|

بهره بین بانکی تغییر کرد

نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی تیرماه و اول مرداد ماه با افزایش ۰.۲۵ درصدی نسبت به هفته قبل خود به ۲۳.۸۹ درصد رسید.

اقتصاد

به گزارش ایسنا، نرخ بهره بین بانکی در  هفته پایانی تیرماه (چهارشنبه اول مردادماه)، با افزایش ۰.۲۵ درصدی نسبت به هفته قبل خود به ۲۳.۸۹ درصد رسید. این در حالی است که در پایان هفته گذشته نرخ بهره بین بانکی با کاهش قابل توجه نسبت به هفته‌های قبل خود به ۲۳.۶۴ درصد رسیده بود که کمترین میزان نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا امروز است.

بازار بین بانکی چیست؟

بازار بین بانکی، بازاری است که برای مبادلات مالی میان بانک‌ها و سایر مؤسسات اعتباری با یکدیگر و برای اعمال سیاست‌های پولی از سوی بانک مرکزی ایجاد شده است. این بازار عمق بسیار و معاملات پرحجمی دارد و برای کاهش اضافه برداشت بانک‌ها، کاهش استقراض بانک‌ها از بانک مرکزی، مدیریت صحیح نقدینگی از سوی بانک‌ها، کاهش یا افزایش نقدینگی کشور و کنترل تورم و ایجاد رشد اقتصادی ایجاد می‌شود.

کابرد بازار بین بانکی

بازار بین بانکی دو کاربرد مهم دارد؛ اولین کاربرد آن کمک به بانک مرکزی برای اعمال سیاست‌های پولی و دومین کاربرد آن، تامین مالی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و مالی از طریق یکدیگر است و بانک مرکزی از طریق تغییر در نرخ سود در این بازار نظارت و اهداف خود را مرتفع می‌کند.

حجم معاملات در این بازار بسیار بالاست و اثر بسیاری بر نرخ سود دارد و نرخ سودی که بانک مرکزی به صورت هفتگی اعلام می‌کند، بر اساس میانگین موزون معاملات بین بانکی روزانه به دست می‌آید.

بازار بین بانکی در ایران از تیرماه ۱۳۸۷ رسما شروع به کار کرد. نظارت کامل و تعیین نرخ سود بر این بازار به عهده بانک مرکزی است و بانک مرکزی در پایان هر هفته نرخ بهره بین بانکی را در روز پنج‌شنبه (هر هفته) به صورت رسمی اعلام می‌کند.

نگاهی به بازار بین بانکی در سال جاری

نرخ بهره بین بانکی در ابتدای سال جاری و اولین هفته فروردین ماه ۲۳.۹۶ درصد بود و در پایان هفته دوم (فروردین) با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۳۲.۹۵ درصد رسید و در پایان هفته سوم نیز در همان دامنه  (۲۳.۹۵ درصد) بدون تغییر و ثابت ماند.

در آخرین هفته فروردین ماه، نرخ این بازار با افزایش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۶ درصد رسید و یک هفته پس از آن در سوم اردیبهشت ماه با جهش ۰.۰۲ درصدی به محدوده ۲۳.۹۸ درصد وارد شد. با این حال طی سه هفته پس از آن با کاهش ۰.۰۱ (در پایان هر هفته) در مجموع ۰.۰۳ کاهش یافت و در روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه به ۲۳.۹۵ درصد رسیده بود که در پایان هفته اول خردادماه با افزایش ۰.۰۲ درصدی به ۲۳.۹۷ درصد رسید.

اما طی هفته دوم و سوم خردادماه به ۲۳.۹۸ درصد رسید و طی دو هفته بعدی در این محدوده ثابت مانده و در پایان هفته چهارم خرداد ماه با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۷ درصد رسید. با این حال در هفته نخست و دوم تیرماه سال جاری با افزایش ۰.۰۱ درصدی به کانال ۲۳.۹۸ درصد بازگشت و این در حالی بود که در هفته سوم تیرماه با کاهش قابل توجه نسبت به هفته‌های قبل خود به محدوده ۲۳.۶۴ درصد رسید.

 

منبع: عصر ایران
کدخبر: 357242 پریا ابراهیمی

ارسال نظر