|

پاس گل اتباع به کارگر ایرانی | اخراج افغانستانی ها به این بازار ضربه زد

با وجود آنکه موج تازه اخراج اتباع افغانستانی از ایران هنوز تأثیر ملموسی بر صنعت خودروسازی کشور نگذاشته، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که این روند در صورت تداوم، می‌تواند به تدریج به یک چالش جدی بدل شود.

اقتصاد

بخش قابل توجهی از نیروی کار ساده در خطوط مونتاژ، انبارداری، خدمات جانبی و حتی برخی مشاغل تعمیرگاهی در حوزه خودرو، توسط کارگران افغانستانی اداره می‌شود؛ حذف ناگهانی این نیروها، نه‌تنها موجب اختلال در روند تولید و خدمات پس از فروش خواهد شد، بلکه هزینه جایگزینی و آموزش نیروی جدید، فشار مضاعفی بر دوش صنعت خواهد گذاشت.

هرچند در کوتاه‌مدت سازوکارهای موجود توانسته‌اند خلأ ایجاد شده را پوشش دهند، اما در بلندمدت احتمال کاهش بهره‌وری، افزایش هزینه‌های تولید، و افت سرعت چرخه تعمیر و نگهداری خودروها وجود دارد.

این مسئله به‌ویژه در شرایطی که صنعت خودرو ایران با تحریم‌ها، کمبود قطعات و ضعف ساختاری دست‌وپنجه نرم می‌کند، می‌تواند روند بازسازی و بهبود را دشوارتر سازد. بنابراین، اثرات این تصمیم سیاسی ممکن است دیرتر بروز یابد، اما قطعا در صورت بی‌توجهی، تبعات اقتصادی و صنعتی آن غیرقابل چشم‌پوشی خواهد بود.

موج اخراج اتباع غیرمجاز از کشور که در جریان جنگ ۱۲ روزه ایران  و اسرائیل تشدید شد، برخی واحدهای صنعتی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

هرچند در شرکت ‌های خودروساز به خصوص ایران‌خودرو و سایپا استفاده چندانی از اتباع به خصوص افغانستانی‌ها نمی‌شود، اما ظاهرا در واحدهای قطعه‌سازی شرایط متفاوت است.

آن طور که رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور می‌گوید، برخی واحدهای تولیدکننده قطعه، از اتباع افغانستانی به عنوان نیروی کار استفاده می‌کردند، بنابراین تشدید موج اخراج آنها از کشور،  این واحدها را متاثر از خود کرده است.

محمدرضا نجفی منش تاکید می‌افزاید: قطعه‌سازی را می‌شناسم که تا همین چند هفته پیش ۷۰ کارگر افغانستانی داشت، اما در حال حاضر دو، سه نفر از آنها باقی مانده است.

وی تاکید می‌کند: در حال حاضر که تولید افت کرده، خلاء کارگران افغان خیلی به چشم نمی‌آید، اما در آینده اگر تیراژ بالا رود، این مساله حتما خود را نشان خواهد داد.

نجفی منش در پاسخ به این پرسش که حقوق و مزایای کارگران افغان در واحدهای قطعه‌سازی به چه شکل بوده، می‌گوید: آنها به صورت روزمرد حقوق می‌گرفتند، اما شرایط به گونه‌ای فراهم شده بود که جمع حقوق و مزایای‌شان معمولا با کاگران ایرانی یکسان از آب در می‌آمد.

ترانزیت-خودرو

منبع: اکو ایران
کدخبر: 356496 خبرنگار گسترش
  • ناشناس ارسالی در

    سلام این همه قیمت خودرو بالا چطور این طور فکر
    می کنید شما ها هستید که به کشور وجوانان این
    خاک خیانت می کنید به فکر آیند کشور وفرزندان
    خودتان باشید همه چیز که پول نیست

  • ناشناس ارسالی در

    کارفرمای خائن به میهن.
    از اول نبا ید کار به افغان میداد تا متخصص بشن و بعد بگه ای وای رفتن.الان هم یاد بگیرید جوان های خودمون رو مهارت آموزی کنید که به بیگ انه رو نزنید

  • ایران ارسالی در

    نادان
    فکر کردی کارگر خواهند بود!!! !
    رشد خواهند کرد وزاد ولد مملکت را تصاحب خواهند کرد
    تو الان زیر دستی

ارسال نظر