|
کدخبر: 191091

قبل از خرید یک جاروبرقی باید از این جزییات مهم مطلع باشید تا کلاه سرتان نرود!

سال‌هاست از دوران جاروکشی با دست و عوارض آن برای کمر و دست گذشته است. امروزه به لطف جاروبرقی این کار در یک ساعت و با کمترین عارضه ممکن برای کمر انجام می‌شود.

جاروبرقی جزء پرکاربردترین وسایل برقی منزل است که عدم وجود آن می‌تواند یک چالش بزرگ برای صاحب خانه باشد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید جاروبرقی چیست. این وسیله با استفاده از سیستم مکش، آشغال، گرد و غبار و کثافات را جمع‌آوری کرده و یک منزل تمیز را به شما تحویل می‌دهد.

نحوه کارکرد جاروبرقی

اما جاروبرقی چطور کار میکند؟ این دستگاه یک موتور الکتریکی دارد که وقتی روشن شود، یک فن را به حرکت درمی‌آورد. با حرکت فن، هوا مکش شده و یک خلاء نسبی داخل لوله جاروبرقی ایجاد می‌شود. این خلاء تمایل زیادی دارد که به سرعت با هوا پر شود. به این‌ترتیب گرد و غبار و آشغال‌های موجود روی سطوح همراه با هوا وارد لوله جاروبرقی می‌شوند.

در بعضی مدل‌ها، یک محفظه مخصوص وجود دارد که هوای حاوی آشغال و گرد و غبار وارد آن شده و به سرعت درون محفظه می‌چرخد. نیروی گریز از مرکز باعث می‌شود که آشغال‌ها به دیواره برخورد کرده و به پایین بیفتند و هوای نسبتاً تمیز از بالای محفظه خارج می‌شود.

پس به طور کلی اجزای جاروبرقی عبارتند از:

  • موتور
  • فیلتر
  • کیسه یا پاکت جاروبرقی (که می‌تواند دائمی‌ یا یک‌بار مصرف باشد)
  • خرطومی ‌و میله جاروبرقی

اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که جاروبرقی چند وات خوبه، باید بدانید که کمترین قدرت موتور 1600 وات و بیشترین قدرت آن 2500 وات است. بدیهی است که هر اندازه قدرت موتور بیشتر باشد، جاروبرقی قوی‌تر عمل می‌کند. غیر از قدرت موتور، قدرت جاروبرقی به اندازه دریچه ورودی هم بستگی دارد. هرچه اندازه دریچه ورودی کمتر باشد، قدرت مکش بیشتر است زیرا عبور هوا و فشرده شدن آن از یک مجرای باریک باعث می‌شود که حرکت هوا سریع‌تر شده و گرد و غبار و آشغال بیشتری جذب شود.

انواع جاروبرقی

اما جاروبرقی فقط یک نوع نیست. برای اینکه بتوانید به این پرسش که چه نوع جاروبرقی بخریم پاسخ دهید، باید در مورد انواع دستگاه بدانید.

انواع جاروبرقی موجود در بازار به صورت زیر می‌باشند:

  •  آب و خاک
  • مرکزی
  • سطلی یا هتلی
  • مخزن دار یا جاروبرقی بدون پاکت
  • رباتیک
  • چندکاره

جاروبرقی آب و خاک: این نوع دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که علاوه بر قابلیت جمع آوری گرد و غبار و آشغال‌های جامد می‌تواند مایعات را هم جمع آوری کند. اجزای الکتریکی درون دستگاه آب و خاک کاملاً عایق بوده و به صورت مجزا با هم کار می‌کنند. شما می‌توانید هم در داخل و هم در خارج از منزل با این نوع دستگاه کار کنید و برای خانه‌هایی که استخر دارند بسیار مناسب است.

جاروبرقی مرکزی: این دستگاه دارای یک سیستم مکش مرکزی است که آلودگی‌ها را از طریق لوله به محلی دورتر از منزل شما منتقل می‌کند. به این منظور تعدادی پریز مکنده در قسمت‌های مختلف خانه نصب شده و توسط لوله‌های توکار به دستگاه مکنده مرکزی که معمولاً در مکآن‌هایی مانند موتورخانه، زیر زمین، انباری، پارکینگ و غیره قرار دارد، وصل می‌شود.

جاروبرقی سطلی: این نوع که به آن جاروبرقی هتلی هم گفته می‌شود، مناسب مکآن‌هایی مانند هتل‌ها، خوابگاه‌ها و مراکز بزرگ است. این نوع دارای مخزن بزرگ و به شکل سطلی است که کار تخلیه آن را بسیار راحت می‌کند. جاروبرقی سطلی هیتاچی یکی از بهترین اناوع این نوع است.

جاروبرقی مخزن دار: که به آن جاروبرقی بدون کیسه هم گفته می‌شود، نوعی دستگاه است که تنها تفاوتی که با جاروبرقی معمولی دارد این است که محل جمع آوری گرد و غبار و آشغال یک مخزن پلاستیکی معمولاً شفاف است که به محض پرشدن باید تخلیه و تمیز شود. چون این مخزن شفاف است، به راحتی می‌توانید متوجه پرشدن آن شوید.

جاروبرقی رباتیک: حتماً تا به حال در فیلم‌ها مشاهده کرده‌اید که صاحب خانه دستگاه کوچکی را روشن کرده و تا برگشتن به منزل، این وسیله کل خانه را جارو می‌کند. این دستگاه، همان جاروبرقی رباتیک است و انواع مختلفی دارد که بعضی برای فرش و موکت و برخی دیگر برای کفپوش و سرامیک مناسب هستند و به طور میانگین یک ساعت شارژ نگه می‌دارد. اغلب جارو برقی‌های رباتیک جدید قابلیت برنامه‌دهی دارند. با استفاده از این قابلیت می‌توانید دقیقاً مشخص کنید که ربات چه وقتی از روز یا چه روزهایی در هفته نظافت کند. هنگام خرید جاروبرقی رباتیک توجه داشته باشید مدل‌های باریک‌تر را انتخاب کنید زیر هرچه باریک‌تر باشد، از زیر مبل و تخت و کمد راحت‌تر گذشته و بهتر تمیز می‌کند.

جاروبرقی چندکاره: نوعی جاروبرقی است که شما می‌توانید همه قابلیت‌های تمیز کردن خشک، تمیز کردن مرطوب و تمیز کردن خشک همراه با فیلتر آب را داشته باشید.

حال که در مورد دستگاه، نحوه کارکرد آن و اجزای تشکیل دهنده جاروبرقی دانستیم، در گام بعد به بررسی بهترین مارک جاروبرقی می‌پردازیم.

جاروبرقی پارس خزر در بازار بهترین مارک جاروبرقی ایرانی است. جاروبرقی اسنوا و جاروبرقی پاکشوما یکی دیگر از مارک‌های ایرانی است که آن را هم می‌توان بهترین جاروبرقی ایرانی دانست. بهترین مارک جاروبرقی خارجی در بازار ایران جاروبرقی بوش جاروبرقی فیلیپس، جاروبرقی ال جی، جاروبرقی پاناسونیک، جاروبرقی زیمنس و جاروبرقی هیتاچی و جاروبرقی دوو هستند.

بهترین جاروبرقی رباتیک موجود در بازار ایران را می‌توان جاروبرقی رباتیک fakir، شیائومی، سامسونگ، بوش و اکووکس دانست.

با توجه به مطالب فوق احتمالاً دیگر می‌دانید که چه مارک جاروبرقی خوبه.

قیمت جاروبرقی ایرانی از 2 تا 5 میلیون متغیر بوده و قیمت جاروبرقی خارجی بین 2 تا 12 میلیون است. بنابراین اگر جاروبرقی ارزان قیمت و کیفیت خوب می‌خواهید می‌توانید از برندهای معتبر ایرانی استفاده کنید.

نحوه نگهداری و تمیز کردن دستگاه

تمیز کردن جاروبرقی یکی از کارهایی است که اگر یک خانه شلوغ و پررفت‌وآمد دارید یا به هر دلیلی از این دستگاه زیاد استفاده می‌کنید، لازم است به طور مرتب انجام دهید. اگر حین استفاده از دستگاه احساس کردید که از قدرت دستگاه کاسته شده و مکش همیشگی را ندارد، زمان تمیز کردن آن رسیده است. اگر برای شما هم این سوال مطرح است که چطور جاروبرقی را تمیز کنیم، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

در گام اول باید اقدام به شستن لوله جاروبرقی و اتصالات آن کنید. به این منظور لوله و تمام وسایل جانبی را جدا کرده و آن‌ها را با یک شوینده معطر مانند صابون یا پودر لباس‌شویی دستی  بشویید. می‌توانید از یک تشت بزرگ یا وان حمام برای این کار استفاده کنید.

برای شستن کیسه جارو برقی ابتدا آن را خارج کنید. اگر از کیسه دائمی استفاده می‌کنید، آن را خالی کرده و داخل یک تشت که با آب و مایع ظرف‌شویی یا لباس‌شویی دستی پر شده است، بخیسانید. سپس کیسه را تمیز شسته و بگذارید خشک شود. توجه داشته باشید که کیسه جاروبرقی گرد و خاک بسیار زیادی دارد بنابراین هنگام تخلیه آن حتما از ماسک استفاده کنید تا به شما آسیب نرسد.

برای شستن فیلتر جاروبرقی ابتدا آن را جدا کرده و کمی بتکانید تا خاکش گرفته شود. قبل از شستن فیلتر حتماً دستورالعمل دستگاه را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را در اختیار ندارید، روش معمول این است که باید فیلتر را داخل آب گرم و صابون ملایم خیس کرده و پس از مدت زمان کمی با دقت بشویید. قبل از نصب اجازه دهید فیلتر کاملا خشک شود.

در این مقاله به بررسی این موضوع که جاروبرقی چیست، چه انواعی دارد، بهترین مدل دستگاه کدام است، پرداخته و نحوه تمیز کردن قطعات مختلف آن را توضیح دادیم.

 

نویسنده: رپورتاژ

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها