رئیس اتاق اصناف تهران در گفتوگو با گسترشنیوز:
پیگیری ارز ناپدیدشده، سخت نیست
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: به نظر میرسد که وزارت بهداشت علاقهای به تعامل با اتحادیه تجهیزات پزشکی ندارد. بارها اعلام کردهایم که طبق قانون نظام صنفی میتوانید از ظرفیتهای حوزه ما استفاده کنید ولی سخن ما را نشنیدهاند.
گسترشنیوز: وزیر بهداشت اخیرا از وجود فساد و تخلفات گسترده در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی سخن گفته است. سخنان وزیر با واکنشهای متفاوتی روبهرو شد؛ بعضی، سخنان وزیر را به «افشاگری تکاندهنده» تعبیر کردند و دیگران گفتند که این موضوع، تازگی ندارد. برای بررسی جوانب مختلف این موضوع با رئیس اتاق اصناف تهران به گفتوگو نشستیم.
موضوعی که پیگیری آن سخت نیست
قاسم نوده فراهانی که ریاست اتحادیه تجهیزات پزشکی را هم به عهده دارد اظهارکرد داشت: دارو در حیطه اختیارات دولت است و من در این باره اطلاعاتی ندارم. در مورد تجهیزات پزشکی هم باید گفت روزی اعلام کردم فهرست کسانی که به آنها ارز ۴۰۰ تومانی دادهاید را به ما بدهید که از طریق بازرسین اتحادیه، پیگیری کنم و ببینیم آیا کالاهای وعدهدادهشده را وارد کردهاند یا نه و به چه قیمتی فروختهاند. این کار را نکردند و الان میگویند یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ناپدید شده است. سوال من آن است که مگر پیگیری این موضوع کاری دارد؟ فکر نمیکنم پیدا کردن کسانی که ارز دریافت کردهاند کار سختی باشد.
توصیهای که شنیده نشد
لازم به ذکر است که تعامل نکردن سازمانها و وزارتخانههای مختلف با اعضای اتحادیهها و اصناف یکی از مشکلات بزرگ آنها بوده است و روسای اتحادیهها در گفتوگوهای خود همواره از مشورت نکردن سیاستگذاران و مدیران ارشد با اهالی صنف و اتحادیه، گلهمند بودهاند. به عنوان مثال رئیس اتاق اصناف تهران بهمن ماه سال گذشته در مصاحبه با گسترشنیوز اظهارکرده بود:
«من رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی هستم ولی وزارت بهداشت به من اطلاع نداده است این همه ارز را به چه کسانی داده است. ارز بدهید ولی فهرست دریافتکنندگان آن را در اختیار من قرار دهید و از ما نظارت و پیگیری بخواهید. وقتی کار را به مراجع قانونی اتحادیه واگذار نمیشود طبیعی است که انواع و اقسام تخلف و سوءاستفاده رخ میدهد. شناختی که روسای اتحادیهها از همدیگر دارند یک سرمایه است چرا از این سرمایه استفاده نمیکنید؟».
اتحادیهها زیر زیر ذرهبین
رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی در تشریح بیشتر مطلب افزود: فهرست کسانی که از بانک مرکزی ارز دریافت کردهاند مشخص است. از طرف دیگر نحوه توزیع کالاها هم موضوع مبهم و نامشخصی نیست. کالای پزشکی مثل پیراهن نیست که هر کسی بتواند هر جا خواست توزیع کند. نظارت بر این موضوع به هیچ عنوان کار سختی نیست. از ما هم نخواستند در این زمینه دخالت داشته باشیم. به نظر میرسد که وزارت بهداشت علاقهای به تعامل با اتحادیه تجهیزات پزشکی ندارد. بارها اعلام کردهایم که طبق قانون نظام صنفی میتوانید از ظرفیتهای حوزه ما استفاده کنید. به عنوان مثال گفتم اگر فلان واحد مشکلی دارد و وزارت بهداشت قصد پلمب کردن آن را دارد میتوانند به ما اعلام کنند که ما طبق ماده ۲۷ آن را پلمب کنیم ولی حرف ما را نشنیدند. اتحادیه دیده نمیشود ولی به وفور انجمن صنفی دایر شده است. پنج نفر یک انجمن تشکیل میدهند و بهراحتی به رسمیت شناخته میشوند و هیچ کس بر کار آنها نظارت نمیکند. این در حالی است که در اتحادیه، بر کوچکترین کارها و تصمیمات ما نظارت میشود.
ارسال نظر