|

گسترش‌نیوز بررسی می‌کند:

چرا کودکان نباید تلفن هوشمند داشته باشند؟

نرخ ابتلا به اعتیاد دیجیتال روز به روز در حال افزایش است و این نوع اعتیاد مثل همه اعتیادهای دیگر مضر و مخرب است.

گسترش‌نیوز: داشتن تلفن همراه و تبلت برای کودکان خردسال خوب است یا بد؟ روبرتا گالینکاف، روانشناس معروف رشد کودکان و نویسنده کتاب معروف «انیشتین از فلش کارت استفاده نمی‌کرد» به این سوال پاسخ منفی می‌دهد. در ادامه دلایل او را می‌خوانیم.

bachehavtelefon.jpg

کودکان، قربانی زورگویی‌های مجازی

بدون شک بزرگ شدن در عصر دیجیتال فواید خاص خودش را دارد: دسترسی به دنیایی از فرصت‌های آموزشی و آماده شدن برای مشاغل آینده فقط دو مورد از فواید دسترسی به فناوری‌های جدید است. بااین‌حال استفاده زودهنگام از ابزارهایی مثل تلفن همراه عوارض زیادی به همراه دارد. استفاده از ابزارهای نوین باعث چاقی مفرط کودکان و نوجوانان می‌شود، آنها را در معرض امواج خطرناک قرار می‌‌دهد و چه‌بسا باعث شود قربانی، زورگویی‌های مجازی یا سوءاستفاده‌های جنسی شوند اما مشکلات داشتن تلفن‌های هوشمند به این موارد محدود نمی‌شود.

افت عملکرد آموزشی

پژوهشگران دانشکده امور اقتصادی لندن دریافتند دانش‌آموزان دبیرستانی که کمتر از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند در مقایسه با هم‌سن‌وسالان خود عملکرد آموزشی بهتری دارند (تا ۷ درصد). آیا می‌توان این قبیل یافته‌ها را درست دانست؟ موضوع این مقاله کودکان خردسال است. سوال این است که آیا کودکان خردسال باید تلفن هوشمند داشته باشند؟

توانایی‌های مهم‌تری که قربانی می‌شوند

کودکان خردسال به چند دلیل نباید تلفن یا تبلت داشته باشند. کودکان خردسال توانایی مدیریت زمانی که صرف این قبیل ابزارها می‌کنند را ندارند. بعضی از والدین فکر می‌کنند که می‌توان مهارت استفاده منطقی از ابزارهای نوین را به کودکان آموخت اما این کار در عمل تقریباً غیرممکن است. از طرف دیگر استفاده زیاده از حد از تلفن هوشمند و تبلت باعث می‌شود از کارها و فعالیت‌ها و توانایی‌های مهم‌تر خود (مثل تحرک بدنی و خواندن) غافل کند. آمار ابتلا به اعتیاد دیجیتال رو به روز افزایش می‌یابد و این نوع اعتیاد مثل همه اعتیادهای دیگر مضر و مخرب است. لازم به ذکر است که کودکان بسیار زودتر و سریع‌تر از بزرگسالان به فعالیت‌های لذت‌بخش اعتیاد پیدا می‌کنند.

این نوع کودکان معمولاً مشکل کم‌خوابی دارند چون تا دیروقت مکالمه صوتی یا نوشتاری دارند و در طول روز خواب‌آلود هستند و معمولاً از سردرد گله می‌کنند. همان‌طور که می‌توان حدس زد نتیجه، کاهش عملکرد آموزشی در مدرسه است.

والدین عاشق فرزندان خود هستند و در خودرو، آنها را به نشستن روی صندلی‌ خاص کودکان تشویق یا وادار می‌کنند یا اجازه نمی‌‌دهند بدون کلاه ایمنی دوچرخه‌سواری کنند اما وقتی نوبت تلفن هوشمند می‌شود به‌راحتی تسلیم اصرارهای آنها می‌شوند و همه دوراندیشی‌ها و احتیاط‌های خود را کنار می‌گذارند. عوارض جسمی تلفن و تبلت برای کودکان خردسال دو برابر است. ضخامت جمجمه آنها به‌مراتب کمتر است و این واقعیت ساده، مقدار تشعشع واردشده به مغز آنها را دو برابر می‌کند. با تکیه بر مطالعات انجام‌شده می‌دانیم که امواج تلفن همراه رشد مغزی کودکان را مختل می‌کند.

کدخبر: 59044

ارسال نظر