|

«گسترش نیوز» بورس زعفران را بررسی می‌کند

بورس برای طلای سرخ کافی است؟

ورود زعفران در بورس شرایطی را ایجاد کرد تا جلوی سودجویی واسطه‌ها و دلال‌ها گرفته شود.

گسترش نیوز: زعفران با وجود موافقان و مخالفان بسیار وارد بورس شد. در حال حاضر زعفران به شکل فله‌ای در بورس به فروش گذاشته می‌شود و صادرکنندگان، این طلای سرخ را به کشورهایی همچون اسپانیا، امارات و چین صادر می‌کنند.

Zaferan.jpg

ورود زعفران در بورس شفافیت نرخ را به همراه داشت و دست دلالان را از حاصل دسترنج کشاورز کوتاه کرد اما نکته مهم این است که آنچه صادر می‌شود در حقیقت فرصت‌های شغلی است. فعال شدن صنعت زعفران کشور، علاوه بر ارزش افزوده و اشتغال، موجب می‌شود زعفران ایرانی به نام ایران صادر شود.

کوتاه شدن دست دلال‌ها و واسطه‌ها از طلای سرخ

محسن احتشام، رئیس شورای ملی زعفران و صادر‌کننده نمونه کشور در ارتباط با مزایای بورس زعفران به گسترش نیوز گفت: در بورس نرخ واقعی زعفران مشخص می‌شود در واقع این اتاق شیشه ای مکانی برای شفاف‌سازی نرخ زعفران است. در این سازکار نرخ واقعی زعفران مشخص شود. پیش تر دلال‌ها و واسطه‌ها زعفران را از کشاورزان با نرخ پایین از کشاورز خریداری می‌کردند و با نرخ بالا در بازار عرضه می‌کردند. این گروه تحولات بازار زعفران را در دست داشتند.گاهی با عدم عرضه، به افزایش ناگهانی زعفران دامن می‌زدند. ورود زعفران در بورس شرایطی را ایجاد کرد تا جلوی سودجویی واسطه‌ها و دلال‌ها گرفته شود.

فروش آگاهانه زعفران

ehtesham.jpg

وی افزود: کشاورز‌ها در این شرایط حاصل دسترنج خود را آگاهانه می‌فروشند، بورس شرایط فروش زعفران را برای کشاورزان شفاف کرده است، کشاورز در سازکار بورس می‌فهمد محصول زعفران با چه قیمتی به فروش می‌رود و دلال نمی‌تواند به بهانه‌های واهی زعفران را با نرخ ارزان از کشاورز خریداری کند.

تا تعبیر شما از موفقیت چه باشد

احتشام در پاسخ به این پرسش خبرنگار « گسترش نیوز » مبنی بر اینکه آیا می‌توان نتیجه گرفت زعفران در بورس موفق عمل کرده است؟ بیان کرد: تا تعبیر شما از موفق عمل کردن زعفران چه باشد؟ موفق این است که زعفران با برند و نام تجاری ایران در جهان جایگاه خود را باز کند و در نهایت در بازار جهانی فروخته شود. هفته گذشته نرخ جهانی دلار افت کرده است، نرخ زعفران نیز پایین آمده است، پس بورس زعفران نتوانسته بازاری بسازد که با کاهش نرخ دلار، نرخ زعفران افت نکند.

به جای بورس بازی صنعت زعفران را فعال کنیم

این صادرکننده نمونه کشوری در آخر با اشاره به صنعت زعفران گفت: به جای اینکه به دنبال بورس بازی باشیم باید به دنبال ایجاد اشتغال باشیم، باید مصرف‌کننده سهم منصفانه‌ای داشته باشد. بورس نمی‌تواند عامل موفقیت زعفران در بازار‌های جهانی باشد، آنچه موفقیت در پی دارد، صنعت زعفران است. اقتصاد مقاومتی می‌گوید باید از خام فروشی فاصله بگیریم، چقدر از زعفران ارزش افزوده ایجاد شده است؟ چند هزار شغل در صنعت زعفران کشور ایجاد شده است؟ زمانی که زعفران را به شکل فله در بورس به اسپانیایی، اماراتی، چینی‌ها می‌فروشیم در حقیقت فرصت‌های شغلی را صادر می‌کنیم. ما به فکر شغل برای جوانان بی‌کار باید باشیم و راهکار آن این است که زعفران باید در صنعت زعفران ایران بیاید و در واحد‌های فراوری و بسته‌بندی، تبدیل به محصول نهایی شود و صادر شود.

کدخبر: 41730

ارسال نظر

 

آخرین اخبار