|

در گفتگوی گسترش نیوز با عضو کمیسیون سلامت، امنیت غذایی و رفاه اجتماعی مطرح شد:

ایران بازار هدف مواد تراریخته

عضو کمیسیون سلامت، امنیت غذایی و رفاه اجتماعی شورای‌عالی علوم تحقیقات و فناوری، گفت: مواد تراریخته استفاده شده در صنعت غذایی در گذر زمان اثرات خود را نشان می‌دهد و بازار هدف این مواد، خاورمیانه و به‌خصوص ایران است.

گسترش نیوز: صنعت غذایی کشور در زمینه تأمین مواد اولیه، تجهیزات، استفاده از مواد تراریخته در تهیه صنایع غذایی و... با مشکلات بسیاری روبه‌رو است از این‌رو با عضو کمیسیون سلامت، امنیت غذایی و رفاه اجتماعی شورای‌عالی علوم تحقیقات و فناوری به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که مشروح آن به شرح ذیل است:

"رسول کدخدایی" درخصوص مشکلات موجود در صنعت غذایی کشور، اظهارکرد: درحال‌حاضر، مشکل اصلی صنایع در کشور، موضوع بیماری کرونا است که بر روی تمام بخش‌های این صنعت تأثیر گذاشته است.

kadkhodaiy.jpg

وی افزود: صنعت غذایی کشور، یک صنعت هوشمند نیست و متکی بر نیروی انسانی است و بیشترین میزان نیروی انسانی شاغل در صنعت مربوط به حوزه صنایع غذایی است.

این مقام مسوول، تصریح کرد: بیماری کرونا کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی را از بُعد بهداشتی دچار مشکل کرده است و این موضوع بر روی تولید هم تأثیر منفی گذاشته است.

کدخدایی در ادامه، افزود: به دلیل اینکه کارگران فعال در خط تولید بایستی مواظب باشند که مواد غذایی آلوده به ویروس کرونا نشود بنابراین روی راندمان آنها تأثیر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: در هنگام فرآوری محصولات غذایی در خط تولید ویروس نمی‌تواند وارد بسته‌های غذایی شود چون این ویروس در مرحله فرآوری کشته می‌شود.

کدخدایی افزود: امکان دارد مواد غذایی در مرحله بسته‌بندی و انتقال به بازار به ویروس کرونا آلوده شود و مردم باید الزامات بهداشتی در این خصوص را رعایت کنند و هنگام خرید محصولات غذایی، بسته‌بندی مواد غذایی را ضدعفونی کنند.

صنایع غذایی برای تأمین مواد اولیه مشکل دارند

عضو کمیسیون سلامت و امنیت شورای‌عالی علوم تحقیقات و فناوری، در پاسخ به این پرسش مبنی براینکه صنایع غذایی کشور در زمینه تأمین مواد اولیه با چه مشکلاتی روبه‌رو هستند، گفت: در حوزه صنایع غذایی، مواد اولیه شامل دو بخش مواد اولیه خام کشاورزی و مواد اولیه جانبی است.

کدخدایی افزود: به دلیل اینکه بخش اعظمی از مواد اولیه خام کشاورزی در داخل کشور تولید می‌شود لذا تأمین مواد اولیه در این بخش، چندان حاد نیست.

وی تصریح کرد: مواد اولیه جانبی حوزه صنایع غذایی، چون از خارج کشور وارد می‌شود با مشکلاتی در این خصوص روبه‌رو هستیم.

این مقام مسوول، یادآور شد: افزوده‌های غذایی، آنزیم‌ها، بعضی از مواد در فرآوری مواد غذایی و مواد اولیه بسته‌بندی به دلیل اینکه از خارج از کشور وارد می‌شود؛ واحدهای تولیدی برای تهیه و تأمین آنها همیشه با مشکلاتی روبه‌رو بوده‌اند.

صنعت غذایی پیشرفت چندانی نداشته است

عضو کمیسیون سلامت و امنیت شورای‌عالی علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه صنعت غذایی کشور پیشرفت‌های چندانی نداشته است، گفت: بعضی از ماشین‌آلات موجود در واحدهای تولیدی هنوز قدیمی هستند و می‌توان گفت که صنعت غذایی با پیشرفت فناوری، پیشرفت چندانی نداشته است و در سطح متوسط باقی مانده است.

کداخدایی افزود: واحدهای تولیدی چون ماشین‌آلات را از خارج وارد می‌کنند بنابراین هزینه نگهداری آنها برای تولیدکنندگان بالا است و از طرفی کشور ما چون با تحریم روبه‌رو است؛ بنابراین بعضی اوقات می‌بینیم که یک دستگاه بخاطر قطعه‌ای کوچک از کار افتاده است.

مردم درخصوص مواد تراریخته آگاهی ندارند

عضو کمیسیون سلامت و امنیت شورای‌عالی علوم تحقیقات و فناوری درخصوص استفاده مواد تراریخته در صنایع غذایی، گفت: متأسفانه برخی از واحدهای تولیدی در صنایع غذایی کشور از مواد تراریخته استفاده می‌کنند و با آنها برخوردی نمی‌شود.

کدخدایی افزود: از بُعد سلامت، بایستی به موضوع مواد تراریخته پرداخته شود و متأسفانه مردم آگاهی لازم در این مورد ندارند.

وی تصریح کرد: مواد تراریخته به عبارتی دست‌کاری ژنیتیکی شده‌اند و اینگونه مواد در گذر زمان، تأثیرات خود را بر جامعه نشان خواهند داد. مواد تراریخته بر روی چرخه‌های متابولیکی و متالورژی خود را نشان می‌دهند و حدود ۱۰ تا ۱۵ سال زمان می‌برد تا این مواد آثار خود را نمایان کنند.متأسفانه صداوسیما بعنوان یک رسانه ملی تاکنون برای افزایش آگاهی مردم، خوب به معرفی موادتراریخته نپرداخته است و برنامه‌های تلویزیونی در این خصوص مقطعی بوده است. برخی از روغن‌های مایع داخلی از مواد تراریخته در تهیه محصول خود استفاده می‌کنند که در تلویزیون هم شاهد تبلیغات گسترده آن هستیم.

کدخدایی افزود: در کشورهای خارجی بر روی محصولات ساخته شده از مواد تراریخته، لیبل زده می‌شود و مشتری هم می‌داند که این محصول تراریخته و دیگر تصمیم با خودش است که آن‌را تهیه کند. بایستی به صورت گسترده، به موضوع مواد تراریخته و اثرات آن پرداخته شود و آگاهی مردم جامعه را در این خصوص افزایش داد.

کدخدایی در پایان، گفت: بیشتر مواد تراریخته به سمت خاورمیانه و به‌خصوص کشور ما سرازیر می‌شود و بدون شک، برنامه‌ای در پشت این موضوع قرار دارد و نیاز است در این خصوص تصمیمات جدی‌ای گرفته شود.

کدخبر: 93283

ارسال نظر