|
کدخبر: 117373 شهریار خادمی

گسترش نیوز گزارش می‌دهد:

فولاد مبارکه بر بلندای صنعت کشور

گروه فولاد مبارکه به ‌عنوان بزرگ‌ترین فولادساز ایران و خاورمیانه، در امسال عملکرد مثبت و چشمگیری داشته است.

معدن فولاد مبارکه بر بلندای صنعت کشور

در این گزارش خبرنگار گسترش نیوز به بررسی عملکرد فولادسازان اصفهانی در عرصه‌های تولید، بورس و نیز اقدامات ضدکرونایی این شرکت بزرگ فولادی پرداخته است.

فولاد مبارکه رهبر بومی‌سازی صنعت فولاد

شرکت فولاد مبارکه اصفهان با توجه به سابقه طولانی‌ای که در صنعت فولادسازی کشور داشته و استراتژی این شرکت نیز تکنولوژ شدن است، از سوی سازمان ایمیدرو به عنوان مسئول تکنولوژ شدن صنعت فولاد کشور انتخاب شده است. به گفته معاون فناوری فولاد مبارکه اصفهان، همچنین رونمایی از طرح تحول دیجیتال نیز از دیگر اقدامات فولاد مبارکه اصفهان در جهت رشد و توسعه صنعت فولاد کشور است.

به تازگی مدیریت دفتر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو اعلام کرد که در راستای توسعه توان ساخت داخل و بومی‌سازی در جلسات کنترل مدیریتی، جهت‌دهی شرکت‌های بزرگ مشخص شده است؛ به طوری که شرکت فولاد مبارکه به عنوان رهبر دستیابی به دانش فنی و بومی‌سازی فناوری در عرصه فولاد انتخاب شده است.

توسعه صنعت فولاد کشور در دورانی صورت می‌گیرد که از هر نظر موقعیت اقتصاد ملی حساس است؛ هم کرونا روندها و رفتارها را تغییر داده و هم تحریم‌ها مدام روی ‌هم تلنبار می‌شود. اما در این مقطع زمانی چندین دستاورد بزرگ در کارنامه صنعت فولاد کشور ثبت‌ شده است. یکی از مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین آنها مشارکت قابل‌تحسین صنعت فولاد در راه‌اندازی خط لوله انتقال نفت گوره به جاسک است.

فولاد-مبارکه

برای نخستین بار در تاریخ اقتصاد کشور، لوله‌های فولادی مناسب برای انتقال نفت ترش در کشور به کمک فولاد مبارکه و فولاد اکسین تولید شده است. همین اقدام موجب صرفه‌جویی چندین میلیون دلاری در کشور شده و علاوه بر آن، صنعت فولاد را نیز از نظر فناوری تولید و تجربه ساخت، چندین گام به پیش رانده است.

پویش تولید، تداوم و امید در فولاد مبارکه

هم‌زمان، راه‌اندازی ابر پروژه نورد گرم شماره ۲ نیز موفقیت بزرگ دیگری است که در کارنامه فولاد مبارکه و اساساً صنعت فولاد کشور به ثبت رسیده است. این اقدام «پویش تولید، تداوم و امید» برای فولاد مبارکه است. با راه‌اندازی ابرپروژه نورد گرم شماره ۲ ظرفیت تولید کلاف گرم در فولاد مبارکه به ۷.۲ میلیون تن خواهد رسید و بر این اساس نه‌تنها از واردات بی‌نیاز خواهیم شد بلکه امکان صادرات نیز خواهیم یافت.

در همین راستا بخشی از ورق‌های موردنیاز صنایع خودروسازی، صنایع نفت و گاز و لوله‌سازی و لوازم‌خانگی در داخل تولید می‌شود. همچنین هم‌زمان با افتتاح نورد گرم شماره ۲، اشتغال قابل‌توجهی برای جوانان کشور ایجاد می‌شود. خوشبختانه صنعت فولاد، به‌خصوص فولاد مبارکه، با قدرت مسیر توسعه را ادامه می‌دهد و نمونه بارز آن رشد سود عملیاتی فولاد مبارکه است که در سال گذشته به رقم قابل‌توجه ۶۲ درصد رسید. سال گذشته فروش صادراتی فولاد هم رشد ۱۴۶ درصدی داشت و میزان فروش وزنی فولاد نیز با رشد ۵ درصدی همراه بود و به رقم ۶ میلیون و ۱۳۰ هزار تن رسید. در فرودین ماه امسال هم میزان فروش فولاد ۱۱ درصد رشد کرد و حتی عملکرد سهام فولاد با بازدهی بیش از ۲۴۰ درصدی در امسال همراه بوده است.

امروز اقتصاد، رونق تولید و بهبود وضعیت صنایع به یکی از مهم‌ترین موضوعات کشور بدل شده و باید تمام الزامات برای تحقق اهداف بالادستی و دست‌یابی به جهش تولید رعایت شود. اقتصاد ایران زمانی از دام رکود خارج می‌شود که صنایع مهمی مانند فولاد مسیر رشد و توسعه را در پیش گیرند و به‌عنوان پیش‌ران اقتصاد ملی با قدرت، کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهند.

فولاد3

فولاد سازان زیر ذره‌بین سامانه کدال

طبق آمارهای سامانه کدال، فولاد مبارکه در این مدت یک میلیون و ۱۶۲ هزار تن محصولات گرم، ۴۹۷ هزار تن محصولات سرد، ۹۵ هزار تن محصولات پوشش‌دار و ۵۰۳ هزار تن سایر محصولات تولید کرد.

بررسی آمار تیرماه این شرکت نیز حاکی از تولید ۶۷۴ هزار تن انواع محصولات شامل ۳۹۲ هزار تن محصولات گرم، ۱۳۴ هزار تن محصولات سرد، ۲۴ هزار تن محصولات پوشش‌دار و ۱۲۴ هزار تن از محصولات دیگر است.

در خرداد ماه تولید فولاد خام (تختال) با دو میلیون و ۲۷۷ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴.۶ درصد افزایش تولید داشته و همچنین آهن اسفنجی با ۲ میلیون و ۴۴۱ هزار تن رشد ۴.۸ درصدی و گندله با یک میلیون و ۹۲۱ هزار تن، حدود ۰.۸ درصد رشد تولید نسبت به خرداد ماه سال ۹۸ داشته است.

طبق این گزارش فروش محصولات فولاد خام (تختال) با ۱۹ هزار ۹۸۱ میلیارد ریال، بالغ بر ۴۹۶ درصد، رشد را نشان می‌دهد و فروش محصولات سرد و پوشش‌دار با حدود ۳۶۰۰۰ میلیارد ریال افزایش ۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این گزارش میزان فروش دوره منتهی به ۳۱ خرداد ماه را ۷۹ هزار و ۸۹۴ میلیارد ریال اعلام کرد است که در مقایسه با خرداد ماه سال ۹۸ رشد ۲۵.۸ درصدی را ثبت نموده است.

همکاری دو سازمان با فولاد مبارکه

همچنین در سفر خردادماه مدرس خیابانی به استان اصفهان و در محل شرکت فولاد مبارکه پست فشار قوی و فشار متوسط شماره ۲ شهید خرازی افتتاح شد و از بویلر بازیافت حرارت از نیروگاه گازی فولادمبارکه رونمایی و تفاهمنامه همکاری بین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و فولاد مبارکه به امضا رسید.

شمش-فولاد

شرکت فولاد مبارکه در گزارش فعالیت ماهانه اردیبهشت ماه از افزایش ۱۰۰ درصدی میزان فروش محصولات خود خبر داد. براساس اطلاعات منتشرشده در وبسایت کدال، این شرکت از فروش ۸۳۵ هزار تن انواع محصولات گرم، سرد و پوشش‌دار خود بیش از ۵۱ هزار و ۶۸۹ میلیارد ریال درآمد کسب کرده که تا مجموع فروش خود از ابتدای سال را به رقم ۷۷ هزار و ۵۱۶ میلیارد ریال برساند. این در حالی است که در مقایسه با اردیبهشت سال گذشته، میزان فروش ریالی این شرکت ۴۲ درصد بیشتر شده است.

همچنین مروری بر عملکرد تولید این شرکت در اردیبهشت ماه نشان می‌دهد فولاد مبارکه در اردیبهشت ماه ۷۴۲ هزار تن انواع محصول تولید کرده که نسبت به فروردین ماه ۱۲ درصد کاسته شده است.

از سوی دیگر در مقایسه با فروردین ماه قیمت هر تن محصولات گرم در اردیبهشت ماه ۶ درصد، محصولات سرد ۱۰ درصد و محصولات پوشش‌دار ۱۴ درصد افزایش داشته است.

فروردین ماه امسال عملکرد فولاد مبارکه، هرمزگان، سبا، فولاد خوزستان، ذوب‌آهن، فولاد آلیاژی، گروه ملی صنعتی فولاد، فولاد کاوه جنوب، فولاد خراسان، فولاد چادرملو، آهن و فولاد ارفع، فولاد بردسیر و بناب نشان می‌دهد که بیشترین رشد تولید متعلق به فولاد بردسیر با رشد ۲۵۸ درصدی نسبت به فروردین ۹۸ است و بر مبنای تولید ۴۹ هزار و ۳۷۱ تن شمش محقق شد.

بیشترین کاهش تولید هم در نخستین ماه امسال مربوط به فولاد خراسان در بخش شمش (بیلت) بود که با رقم ۲۰ هزار و ۳۸۰ هزار تن، نسبت به عملکرد در فروردین ۹۸ به میزان ۷۹ درصد افت نشان می‌دهد.

همچنین فولاد مبارکه با تولید ۶۳۶ هزار و ۱۶۰ تن که در مقایسه با فروردین ۹۸ رشد ۹ درصدی دارد، بیش از ۳۵ درصد کل تولید فروردین را در بین واحد‌های فولاد ساز یاد شده به خود اختصاص داد.

اقدامات ضد کرونایی شرکت

فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات فولادی تخت در خاورمیانه نیز همانند دیگر سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ تولیدی در سراسر جهان از آثار شیوع این ویروس در امان نمانده است. فولاد مبارکه با تعداد کارکنان بالغ‌بر ۱۴۰۰۰ نفر از همان روزهای ابتدایی پیدایش و ظهور ویروس جدید کرونا همگام با سایر شرکت‌ها و سازمان‌های برتر جهان، اقداماتی را جهت تداوم کسب‌وکار و همچنین کنترل و مهار ویروس کووید-۱۹ و آثار آن، برنامه‌ریزی و به اجرا گذاشته است.

فولاد-مبارکه

 این اقدامات را می‌توان به دو دسته واکنشی و کنشی تقسیم کرد. نخستین اقدام فولاد مبارکه اصفهان در واکنش به ورود ویروس کرونا به کشور، تشکیل «کمیته مدیریت بحران کرونا» متشکل از معاونان و مدیران و با ریاست مدیرعامل شرکت به منظور سازماندهی، برنامه‌ریزی و مدیریت اقدامات کنترلی و مهار شیوع ویروس کرونا بود.

از آنجایی که فولاد مبارکه اصفهان با توجه به ماهیت خود به عنوان یک شرکت جهان‌تراز، همواره پیش از برنامه‌ریزی و اجرای اقدامات و رویکردها، الگوهای موفق و مطرح جهانی را مورد توجه قرار می‌دهد، به منظور برخورد با این بحران نیز الگوها، رویکردها و اقدامات برتر جهانی مرتبط را شناسایی کرده و مورد بهینه‌کاوی قرار داد.

 در این راستا، مؤسسات برتر جهانی مانند مکنزی گروه مشاوره بوستون BCG)، APQC)، مؤسسه ارنست و یانگ ۳(EY۴) و... مورد بررسی دقیق قرار گرفتند و رویکردها و الگوهای آنها استخراج شده و موشکافی شدند. در ادامه رویکردهای اتخاذ شده و اقدامات مرتبط با آن به منظور تداوم و تحول کسب و کار در فولاد مبارکه اصفهان تشریح خواهند شد.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها