|
کدخبر: 111464

آشتفتگی بازار خودرو به دلیل نوسانات ارزی

بازار خودرو در حالی این روزها هم‌چنان شاهد قیمت‌های نجومی است که برخلاف وعده مسؤولان وزارت صنعت، نه تنها قیمت‌ها در بازار کاهش نیافت بلکه شاهد رشد قیمت کارخانه‌ای خودروها نیز هستیم. حالا مشتریانی که به وعده کاهش قیمت دل خوش کرده بودند، دست‌شان برای خرید خالی‌تر از قبل است.

خودرو آشتفتگی بازار خودرو به دلیل نوسانات ارزی

کاربران با ثبت سوژه ای با عنوان «افزایش چند باره قیمت محصولات سایپا» اعلام کردند که سایپا در طول یک ماه گذشته دوبار افزایش قیمت محصولات داشته است. چنانچه خودروسازان طبق ابلاغیه شورای رقابت هر سه ماه یک بار امکان درخواست افزایش قیمت را دارند، اما این افزایش قیمت در طول دو مرحله و طی دو ماه رخ داده و افزایش ۵۰ درصدی را در بعضی محصولات این خودروساز به همراه داشته است.

در بررسی این موضوع باید به افزایش قیمت تیبا ۲ رینگ فولادی از ۶۰ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان در خرداد امسال به ۷۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان از سوی سایپا اشاره کنیم. همچنین قیمت تیبا ۲ پلاس از ۷۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ۹۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است. در عین حال، قیمت ساینا رینگ فولادی نیز از ۶۱ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان به ۷۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته و قیمت ساینا آپشنال از ۷۸ میلیون تومان به ۹۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.

در مورد کوئیک معمولی نیز باید بگوییم که قیمت این خودرو از ۷۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به ۹۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده و قیمت وانت ۱۵۱ معمولی نیز از ۴۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان به ۶۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

* پراید ۷۸ میلیونی خریدار ندارد

بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد امروز قیمت هر دستگاه سایپا ۱۳۱ در بازار به ۷۸ میلیون تومان رسیده و در عین حال سایپا ۱۱۱ با قیمت ۸۸.۵ میلیون تومان و هر دستگاه سایپا ۱۵۱ نیز با همین قیمت در بازار عرضه می‌شوند. همچنین قیمت تیبا صندوق دار در بازار ۹۱ میلیون تومان، تیبا ۲ حدود ۱۰۰ میلیون تومان و کوئیک ۱۱۵ میلیون تومان است.

در مورد محصولات ایران ‌خودرو نیز می‌توان به قیمت ۱۶۲میلیون تومانی پژو پارس و قیمت ۱۳۱ میلیون تومانی پژو ۴۰۵ اشاره کرد. قیمت سمند LX نیز در بازار به ۱۳۸ میلیون تومان رسیده و هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمت ۱۸۸ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود. قیمت پژو ۲۰۶ صندوق دار نیز در بازار به ۱۸۰ میلیون تومان رسیده و هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با قیمت ۱۵۵ میلیون تومان عرضه می‌‌شود.

در مورد پژو ۲۰۷ دنده‌ای نیز باید به قیمت ۲۲۶ میلیون تومانی این خودرو در بازار اشاره کنیم، در عین حال هر دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک نیز با قیمت ۲۹۰ میلیون تومان عرضه می‌شود. قیمت رانا در بازار به ۱۵۱ میلیون تومان رسیده و پژو ۲۰۰۸ با قیمت ۶۷۵ میلیون تومان عرضه می‌شود. قیمت هایما نیز در بازار به ۵۳۰ میلیون تومان، جک S۵ به ۵۲۰ میلیون تومان و سراتو به ۵۶۰ میلیون تومان رسیده است. قیمت ساندرو استپ‌وی نیز در بازار به ۳۶۰ میلیون تومان است.

* تاثیرپذیری بازار خودرو از نوسانات ارزی

سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان اتومبیل در مورد نوسان قیمت ها در بازار خودرو به خبرنگار فارس گفت: تغییر قیمت خودرو در بازار با نوسانات ارزی مرتبط است زیرا در حال حاضر خودرو به کالایی سرمایه‌ای تبدیل شده و کوچکترین نوسان در نرخ ارز باعث تغییر قیمت خودرو در بازار می‌شود.

وی ادامه داد: فروشندگان، خودروی خود را بر اساس نرخ ارز قیمت‌گذاری می‌کنند و طی روزهای گذشته که بازار ارز صعودی بود شاهد رشد قیمت خودرو در بازار هم بودیم. هر چند از دیروز تا امروز که قیمت دلار از ۲۵ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان رسیده، قیمت‌ها در بازار خودرو نیز کمی کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: ‌در شرایط فعلی تعداد فروشندگان خودرو در بازار زیاد است ولی خریداران فعلاً دست نگه داشته‌اند تا قیمت‌ها پایین‌تر بیاید.

* نیاز بازار خودرو؛ ماهانه ۹۰ هزار دستگاه

علی مرداسی، یکی دیگر از فعالان بازار خودرو در این مورد به خبرنگار فارس گفت: کاهش تولید خودرو طی سال‌های گذشته باعث افزایش تقاضا شده و این کالا را از یک کالای مصرفی به کالایی سرمایه‌ای تبدیل کرده است. به همین دلیل مردم برای حفظ ارزش پول خود نسبت به خرید خودرو اقدام می‌کنند.

وی تأکید کرد: اگر عرضه خودرو افزایش یابد قیمت خودرو در بازار نیز واقعی خواهد شد اما در حال حاضر قیمت را افرادی تعیین می‌کنند که این کالا را در اختیار دارند.

وی ادامه داد: قیمت پراید طی روزهای گذشته تا ۹۱ میلیون تومان نیز بالا رفت اما حالا به ۷۸ میلیون تومان رسیده است. در واقع با کاهش قیمت دلار، قیمت خودرو نیز تغییر می‌کند در حالی که قیمت خودرو نباید ارتباطی با نرخ دلار داشته باشد.

وی افزود: حداقل در هر ماه باید ۹۰ هزار دستگاه خودرو وارد بازار شود به طوری که هر سه ماه حداقل ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در بازار عرضه شود تا فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار کم کم برطرف شود.

وی ادامه داد: کشور سالانه به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو نیاز دارد در حالی که میزان عرضه در سال‌های قبل حدود ۸۰۰ هزار دستگاه بوده و همین مسأله اختلاف قیمت و واسطه‌گری را تقویت کرده است.

* رشد ۴۰ میلیونی قیمت پژو ۲۰۶ در ۲ ماه

ایرج نامدار از جمله متقاضیان خرید خودرو از بازار است که ضمن انتقاد از نابسامانی بازار خودرو می گوید: مسئولان دو ماه پیش وعده هایی را برای کنترل بازار خودرو دادند و از مردم خواستند تا فعلا برای خرید دست نگه دارند و خودرویی نخرند.

وی ادامه داد: در آن زمان قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ حدود ۱۱۸ میلیون تومان بود و من قصد خرید داشتم اما به امید کاهش قیمت ها دست نگه داشتم. حالا که برای خرید به بازار مراجعه کرده ام قیمت این خودرو به حدود ۱۶۰ میلیون تومان رسیده است.

متقاضیان خرید خودرو در حالی همچنان مات و مبهوت قیمت های نجومی کارخانه و بازار هستند که مسئولان وزارت صنعت دو ماه پیش با وعده هایی مبنی بر کاهشی شدن قیمت خودروها، از مردم می خواستند تا برای خرید دست نگه دارند.

امیر جعفرپور، معاون دفتر خودرو و نیرو محرکه وزارت صمت اردیبهشت امسال گفته بود: اولین توصیه‌ام به مردم این است که فعلاً از بازار، خودرو خریداری نکنند تا قیمت‌ها براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت نهایی شود.

وی گفته بود: وزارت صمت با تمام قوا در حال پیگیری قیمت خودرو است تا آنچه مردم خواهان آن هستند اتفاق بیفتد، در این میان از خودروسازان هم خواسته شده به سمت افزایش تولید و ساماندهی فروش خودرو حرکت کنند تا مردم شاهد جهش قیمت خودرو در بازار نباشند.

جعفرپور مدعی شده بود: با سازوکارهای جدید چون فروش از طریق قرعه کشی، نداشتن پلاک جاری و...شاهد این خواهیم بود که بازار خودرو از التهاب‌های پیش آمده فاصله زیادی بگیرد و قیمت‌ها روال طبیعی خود را طی کند.

حال با گذشت دوماه از این وعده ها، نه تنها قیمت خودرو در بازار کاهش نیافته بلکه مردم شاهد رشد قیمت کارخانه ای خودروها نیز هستند.

 

منبع: عصر خودرو

ارسال نظر