|

گنج یک میلیارد دلاری ایران در آفریقا کشف شد

هفتمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و کنیا در نایروبی با حضور مقامات بلندپایه دو کشور برگزار شد. هدف‌گذاری دو کشور برای رسیدن به تجارت یک میلیارد دلاری و تقویت همکاری‌های کشاورزی، تجاری و فرهنگی، نویدبخش فصل جدیدی در روابط تهران و نایروبی است. آیا این اجلاس می‌تواند دروازه‌ای برای گسترش نفوذ ایران در شرق آفریقا باشد؟

اقتصاد

هفتمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و کنیا به میزبانی نایروبی و با حضور بیش از ۱۰۰ نماینده از وزارتخانه‌ها و بخش خصوصی دو کشور برگزار شد. غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی ایران، و نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه کنیا، ریاست این اجلاس را بر عهده داشتند. این کمیسیون پس از یک دهه وقفه، با هدف توسعه روابط دوجانبه و بررسی تفاهمات گذشته تشکیل شده است.

ظرفیت‌های کشاورزی ایران در خدمت شرق آفریقا

نوری قزلجه با اشاره به جایگاه استراتژیک کنیا در شرق آفریقا، این کشور را دروازه‌ای برای ورود به بازارهای منطقه دانست. وی اظهار داشت: «ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پسته، زعفران و خرما، آماده انتقال دانش فنی و تجربیات خود در زمینه کشاورزی کم‌آب‌بر و کشت گلخانه‌ای به کنیا است.»

وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد که همکاری در حوزه کشاورزی می‌تواند اقتصاد کنیا را تقویت کرده و زمینه‌ساز توسعه تجارت دوجانبه شود.

تجارت-آفریقا

راهکارهای توسعه روابط اقتصادی

برای تقویت همکاری‌های اقتصادی، پیشنهادهایی از جمله تشکیل کمیته مشترک برای پیگیری تفاهمات، برگزاری نمایشگاه‌های تجاری، رفع موانع بانکی، و تقویت همکاری‌های بخش خصوصی مطرح شد. نوری قزلجه افزود: «ایران می‌تواند به‌عنوان پلی برای ارتباط کنیا با قفقاز و آسیای میانه عمل کند.»

وی تأکید کرد که هدف ایران نه‌تنها توسعه تجارت، بلکه ایجاد روابط استراتژیک در تمامی حوزه‌ها از جمله فرهنگ، بهداشت، و صنعت ساختمان است.

حجم تجارت ایران و کنیا؛ از ۱۵۰ میلیون به یک میلیارد دلار

حجم تجارت رسمی بین ایران و کنیا در حال حاضر حدود ۱۵۰ میلیون دلار است. وزیر جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد که با امضای اسناد همکاری جدید و تقویت حضور بخش خصوصی در حوزه‌هایی مانند کشاورزی فراسرزمینی، بهداشت، و صنعت، این رقم در آینده نزدیک به یک میلیارد دلار برسد.

رشد چشمگیر صادرات چای کنیا به ایران

نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه کنیا با اشاره به افزایش صادرات چای این کشور به ایران از ۳ هزار تن در سال ۲۰۰۳ به بیش از ۱۳ هزار تن در سال ۲۰۲۴، بر ضرورت رفع موانع صادراتی تأکید کرد. وی اعلام کرد: «کمیته مشترکی ظرف ۶۰ روز تشکیل خواهد شد تا مشکلات موجود، به‌ویژه در حوزه صادرات چای، بررسی و برطرف شود.»

کنیا همچنین تجار خود را به بهره‌مندی از ظرفیت‌های اقتصادی ایران تشویق کرد و این اجلاس را فرصتی برای تقویت همگرایی دوجانبه دانست.

تجارت-۱

آینده‌ای روشن برای همکاری‌های دوجانبه

هفتمین کمیسیون مشترک ایران و کنیا با امضای اسناد همکاری متعدد و بررسی مصوبات جدید، گامی مهم در مسیر توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور برداشت. مقامات دو طرف بر تداوم این همکاری‌ها و رفع موانع موجود برای تحقق هدف تجارت یک میلیارد دلاری تأکید کردند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 358633 امیر خیرخواهان

ارسال نظر