گفتوگوی گسترشنیوز با سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی:
کرونا به فروش اینترنتی رونق داد؟
سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی گفت: شنیدهها حاکی از آن است که ادارات پست فقط تا ۲۵ اسفند سفارشات اینترنتی را قبول میکنند. این خبر هنوز تایید نشده است. سالهای گذشته به همین شکل عمل شد اما امیدواریم که امسال چنین نشود.
گسترشنیوز: آیا شیوع کرونا و خانهنشینی اجباری مردم توانسته است به کسبوکارهای اینترنتی رونق دهد؟ برای بررسی این موضوع با سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی به گفتوگو نشستیم. رضا الفتنسب علاوه بر این موضوع، از آخرین روز کاری شرکت پست و نیز اتهامی که چندی پیش، متوجه یکی از فروشگاههای آنلاین شده بود سخن میگوید. با گسترشنیوز همراه باشید.
خرید اینترنتی افزایش چندانی نداشته است
آیا شیوع کرونا ویروس، تمایل مردم به خرید اینترنتی را افزایش داده است. سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای مجازی در پاسخ این سوال اظهارکرد: مشاغلی که با مواد غذایی سروکار داشتهاند و مایحتاج اصلی مردم را تامین میکنند افزایش فروش را تجربه میکنند اما نمیتوان گفت که چه مقدار از این پدیده به کرونا و چه مقدار آن به افزایش خرید مردم در آستانه سال جدید مربوط میشود. فرهنگسازی برای تشویق مردم به خرید اینترنتی، زمانبر است. بارها و بارها از مردم، مسولان و اهالی اصناف خواسته بودیم که خرید اینترنتی را تجربه کنند و زیرساخت لازم برای نهادینه شدن آن را تقویت کنند اما حتی اکنونکه با این بحران مواجه شدهایم نمیتوانیم بگوییم که اقبال مردم به خرید اینترنتی به طرز قابلتوجهی افزایش یافته است. البته حجم سفارشات فروشگاههای آنلاین بزرگ بیشتر شده است. در مجموع، متاسفانه همچنان بازار تهران شلوغ است. انگارنهانگار که چنین اتفاقی افتاده است.
خبری که هنوز تایید نشده است
رضا الفتنسب در ادامه افزود: یکی از زیرساختهای مهم کسبوکارهای اینترنتی، شرکت پست است. ترافیک محمولههای پستی در ادارات پست سنگین است چون سفارشات ضدعفونی میشوند بنابراین آمادهسازی و ارسال بستهها زمان بیشتری نیاز دارد. شنیدهها حاکی از آن است که ادارات پست فقط تا ۲۵ اسفند سفارشات اینترنتی را قبول میکند. البته این خبر هنوز تایید نشده است. سالهای گذشته به همین شکل عمل شد اما امیدواریم که امسال چنین نشود. اگر شرکت پست همکاری کند میتوانیم همچنان به مردم خدمات دهیم. بعضی کسبوکارها تا بیست و پنجم خدمات میدهند اما طبق آمار ما بیش از ۵۰ درصد همکاران برای خدماتدهی در ایام عید هم اعلام آمادگی کردهاند. این امر منوط به آن است که شرکت پست هم در بحث زیرساخت همکاری کند.
چندی پیش فروشگاه دیجی کالا به احتکار ماسک متهم شده بود. این موضوع بازتاب زیادی در رسانهها داشت. سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای مجازی در ارتباط با صحتوسقم این موضوع اظهارکرد: از ابتدا در جریان این موضوع قرار گرفتیم. دیجی کالا اعلام کرده بود که در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود سعی دارد ماسک و اقلام بهداشتی را بدون سود در دسترس مردم قرار دهد. در نهایت هم نزدیک ۲۲۰ هزار عدد ماسک را تهیه و به فروش رساند. در مقطعی که این شرکت به احتکار متهم شد نزدیک به ۳۴ هزار ماسک در حال آمادهسازی و ارسال بود. متاسفانه تخریب بسیاری بدی صورت گرفت و در همان ابتدای امر بدون آنکه محاسبهای انجام شود ۳۴ هزار ماسک را ۵ میلیون اعلام کردند. اشتباه بسیار بدی بود. عصر همان روز، موجودی انبارها صورتجلسه شد. این اتفاق ناخوشایند باعث شد که کسبوکارهای آنلاین دیگر به ورود به این حوزه رغبت نکنند. باید توجه داشت که فرآیند خریدوفروش اینترنتی زمانبر است. اگر همین روز ۵۰ هزار ماسک در دیجی کالا به فروش گذاشته شود ممکن است ظرف یک ساعت فروش برود اما فرآیند ثبت سفارش و ارسال آن چهبسا یک هفته زمان ببرد. متاسفانه رسانهها به این واقعیت توجه نکردند. فروش اینترنتی زیر سوال برده شد.
ارسال نظر