|
کدخبر: 270455

گزارش اختصاصی گسترش نیوز؛

زمان انتشار اولین تصاویر ماهواره خیام اعلام شد

مدیرکل بهره‌برداری سازمان فضایی ایران: «وضعیت ماهواره بسیار خوب و رضایت‌بخش است و می‌توانیم بگوییم ماهواره در وضعیت مناسب خودش قرار دارد.

فناوری زمان انتشار  اولین تصاویر ماهواره خیام اعلام شد

ماهواره خیام هنوز در شرایط مرحله کاربردی قرار نگرفته است و نیاز به فرصت ۴ ماهه برای فرآیندهای تکمیلی دارد تا بعد از آن بشود تصاویر دریافتی از این ماهواره منتشر شود.

فضا در تسخیر دانش ایرانی

بهادری جهرمی، سخنگوی دولت گفت: ماهواره خیام با دقت تصویربرداری یک متر با همکاری روسیه به فضا پرتاب شد.از داده‌های خیام در ارتقا بهره‌وری کشاورزی، رصد منابع آبی، مدیریت مخاطرات طبیعی، مقابله با جنگل‌خواری، پایش معادن و اکتشافات معدنی و حراست از مرزهای کشور استفاده خواهد شد.

علی-بهادری-جهرمی

دریافت اولین داده از ماهواره خیام

اولین داده تله متری ماهواره خیام در ایستگاه‌های زمینی این ماهواره در پایگاه‌های فضایی سازمان فضایی ایران (پایگاه فضایی ماهدشت) دریافت شد.

ماهواره "خیام"، جدیدترین دستاورد فضایی کشور است که از سوی محققان سازمان فضایی ایران به منظور تامین داده‌های ماهواره‌ای و توسعه کاربردهای صنعت فضایی در حوزه‌هایی چون کشاورزی و محیط زیست و مرزباتی کشور ساخته شده است.

با توجه به وزن بالا و بیش از نیم تنی ماهواره خیام و همچنین درصد بسیار بالای موفقیت پرتابگر سایوز، پرتاب این ماهواره به جای استفاده از پرتابگر‌های بومی، به کشور روسیه واگذار شده است.

ماهواره خیام، ۶۰۰ کیلوگرم وزن دارد و در مدار ۵۰۰ کیلومتری از زمین قرار می گیرد.

کنترل، بهره برداری و داده‌های فضایی حاصل از فعالیت این ماهواره از لحظه پرتاب، تنها در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

خیام جزء ماهواره‌های سنجش از راه دور است که وظیفه پایش زمین را بر عهده دارد و در طیف‌های نوری مختلفی فعالیت می‌کند؛ دقت این ماهواره یک متر بوده و از کیفیت ویژه‌ای برخوردار است.

توضیحات وزیر ارتباطات درباره پرتاب ماهواره

عیسی زارع‌پور که وارد کشور قزاقستان شده است،در فضای مجازی درباره این سفر گفت: ماهواره جمهوری اسلامی ایران به نام «خیام» همراه با پرچم جمهوری اسلامی ایران بر روی ماهواره‌بر «سایوز» نصب شده است و انشالله سه‌شنبه ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه به وقت ایران به فضا پرتاب خواهد شد.

وزیر ارتباطات افزود: این آغاز یک همکاری راهبردی بین ایران و روسیه در حوزه فضایی است. البته این همکاری چند سالی به طول انجامیده اما در دولت سیزدهم با تلاش و مجاهدت همکارانم در وزارت ارتباطات و وزارت امور خارجه این مهم به ثمر نشست و فردا شاهد پرتاب این ماهواره راهبردی خواهیم بود.

وی تاکید کرد: این ماهواره برای تامین داده‌های فضایی مورد نیاز کشور، گام بسیار بلندی است و می‌توانیم از تصاویر آن با دقت بسیار بالا برای ارتقا کاربردهای فضایی کشور در حوزه‌های محیط زیست و کشاورزی استفاده کنیم.

زارع‌پور خاطرنشان کرد: ما در کنار همکاری‌های راهبردی با کشورهای صاحب‌نام در صنعت فضایی دنیا مانند روسیه، توسعه فناوری بومی فضایی را در دستور کار داریم و تا پایان سال جاری به هدف قرار دادن ماهواره سنجشی در مدار ۵۰۰ کیلومتری فضایی دست خواهیم یافت.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: اکنون می‌توانیم ماهواره‌های سبک را در مدار قرار بدهیم. ماهواره خیام، ۶۰۰ کیلوگرم وزن دارد و قرار است در مدار ۵۰۰ کیلومتری از زمین قرار بگیرد. تا پایان دولت سیزدهم شاهد ماهواره و ماهواره‌بر بومی خواهیم بود که به دست نخبکان کشور خودمان به فضا پرتاب می‌شود. تا آن زمان برای تامین داده‌های مورد نیاز کشور به همکاری خود با کشورهای صاحب این فناوری ادامه خواهیم داد.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها