|

هوش مصنوعی جایگزین صندوق‌داران و کارگران خط تولید می‌شود

با شتاب گرفتن پیشرفت‌های فناوری و اوج‌گیری هوش مصنوعی و اتوماسیون، آینده بازار کار با دگرگونی عظیمی روبه‌روست. بر اساس پیش‌بینی سازمان فنی و حرفه‌ای، تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱۷۰ میلیون شغل جدید ایجاد و ۹۲ میلیون شغل حذف خواهد شد؛ تغییری که اهمیت آموزش مهارت‌های نوین و به‌روزرسانی توانمندی‌های نیروی کار را بیش از پیش ضروری کرده است.

اقتصاد

با شتاب گرفتن پیشرفت‌های فناوری، به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی، رباتیک و اتوماسیون، آینده بازار کار در حال دگرگونی چشمگیری است.

طبق گزارش اخیر مجمع جهانی اقتصاد، تا سال ۲۰۳۰، حدود ۸۵میلیون شغل در سطح جهان ممکن است توسط ماشین‌ها جایگزین شود؛ درحالی‌که در همین بازه زمانی، ۹۷ میلیون شغل جدید با محوریت فناوری ایجاد خواهد شد.

مشاغلی که در معرض حذف هستندمشاغل تکراری و مبتنی بر وظایف روتین، مانند کارگران خط تولید، صندوق‌داران فروشگاه‌ها، اپراتورهای مرکز تماس و برخی مشاغل دفتری، بیش از همه در معرض خطر هستند. سیستم‌های خودکار و هوش مصنوعی توانسته‌اند بسیاری از این وظایف را با دقت و سرعت بالاتری انجام دهند.

مشاغل نوظهور و آینده‌داردر مقابل، نیاز به نیروهای متخصص در حوزه‌هایی مانند علوم داده، توسعه هوش مصنوعی، امنیت سایبری، طراحی تجربه کاربری (UX)، و تحلیل‌گر کسب‌وکار به شدت در حال افزایش است. همچنین با گسترش فناوری‌های سبز، مشاغل مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر، مهندسی محیط‌زیست و مدیریت پایداری نیز رشد قابل‌توجهی خواهند داشت.

تأکید بر یادگیری مستمرکارشناسان معتقدند که در این دوران گذار، مهم‌ترین مهارت، "توانایی یادگیری مداوم" است. افرادی که بتوانند خود را با تغییرات سریع بازار کار تطبیق دهند، بیشترین شانس را برای پیشرفت دارند.

در حالی‌که برخی از شغل‌ها در حال ناپدید شدن هستند، فرصت‌های جدیدی نیز در حال ظهورند. بنابراین، آینده بازار کار نه تنها تهدید نیست، بلکه می‌تواند فرصتی برای بازآفرینی مهارت‌ها و مشاغل باشد،به شرطی که آمادگی لازم برای تغییر وجود داشته باشد.

مطابق پیش بینی های سازمان فنی و حرفه ای احتمال اینکه تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱۷۰میلیون شغل ایجاد و ۹۲میلیون شغل حذف شود وجود دارد.

غلامحسین محمدی؛ رئیس سازمان فنی و حرفه ای در نشست خبری اخیر خود با اشاره اینکه اهمیت آموزش های مهارتی گفت: تا سال ۲۰۲۷حدود ۴۴ درصد ازمهارت های کلیدی نیروی کارتغییر خواهند کرد و ۶ نفر از هر ۱۰ کارگربه آموزش مهارت های جدید نیاز دارند.همچنین ۴۰ درصد از مهارت های فعلی تا ۲۰۳۰منسوخ و نیازمند به روز رسانی خواهند شد.

شغل

شغل-۱

منبع: تسنیم
کدخبر: 351524 امیر خیرخواهان

ارسال نظر