|

پاس گل دشمن آمریکا به ایران

قرارداد اجرای فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با تکیه بر منابع داخلی شرکت و همچنین حمایت‌های مالی ملی، طبق مصوبات دولت، به یک کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های داخلی و خارجی واگذار شده است. هدف از این واگذاری، بهره‌گیری هم‌زمان از ظرفیت‌های بومی کشور و تجربیات بین‌المللی در اجرای این پروژه بزرگ و راهبردی است؛ پروژه‌ای که هم در سطح ملی اهمیت دارد و هم از ابعاد فراملی برخوردار است. بر این اساس، ضمن اولویت دادن به توان فنی و اجرایی داخل کشور، انتقال فناوری‌های نوین و روزآمد نیز در دستور کار قرار گرفته تا زیرساخت‌های هوایی ایران با استانداردهای جهانی همگام شود.

اقتصاد

در پی انتشار گزارشی مبنی بر انعقاد قراردادی غیرکارشناسی با یک شرکت چینی به نام «هاکان انرژی» برای توسعه فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و مطرح شدن ادعاهایی درباره رها شدن و بلاتکلیفی این پروژه، شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام با صدور اطلاعیه‌ای به این موضوع واکنش نشان داد. دفتر ارتباطات، اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل این شرکت با ارائه توضیحاتی رسمی، نسبت به محتوای گزارش منتشر شده اعلام موضع کرد و شفاف‌سازی لازم درباره وضعیت همکاری با طرف چینی، ماهیت قرارداد و روند اجرای طرح توسعه را در دستور کار قرار داد.

 انعقاد قرارداد فاز ٢ شهر فرودگاهی با استفاده از ظرفیت منابع داخلی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) و منابع ملی بر اساس تصمیمات دولت محترم وقت به یک کنسرسیوم داخلی و خارجی سپرده شده است تا در کنار استفاده‌ حداکثری از توان و ظرفیت داخلی کشور، از تجارب و امکانات خارجی نیز در این پروژه که دارای ابعاد ملی و فراملی است نیز بهره گرفته شود و انتقال دانش فنی روزآمد به طور مناسب صورت پذیرد.

انعقاد قرارداد فاز دوم توسعه پس از برگزاری ۱۵۰ جلسه‌ی کارشناسی در طی مدت ۱۱ ماه صورت پذیرفت و در این مدت کلیه‌ی ابعاد فنی و حقوقی قرارداد مورد بررسی قرار گرفته است. ۸۰ درصد موضوعات قرارداد (شامل کلیه کارهای اجرایی) توسط یکی از شرکت‌های معتبر داخلی و ۲۰ درصد آن که بیشتر شامل بخش طراحی و خرید تجهیزات تخصصی می‌گردد توسط طرف خارجی در حال انجام است.

 پیشبرد قرارداد پروژه‌ی مذکور حاصل همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف مربوطه است و در بخش مرتبط با مجموعه وزارت راه و شهرسازی، شرح خدمات و موضوع قرارداد با دقت و رعایت قوانین و مقررات و در نظر گرفتن صرفه و صلاح کشور در چارچوب نظام فنی و اجرایی کشور تنظیم گردیده است.

گفتنی است تاکنون در بخش‌های کارهای طراحی و مهندسی و همچنین کارهای اجرایی اقدام‌های قابل توجهی انجام شده و انتظار می‌رود با تداوم همکاری دیگر دستگاه‌های مسئول اهداف در نظر گرفته شده در قرارداد محقق گردد.

شایان ذکر است پس از عقد قرارداد از سال ۱۴۰۲ تا کنون بیش از ۲۵۰ جلسه شامل ۱۵۰ جلسه مهندسی و ۱۰۰ جلسه اجرایی با کنسرسیوم برگزار شده است.

در بخش طراحی و مطالعات؛ برای ۲۰۰ ردیف مطالعاتی در حدود ۳۷۰۰ صفحه مطالعات انجام و تحویل شهر فرودگاهی گردیده است.

همچنین در بخش اجرایی، پروژه در سه جبهه‌ی کاری شامل باند جنوبی، باند شمالی و تونل کارگو عملیاتی است و تاکنون کارهای زودهنگام بیش از ۵۴ درصد  پیشرفت داشته است. همچنین صورت وضعیت‌های ارسالی کنسرسیوم نیز بر اساس قوانین و مقررات پرداخت گردیده است.

فرودگاه-امام-خمینی

منبع: ایلنا
کدخبر: 353633 سهیل مافی

ارسال نظر