|
کدخبر: 224384

خطر کاهش ۶ میلیون تنی تولید فولاد در سال آینده

عضو انجمن فولاد گفت: اگر به دنبال توازن هستیم باید در مقابل عرضه ۱۰۰ درصدی شمش به میزان ۱۲۰درصد آهن اسفنجی عرضه شود زیرا برای تولید ۱۰۰ کیلوگرم شمش نیازمند ۱۲۰ کیلوگرم آهن اسفنجی هستیم.

صنعت و معدن خطر کاهش ۶ میلیون تنی تولید فولاد در سال آینده

کمبود برق و گاز در سال جاری بزرگترین ضربه را به تولید صنعت فولاد وارد کرده است، این در حالی است که ظرفیت های نصب شده به هدف ۱۴۰۴ نزدیک می شود اما بهره برداری از آنها به طور کامل جای سوال دارد. از سویی دیگر عدم توازن در زنجیره به دلیل کاهش تولید در برخی حلقه ها، قیمت افزایشی خواهد شد.

"سید رضا شهرستانی" عضو انجمن فولاد، درباره مشکل پیش آمده در حلقه "آهن اسفنجی" اظهار کرد: به علت بحران انرژی که در حوزه گاز در آستانه وقوع است، توازن زنجیره برهم خورده و قیمت آهن اسفنجی به شدت افزایش یافته و دیگر توجیهی برای تولید به ویژه برای بخش خصوصی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تولید با ۲  هزار تومان زیان در هر کیلو همراه است و این موضوع با برنامه وزارت صمت برای عرضه در بورس می تواند مشکلات دیگری را به همراه داشته باشد.

به گفته شهرستانی، در حال حاضر تمام شمش تولیدی در بورس عرضه می شود و در ۳  هفته اخیر قیمت شمش ۳ درصد کاهش داشته اما در مقابل آهن اسفنجی به صورت قطره ای عرضه می شود.

وی تصریح کرد: اگر به دنبال توازن هستیم باید در مقابل عرضه ۱۰۰ درصدی شمش به میزان ۱۲۰درصد آهن اسفنجی عرضه شود زیرا برای تولید ۱۰۰ کیلوگرم شمش نیازمند ۱۲۰ کیلوگرم آهن اسفنجی هستیم.

شهرستانی تاکید کرد: اگر چنین اتفاقی رخ ندهد متاسفانه شاهد تعطیلی حداقل ۱۱۰ شرکت در بخش خصوصی و بیکاری هزاران نفر خواهیم بود.

وی اظهار کرد: البته راه دیگری نیز وجود دارد و آن برگشت به استفاده از فرمول قیمت گذاری بر مبنای شمش فولاد خوزستان است، روشی که ۱۰ سال از آن استفاده می شد اما در دوره قبلی وزارت صمت متوقف شد. در این روش قیمت آهن اسفنجی ۵۰ درصد قیمت شمش خوزستان محاسبه می شد.

شهرستانی به دنیای معدن گفت: پس از توقف این روش، وزارت صمت به سراغ شیوه نامه فولاد رفت و در مقابل مجلس نیز طرح فولاد را در دستور کار قرار داد. اما متاسفانه این طرح اشتباه است و بازگشت به روش گذشته بهترین تصمیم در شرایط فعلی است.

وی تاکید کرد: در صورتی که هیچ یک از دو راهکار اعلام شده استفاده نشود، در سال آینده ۶  میلیون تن تولید فولاد کاهش خواهد یافت. درنتیجه وزارت صمت باید توجه ویژه به این موضوع داشته باشد.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها