ برابر شد. همچنین مازاد عرضه هم نرخ رشد تولید گندله را کاهش نداد و معادل ۲ برابر میلگرد تولیدی، شمش تولید شد. ثبات در تولید محصولات فولادی در سطح سال گذشته معادل ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رقم خورد.

یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور گفت: صنعت فولاد دهمین جایگاه را در دنیا به لحاظ تولید و پانزدهمین جایگاه صادرات را در جهان دارد.

وحید یعقوبی گفت: صنعت فولاد کشور رتبه دهم دنیا به لحاظ تولید و رتبه پانزدهم به لحاظ صادرات را دارد، مقصد صادراتی صنعت فولاد ایران بیش از ۳۵ کشور دنیاست و لذا این صنعت دارای بازار خوب و مقبولیت جهانی بالاست.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد اضافه کرد: در حوزه توسعه بازارهای صادراتی، دولت می‌تواند با توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای منطقه وارد مذاکره شود و از این طریق امتیازهایی از جمله کاهش تعرفه‌های واردات در کشورهایی مثل عراق را به نفع فولادسازان بگیرد؛ ضمن اینکه تداوم اصلاح سیاست ها مثل کاهش عوارض صادراتی در اسفندماه سال گذشته و بخشی از مقررات ارزی منتج به رشد صادرات می شود.

یعقوبی با اشاره به اینکه صنعت فولاد در کنار پتروشیمی بخش اصلی ارزآوری غیرنفتی کشور را به دوش کشیده است، گفت: این صنعت توانسته است تا ارز صنایع وابسته و دارو را تامین کند و اثربخشی خوبی بر روی کل صنایع و اقتصاد کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ فولاد توانست صادرات ۷.۶ میلیارد دلاری را رقم بزند. در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ارزش صادرات ۱۸ درصد رشد داشت که به معنی افزایش ۱.۲ میلیارد دلاری درآمد ارزی این صنعت است.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد با تاکید بر اینکه صنعت فولاد در شرایط تحریم مضاعف هم موفق عمل کرده است، گفت: با اینکه هم کل صنعت فولاد مورد تحریم قرار گرفته و هم تک تک کارخانه‌های بزرگ فولاد کشور تحریم شده اند، ولی توانسته‌اند تحریم‌ها را بی‌اثر کنند و هم رشد تولید را میسر کنند و هم رشد درآمد ارزی.

یعقوبی بیان کرد: تولید فولاد میانی در ۱۱ ماه سال گذشته نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۱ افزایش ۵.۸ درصدی و تولید آهن اسفنجی افزایش ۸.۸ درصدی داشته است.

وی با بیان اینکه سرعت رشد فولاد ایران نسبت به جهان قابل توجه است، گفت: صنعت فولاد ایران نرخ رشد خوبی نسبت به دنیا دارد و بر اساس آمارهای جهانی و انجمن جهانی فولاد در دو ماهه اول سال جاری میلادی، تولید فولاد ایران رشد ۲۶.۵ درصدی را به ثبت رسانده است؛ این در حالی است که چین به عنوان رتبه اول فولاد در جهان، رشد ۱.۵ درصد را ثبت کرد.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد خاطرنشان کرد: گسترش زیرساخت‌ها از جمله تامین مکفی و مناسب حامل‌های انرژی باعث خواهد شد تا صنعت فولاد به‌زودی به جایگاه هفتم جهان مطابق سند چشم انداز ۱۴۰۴ دست یابد.

منبع: برنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها