جزییات جدید از خسارت بندر رجایی | کالاهای اساسی مردم دود شد؟
عضو هیات مدیره کانون موسسات حملونقل گفت: انفجار در انبار کانتینرها رخ داده و مشکلی در ظرفیت کانتینری کشور نیست و در این باره نگرانی نداریم، تنها نگرانی وضعیت بارهای آتش گرفته صاحبان بار است.

مسعود دانشمند، عضو هیات مدیره کانون موسسات حملونقل درباره تعیین تکلیف کانتینرهایی که در بندر شهید رجایی دچار حریق شدهاند، اظهار داشت: در ابتدا باید علمیات اطفای حریق به طور کامل به پایان برسد و آتش سوزی مهار شود. موضوع مهم دیگر آلودگی شدید هوای بندر شهید رجایی است که این میزان آلودگی امکان فعالیت را به افراد و اپراتورها نمیدهد، به هر حال انسان ها و نیروی کار باید جرثقیل ها، کامیون ها و کشتی ها را هدایت کنند و تا زمانی حریق ادامه دارد و این شدت آلودگی در بندر باشد امکان سرعت به کار را نمیدهد.
وی با اشاره به وضعیت کانتینرهایی که طعمه حریق شدند، گفت: هم بندر و هم کانتینرهای موجود در بندر حتما بیمه هستند و اساسا هر کانتینری که از کشتی پیاده و وارد محوطه بندری شود، بیمه هستند، حال اینکه پوشش بیمهای چگونه باشد، موضوع دیگری است.
عضو هیات مدیره کانون موسسات حملونقل تاکید کرد: در حال حاضر صاحبان بار از وضعیت کالا و بار خود در بندر شهید رجایی اطلاعی ندارند و باید پس از اطفای حریق و از سرگیری فعالیتها به این موضوعات رسیدگی شود و برای اعلام خسارت به بیمه نیاز به اطلاعات دقیق و درست است. تعیین تکلیف پرداخت خسارتها و جایگزین کردن کالاهایی به ویژه مواد اولیه برای تولید مجدد حداقل ٣ تا ۵ ماه زمان میبرد.
دانشمند درباره ضربه اقتصادی که پس از این انفجار به بندر شهید رجایی وارد شد با توجه به اینکه این بالاترین ظرفیت کانتینری را در اختیار دارد، اظهار داشت: توجه داشته باشیم که است انفجار در انبار کانتینری رخ داده و سایر سایتها را تحت تاثیر قرار نداده است. بندر شهید رجایی بندر عباس ٣ حوضچه دارد که این حوضچهها هیچ مشکلی ندارند و تجهیزات هیچ آسیبی ندیدهاند.
وی افزود: انفجار در انبار کانتینرها رخ داده است و مشکلی در ظرفیت کانتینری کشور وجود ندارد و و در این باره نگرانی نداریم، تنها نگرانی وضعیت بارهای آتش گرفته صاحبان بار است. نگرانی عمده محموله های کانتینری بوده که در اثر گرما و آتش سوزی دچار حریق شدهاند .
دانشمند درباره کشتیهای معطل مانده در اسکله و لنگرگاه گفت: حتما دموراژ بابت اسم توقف پرداخت میشود و سازمان بنادر و بیمه خسارت را پرداخت میکنند کما اینکه امکان انتقال کشتیهای کوچک به بندر پیرامونی مانند بندر لنگه، قشم و بندر بوشهر وجود دارد. از سوی دیگر، توجه داشته باشیم که سالهاست که کشتیهای بزرگ کانتینری یعنی بیش از ١٠ هزار TEU وارد بندر شهید رجایی نمیشوند، در حال حاضر کشتیهای کوچک زیر هزار TEU فعال هستند که این کشتیها به راحتی میتوان به بنادر کوچک انتقال داد و از آنجا با کامیون انتقال به مقصد انجام شود.
وی ادامه داد : همچنین بندر امام توان پذیرش کشتیهای معطل مانده در بندر شهید رجایی را دارد و تجهیزات مورد نیاز را هم در اختیار دارد، البته که هر چند که کار سختی نیست اما پروسه طولانی و زمان بر دارد.
ارسال نظر