|
کدخبر: 176387

چه بلای سر کلاغ‌های اکباتان آمد؟

ماجرای ناپدید شدن داستان کلاغ‌ها در اکباتان بعد از قتل بابک خرمدین به‌دست پدر و مادرش موضوع عجیبی شد.

حوادث چه بلای سر کلاغ‌های اکباتان آمد؟

هفته‌های گذشته در هیاهوی اخبار مختلف بد و به‌ویژه قتل هولناک بابک خرمدین در شهرک اکباتان تهران، خبر دزدیده و پیدا شدن یک مجسمه برنزی در شیراز انگار اصلا به چشم نیامد. به قدری خبر قتل بابک خرمدین، آرزو خرمدین و فرزاد داماد خانواده تلخ بود که همه اتفاقات دیگر را کمرنگ تر کرد.

اگرچه چند روز بعد از سرقت نخستین سردیس برنزی شیراز، بقایایش در بازیافتی‌های آن شهر پیدا شد اما سارقان مجسمه‌های تهران کماکان مشغول کارند و تا کنون به‌دست آهنین قانون نیفتاده‌اند.

علی قصرالدشتی هنرمند مجسمه ساز شیرازی در بیست و سوم اردیبهشت امسال (حدود دو هفته پیش) با انتشار تصاویری از سردیس رحیم هودی پیشکسوت تئاتر استان فارس و پایه خالی آن اعلام کرد که این تندیس در محلی که مقابل چشم همگان قرار دارد به سرقت رفته است.

سرقت مجسمه کلاغ‌ها در اکباتان محل زندگی بابک خرمدین

مجسمه‌ای از جنس برنز که در نهایت شکسته آن سر از بازیافتی‌ها در آورد و وعده هایی برای ترمیم آن داده شده است؛ برخلاف آنچه که در چند سال گذشته در سطح شهر تهران هم رخ داد اما در نهایت هم پیگیری‌ها برای یافتن سارقان مجسمه‌های برنزی تهران به هیچ نتیجه‌ای نرسید!

سردیس رحیم هودی اثر علی قصرالدشتی

اما به نظر می‌رسد که این ماجرای سرقت آثار هنری در سطح شهر تهران پایانی ندارد و حتی محدود به آثاری که از موادی گرانقیمت همچون برنز ساخته شده‌اند نیست بلکه ظاهرا سارقان بسته به نیاز خود و با خیالی راحت از اینکه اراده‌ای جدی برای برخورد با این خلافشان وجود ندارد، به هر اثری که در دسترسشان باشد تعدی می‌کنند.

شاید جدیدترین نمونه از این دست سرقت‌ها که از نظر جغرافیایی با اخبار بد این روزها هم قرابت دارد، به «داستان کلاغها» اثر علی داوری بر می‌گردد که در یکی از فضاهای سبز شهرک اکباتان نصب شده بود. اثری که از پنج نردبان آهنی و تعدادی ماکت پرنده (کلاغ) تشکیل می‌شد و حس دل انگیزی برای شهروندانی که پیاده و یا با خودرو از کنار آن می‌گذشتند ایجاد می‌کرد. اما این روزها تنها یکی از آن ۵ پلکان در محل نصب به چشم می‌خورد و از سایر اجزای اثر، به جز نردبانی نصفه نیمه و پایه هایی در خاک مانده چیزی برجای نمانده است.

cYNNtSRiJPSB

علی داوری در کنار اثرش با عنوان داستان کلاغ ها

علی داوری خالق این اثر گفت: همانطور که می‌دانید شهرداری تهران هر ساله به مناسبت نوروز، فراخوانی تحت عنوان رویداد «استقبال از بهار» منتشر می‌کند که شال حجم، نقاشی دیواری یا تخم‌مرغ‌های نوروزی و... می‌شود. بیشتر المان هایی که برای نصب در شهر انتخاب می‌شود، مانند تخم‌مرغ‌ها موقت هستند و پس از مدتی آنها را جمع آوری می‌کنند شاهدیم که تخم‌مرغ‌های رنگی در اواخر فروردین یا اردیبهشت از سطح شهر جمع آوری می‌شوند و دوباره با سندبلاست کردن، سفید می‌شوند و بعد برای سال بعد در محلی نگهداری می‌شوند. اما برخی از کارها مانند اثر من که از جنس آهن بود، ماناتر هستند و پس از نصب جمع آوری نمی‌شوند.

وی افزود: سال ۹۳ فراخوان استقبال از بهار منتشر شده بود که من طرحی با عنوان «داستان کلاغ ها» دادم که متشکل از پنج نردبان شش متری بود که بر روی آنها حدود ۵۰ کلاغ هفتاد سانتی متری از جنس فایبرگلاس نصب می‌شد. طبق قراردادی که داشتیم من این اثر را بعد از نصب در تاریخ ۲۳ اسفندماه همان سال به زیباسازی شهرداری تهران تحویل دادم.

 

منبع: رکنا

ارسال نظر