|

گزارش ویژه گسترش نیوز از هجدهمین نمایشگاه ورزش و تجهیزات ورزشی؛

تجارت «عضله‌سازها» در اسپورتکس ۲۰۱۹

هجدهمین نمایشگاه ورزش و تجهیزات ورزشی از سه‌شنبه ۱۸ تیر با حضور محمدرضا داورزنی معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان و محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به‌کار کرد که تا ۲۱ تیر نیز ادامه داشت.

گسترش نیوز - این نمایشگاه به‌عنوان مهم‌ترین و بزرگ‌ترین نمایشگاه حوزه محصولات و خدمات ورزشی کشور هر سال باعنوان «Sportex» در تهران برگزار می‌شود. در این رویداد تازه‌ترین و نوین‌ترین صنایع، تجهیزات و وسایل ورزشی تولید شده و به‌ویژه تولیدات داخل کشور معرفی و نمایش داده می‌شود. همچنین متناسب با وضعیت حضور بازدیدکنندگان، برنامه‌های گوناگون ورزشی و آموزشی ارائه و در معرض دید مسئولان و مدیران تربیت بدنی نهادها و سازمان‌ها و سایر علاقه‌مندان به تجهیزات ورزشی گذاشته می‌شود.

رضایت ۸۰ درصدی مشارکت‌کنندگان

رویداد امسال در فضایی به وسعت ۲۰ هزار مترمربع و در سالن‌های ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۳ و همچنین سری ۲۵ و سالن ۲۷ محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. بخش دیگری از این نمایشگاه نیز در فضای باز میزبان مخاطبان بوده است.

به‌گفته ستاد برگزاری این نمایشگاه، در این دوره ۱۵۶ شرکت حضور داشتند که از این تعداد ۱۵۳ شرکت ایرانی و ۳ شرکت خارجی بودند.

مدیر شرکت میلاد نور به مهم‌ترین دستاوردهای این رویداد اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین دستاوردی که این رویداد در سال‌های برگزاری داشته، بخش تولیدات آن است. گفتنی است که ما امسال بخش استارت‌‌‌‌‌آپ‌ها را هم داشتیم که در کنار این رویداد برگزار شد. امسال در مدت زمان برگزاری نمایشگاه، شاهد نخستین رویداد استارت‌‌‌‌‌آپ‌های ورزشی کشور در موضوع‌های اینترنت اشیاء، خدمات از راه دور، باشگاه مکانیزه، مربی مجازی همراه، نانوفناوری، گجت‌‌ها و پوشیدنی‌ها، واقعیت مجازی، هوش مصنوعی، ربات و ماشین و... بودیم که برخی از آنها در نمایشگاه بین‌المللی ورزش و تجهیزات ورزشی برای نخستین‌بار رونمایی شدند.

مدیر نمایشگاه اسپورتکس در ادامه درباره نحوه استقرار شرکت‌های حاضر در نمایشگاه اظهارکرد: در نمایشگاه امسال سالن‌های متفاوتی به تجهیزات ورزشی، پوشاک ورزشی، اتوماسیون، ورزش‌های همگانی، دستگاه‌های بدنسازی، مکمل‌های ورزشی و... اختصاص داده شده است.

وی همچنین به حضور و همکاری چند هیات و شرکت‌خارجی در نمایشگاه امسال اشاره کرد و افزود: شرکت‌های خارجی گوناگونی در نمایشگاه امسال حضور داشتند و از آخرین اخبار و دستاورد‌های جهانی این حوزه در این رویداد رونمایی کردند.

محتشم‌امیری خاطرنشان کرد: در شرایط سیاسی و اقتصادی کشور تولیدکنندگان و شرکت‌کنندگان باید بیشترین بهره‌برداری را از این رویداد داشته باشند چراکه بازار لوازم ورزشی ایران، بازار بسیار بزرگ و قابل توسعه‌ای است. عضو سازمان جهانی یوفی گفت: مهم‌ترین تفاوتی که این دوره نسبت به دوره‌های پیش داشت، یکی بخش استارت‌‌‌‌‌آپ‌ها و دیگری برگزاری کلاس مربیگری بدنسازی بود که در آن گواهینامه هم ارائه می‌شد.

وی اظهار کرد: در صنعت ورزش به‌راحتی می‌توان گفت تولیدات این صنعت در مقایسه با گذشته پیشرفت زیادی داشته است. درحال‌حاضر در بخش تولید به‌واسطه کاهش واردات محصولات خارجی، فعالان این حوزه با قدرت بیشتری فعالیت می‌کنند و بازارشان شاهد رشد قابل‌توجهی بوده است.

مدیر نمایشگاه بین‌المللی ورزش و تجهیزات ورزشی با اظهار رضایت از عملکرد دست‌اندرکاران و شرکت‌کنندگان در هجدهمین نمایشگاه ورزش به صمت گفت: تا اندازه زیادی به اهداف مورد نظر خود در طول زمان برگزاری نمایشگاه هجدهمین دست یافتیم و این موفقیت تنها با همراهی تمامی دوستان و عزیزانی که در این راه همگام و همدل با ما بودند، به‌دست آمد.

عضو فعال سازمان یوفی مشارکت غرفه‌داران در نمایشگاه امسال را مطلوب‌تر از سال گذشته ارزیابی کرد و افزود: امسال باوجود شرایط و مشکلات اقتصادی خوشبختانه هم از نظر کمی و هم کیفی شاهد افزایش مشارکت در این نمایشگاه هستیم. گفتنی است تمام دست‌اندرکاران و شرکت‌کنندگان این رویداد امسال اهداف و مسیر فعالیت خود را شعار «رونق تولید» قرار داده‌اند.

محتشم‌امیری در ادامه گفت: اظهار رضایت بیش از ٨٠ درصدی بازدیدکنندگان از نمایشگاه، بیانگر این واقعیت است که تولید‌کنندگان داخلی توانسته‌اند در کار خود موفق عمل کرده و اعتماد مردم را با خود همراه کنند؛ تولیدکنندگان بی‌ادعایی که به عشق اشتغال جوانان شایسته ایرانی بازار کار را برای آنها فراهم کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت میلاد نور افزود: خوشبختانه استقبال کم نظیر مردم، قهرمانان، اهالی ورزش و اصحاب رسانه در نخستین روز از برگزاری نمایشگاه به شکلی بود که من و همکاران را غافلگیر کرد که این نشان از غنای بالا و میزان علاقه‌مندی مردم خوب کشورمان به صنعت تولید داخل در سال رونق تولید است. با افتخار باید بگویم که در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ورزش و تجهیزات ورزشی حضور تولید‌کنندگان داخلی ٢٠ درصد رشد داشت و البته مشارکت تولید‌کنندگان خارجی ٦٠ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت نمایشگاهی میلاد نور تصریح کرد: در راستای برگزاری نمایشگاه ورزش با مرکز مشارکت‌های اقتصادی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تعاملاتی را برقرار کردیم و از فدراسیون‌ها نیز برای حضور و بازدید از نمایشگاه دعوت کردیم تا از این طریق حمایت و همراهی را از آنها دریافت کرده باشیم.

محتشم‌امیری همچنین گفت: با پایان کار نمایشگاه هجدهم، کارمان برای برگزاری هدفمند نمایشگاه نوزدهم را با استفاده از نقاط ضعف و قوت نمایشگاه هجدهم آغاز خواهیم کرد، چراکه قصد داریم هر سال عملکردی بهتر از سال قبل داشته باشیم.

معرفی دستاوردهای جدید و فناورانه ورزشی

در این نمایشگاه جدیدترین فناوری‌های ورزشی ساخت داخل نیز عرضه شد. در این میان می‌توان به همکاری مرکز نوآوری پژوهشگاه علوم تربیت بدنی و علوم ورزشی اشاره کرد که یکی از نتایج آن تولید شبیه‌ساز تمرین در ارتفاع است. همچنین از سامانه «با مربی» کانون علمی بازی‌های حرکتی کودکان، کفپوش هوشمند تعاملی، قایق پدل بورد و سازه‌های تجهیزات تمرینی کراس‌فیت نیز در این نمایشگاه رونمایی شد.

غیر از این موارد، آزمون پایش سلامت، معرفی طرح‌های پژوهشی مبتنی بر فناوری پژوهشگاه علوم ورزشی، ارائه آخرین کتاب‌ها و نشریات علمی-پژوهشی، مشاوره در زمینه فرآیندهای ثبت اختراعات ورزشی و معرفی خدمات مرکز مشاوره تخصصی اعضای هیأت علمی پژوهشگاه علوم ورزشی طی برگزاری این دوره از نمایشگاه به بازدیدکنندگان معرفی شد.

بازدید صالحی‌امیری از نمایشگاه

در خلال برگزاری نمایشگاه اسپورتکس، رئیس کمیته ملی المپیک نیز از این رویداد بازدید کرد. رضا صالحی‌امیری، رئیس کمیته ملی المپیک ضمن بازدید از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ورزش و تجهیزات ورزشی اظهارکرد: با شرایط ویژه‌ای که داریم باید از تولید داخل حمایت و نیازهای جامعه ورزش را از کالاهای داخلی تامین کنیم.

ایشان در ادامه افزود: درحال‌حاضر بهترین شرایط برای تولید‌کنندگان داخلی و بهترین بازار برای آنها در سراسر کشور فراهم شده است و وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و مجموعه دولت نیز برای تقویت بخش‌‌های خصوصی آماده حمایت است چراکه حجم واردات بی‌رویه کالاهای ورزشی به‌ویژه کالاهای بی‌کیفیت در گذشته و با ارزهای بسیار ارزان بازار این حوزه را اشباع و خراب کرده بود. امروز شرایط کاملا تغییر کرده و ما باید این تهدیدها را به فرصت تبدیل و نیازهای جامعه ورزش را در سراسر کشور از تولید داخل تامین کنیم.

رئیس کمیته ملی المپیک بیان کرد: استارت‌‌‌‌‌آپ‌های ورزشی، نسل آینده تولید این سرزمین در این بخش هستند و بازار آینده ایران دراختیار استارت‌‌‌‌‌آپ‌ها خواهد بود. درحال‌حاضر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با تمام توان سالی چند هزار میلیارد تومان به این بخش کمک می‌کند.

صالحی‌امیری همچنین گفت: با خلاقیت و دستاوردهایی که استارت‌‌‌‌‌آپ‌ها در این نمایشگاه عرضه کردند، آینده بسیار جذابی را می‌توانند حتی در فضاهای صادراتی این بخش داشته باشند و با روندی که آغاز شده، هم داخل را اشباع خواهیم کرد و هم در آینده فضای بازار منطقه را تا حدودی تحت‌تاثیر صادرات خودش قرار خواهیم داد. البته در استفاده از کالاهای ورزشی باید استانداردهای جهانی را مد نظر داشته باشیم.

وی این نکته را نیز خاطرنشان کرد که وزارت ورزش و مجموعه دولت ضمن حمایت از تولید‌کنندگان داخلی، باید با تلاش آنها را به مصرف‌کننده متصل کنند. باید باشگاه‌ها، تیم‌ها و فدراسیون‌های ورزشی را به تولیدکنندگان داخلی متصل و بستری فراهم کنیم که آنها در نمایشگاه‌های خارج از کشور نیز حضور داشته باشند. فضای امروزی که من در نمایشگاه دیدم نشان‌دهنده حرکتی رو به جلو بوده و نویددهنده آینده خوبی است. ان‌شالله در یک سال آینده نیز شاهد رویدادهای بسیار خوبی در حوزه ورزش در منطقه خواهیم بود.

کدخبر: 57965

ارسال نظر

 

آخرین اخبار