|

سی‌امین دوره از حیث برگزاری، فروش و استقبال پیشرفت داشته است

صنایع دستی ایرانی به معرفی بیشتر نیاز دارد

محمد انشایی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در حاشیه برگزاری سی‌امین دوره این نمایشگاه در گفت‌وگو با گسترش نیوز از بهبود فروش، استقبال مناسب و لزوم فرهنگ‌سازی برای ترویج استفاده از محصولات هنری ایرانی سخن گفت.

گسترش نیوز: او با اشاره به بهبود کیفیت برگزاری این دوره در مقایسه با دوره‌های قبلی گفت: نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته تغییرات قابل توجهی داشته و به خصوص در حوزه غرفه‌سازی پیشرفت داشته‌ایم. هر سال غرفه‌های نمایشگاه با اسپیس اجرا میشد و یکی از ایرادات بازدیدکنندگان واضح نبودن سر در غرفه‌ها بود که از لحاظ بصری مشکلاتی ایجاد می‌کرد اما در دوره جاری علاوه بر هموار شدن این مشکلات المان سنتی به سر در غرفه‌ّها اضافه شد.

وی افزود: از نظر نورپردازی و استقرار هنرمندان شرایط را بهبود بخشیدیم. این دوره بیشترین استقبال و بازدید‌کننده را در بین دوره‌های برگزاری داشتیم. در این دوره با ۵۰۰ غرفه در سه سالن مجزا نمایشگاه را برگزار کردیم. از نظر دوره‌های آموزشی، آموزش کودکان را اضافه کردیم که یکی از پر بازدید‌ترین غرفه‌ها است و فرزندان بازدید‌کنندگان فراغتی دارند که با صنایع دستی ایران بیشتر آشنا شوند. از حیث فروش، امسال از روز اول بیشتر استقبال مناسبی داشتیم و این نشان دهنده اطلاع رسانی مطلوب در این دوره یا جا افتادن نمایشگاه صنایع دستی در ذهن مخاطبان هست. البته از دید ما تبلیغات و اطلاع رسانی باید بهتر باشد و تلاش می‌کنیم در سال‌های آینده علاوه بر تعامل با شهرداری در زمینه جذب اسپانسر نیز فعالیت خود را بهبود ببخشیم تا در نهایت خروجی مطلوب‌تری از این نمایشگاه داشته باشیم.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران ادامه داد: در زمینه بازدید‌کنندگان بین‌المللی برای چندین سفارتخانه دعوت‌نامه و پوستر ارسال کردیم و از سفرا و کارکنان دعوت کردیم تا از این رویداد مهم تهران بازدید کنند. در مورد فعالیت تولیدی صنایع دستی در استان‌های مختلف ایران باید اشاره کرد بیشتر استان‌های کشور تولیدات مختص به خود را دارند و فعال هستند اما در این میان ۱۵ استان شرایط بهتری از دیگر مناطق دارند. استان‌هایی که با استانداردهای نمایشگاهی و رویدادی هماهنگ‌تر هستند و در این میان به تفکیک می‌توان به: تهران، اصفهان، شیراز، همدان، آذربایجان شرقی و غربی، هر سه استان خراسان، کرمان، سیستان و بلوچستان، یزد و خوزستان اشاره کرد. به عنوان مثال استان قزوین علاوه بر مشارکت در این نمایشگاه رویداد منطقه‌ای نیز برگزار می‌کند. نمایشگاه‌های منطقه‌ای این امکان را دارند که توریست بومی را نیز جذب کنند و در واقع کامل‌کننده رویدادهای کشوری هستند.

در بحث فروش با تعدادی از فعالان و صنعتگران در همین دوره صحبت کردم و تقریباْ از فروش راضی بودند. این یکی از ویژگی‌های نمایشگاه امسال است که در سومین روز شاهد رضایت نسبی فروش هستیم. به نظر من هر چقدر به سمت تولید محصولات کاربردی صنایع دستی برویم اقبال بهتری در فروش نمایشگاهی به‌دست می‌آید.

وی در پایان با اشاره به مهم‌ترین معضلات و چالش‌های این حوزه گفت: یکی از دغدغه‌های همیشگی ما این است که ۵۰ درصد مردم خودمان با صنایع دستی آشنایی ندارند. این به ما مربوط است که در بحث ترویج و تبلیغات به خوبی عمل نکردیم. بخشی از این موضوع به مسئولان تاثیر‌گذار برمی‌گردد، استفاده و اظهار نظر آنها درباره صنایع دستی اثر‌گذار خواهد بود. صدا و سیما نقش مهمی دارد و همواره از آنها خواستیم در ساخت برنامه‌ها و سریال‌ها از صنایع دستی و کالاهای هنری ایرانی استفاده کنند تا آشنایی بیشتری با آن صورت گیرد. مطمئنم اگر آشنایی مناسب با محصولات هنری ایران اتفاق بیفتد روند جایگزینی و رونق فروش به راحتی صورت می‌گیرد. خواسته من این هست که مسئولان کشور با ظرافت این محصولات بیشتر آشنا شوند، از آن استفاه کنند و فرهنگ‌سازی از بالا در این مورد اتفاق بیفتد. اگر صنایع دستی را روی ریل مناسب قرار دهیم هنرمندان دیگر نیازی به حمایت دولتی نخواهند داشت.

کدخبر: 36260

ارسال نظر