|

پاس گل بابک زنجانی به دولت پزشکیان

شرکتی که به نام بابک زنجانی شناخته می‌شود، در مراسمی رسمی و با حضور وزیر راه و شهرسازی، اقدام به امضای تفاهم‌نامه‌ای سنگین به ارزش ۶۱ هزار میلیارد تومان با شرکت راه‌آهن کرد. هدف از این توافق، توسعه و نوسازی ناوگان ریلی کشور عنوان شده و این قرارداد در حالی بسته شده که پیشینه و وابستگی این شرکت به چهره‌ای جنجالی مانند زنجانی، نگاه‌ها و حساسیت‌های فراوانی را نسبت به این همکاری برانگیخته است.

اقتصاد

پس از انتشار خبر ورود ۳۲ فروند هواپیمای مسافربری توسط شرکت «دات‌ وان ایر» که به بابک زنجانی نسبت داده می‌شود، این شرکت بار دیگر به تیتر اول اخبار بازگشت. صبح امروز و در مراسمی رسمی با حضور وزیر راه و شهرسازی، دات‌ وان ایر تفاهم‌نامه‌ای به ارزش سنگین ۶۱ هزار میلیارد تومان با شرکت راه‌آهن به امضا رساند. این توافق که به منظور توسعه زیرساخت‌ها و ناوگان ریلی کشور انجام شده، به واسطه ارتباط نام این شرکت با چهره‌ای پرحاشیه مانند زنجانی، واکنش‌ها و گمانه‌زنی‌های متعددی را در محافل اقتصادی و رسانه‌ای برانگیخته است

صبح امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی، شرکت راه‌ آهن جمهوری اسلامی ایران با شرکت آوان ریل شرکت ریلی هلدینگ «دات وان» منتسب به بابک زنجانی تفاهمنامه‌ ای با ارزش ۶۱ هزار میلیارد تومان برای خرید و تولید ۳۰۰ دستگاه مسافری خودکششی دیزلی، ۵۰ لوکوموتیو باری و ۶۰۰ دستگاه واگن باری مخزن دار منعقد کرد.

گفتنی است، بابک زنجانی برای گذراندن محکومیت ۲۰ ساله خود به دلیل فساد اقتصادی، هم اکنون در زندان به سر می برد اما از برنامه‌ های گسترده خود برای توسعه ناوگان حمل‌ و نقل کشور خبر داده و شرکت های منتسب به وی به طور رسمی با شرکت های حمل و نقل زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی، تفاهمنامه امضا می کنند.

بابک زنجانی در سال ۱۳۹۵ به اتهام فساد اقتصادی و بدهی چند میلیارد دلاری به وزارت نفت، به اعدام محکوم شد اما به دلیل آنچه که همکاری او در بازگرداندن بخشی از بدهی‌ ها عنوان شد، حکم اعدامش به ۲۰ سال حبس تغییر یافت.

روز گذشته اکانت منتسب به وی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) از ورود ۳۲ فروند هواپیمای مسافربری دات وان ایر، هزاران کشنده حمل سوخت و کالاهای دات وان سیر، ۵۰ هزار تاکسی برقی دات وان سفر در خیابان های تهران، کرج، کیش، قشم و اصفهان و ۶۲۰ واگن قطار دات وان بر خط ریلی به حوزه حمل و نقل کشور خبر داد.

هلدینگ بین المللی توسعه مالی و اقتصادی آوان، گروه وان منتسب به بابک زنجانی، متشکل از ۱۳ شرکت در حوزه حمل و نقل، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، تهاتر و تجارت الکترونیک، رسانه، ارز دیجیتال، بانک، صرافی، لیزینگ خودرو و فعالیت های تجاری و بازرگانی است.

صبح امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ آیین سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی کشور با حضور فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، جبارعلی ذاکری معاون وزیر و مدیرعامل شرکت راه آهن، محمدرضا رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، نمایندگان وزارت نفت و جمعی از سرمایه گذاران بخش خصوصی و فعالان حوزه ریلی آغاز شد.

محمدرضا-رضایی-کوچی

در این مراسم، مطابق تفاهمنامه تنظیمی با شرکت قطارهای آوان ریل، سرمایه گذاری به ارزش ۶۱ هزار میلیارد تومان برای خرید و تولید ۳۰۰ دستگاه واگن مسافری خودکشش دیزلی، ۵۰۰ دستگاه لکومتیو باری و ۶۰۰ دستگاه واگن باری مخزن دار به امضا می رسد.

همچنین مطابق تفاهمنامه تنظیمی با شرکت کشت و صنعت افق هشتگرد، سرمایه گذاری به ارزش ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای خرید و تولید ۶۵۰ دستگاه انواع واگن باری از نوع فله بر مخصوص حمل غلات با ظرفیت تولید داخل و مشارکت سازنده های داخلی و دانش فنی نیز میان طرفین منعقد می‌شود.

نورالله بیرانوند معاون تامین سرمایه و اقتصاد شرکت راه آهن در ابتدای این برنامه اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم اهداف روشنی برای بخش ریلی ترسیم شده است که شامل افزایش سهم راه آهن به ۳۰ درصد در حمل و نقل و افزایش میزان حجم بار ترانزیتی به ۴۰ میلیون تن است.

وی افزود: برنامه سرمایه گذاری بخش خصوصی با الهام از برنامه هفتم و برنامه عملیاتی راه آهن، یک برنامه منسجم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه های زیرساخت، ناوگان و بخش غیر عملیاتی تدوین شده است.

معاون تامین سرمایه و اقتصاد شرکت راه آهن در ادامه گفت: برای جذب ۶.۴ میلیارد دلار معادل  ۴۵۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری ۷۷ درصد در بخش ناوگان و ۲۳ درصد در بخش زیربنا، برنامه ریزی شده است.

وزارت-راه-و-شهرسازی

بیرانوند یادآور شد: برای سرمایه گذاری در بخش زیرساخت،  ۱.۵ میلیارد دلار هدف گذاری شده است.

وی در ادامه به تدوین بسته‌های مشوق سرمایه گذاری در حوزه ریلی اشاره کرد و گفت: این بسته ها شامل بازدهی و جذابیت اقتصادی، تامین مالی پروژه ها و کاهش ریسک سرمایه گذاری است و هدف آن حداکثرسازی مشارکت بخش خصوصی است.

معاون تامین سرمایه و اقتصاد شرکت راه‌آهن افزود: در بسته اول، پرداخت یارانه صرفه جویی سوخت (ماده۱۲) دیده شده است که طبق همین بند تاکنون ۳۳۰ میلیارد تومان پرداخت شده است، همچنین جذب سرمایه در مناطق لجستیکی، واگذاری لکوموتیوهای مستهلک برای بازسازی و بازگشت به چرخه فعالیت دیده شده است.

وی با اشاره به بسته تامین مالی سرمایه گذاری، از محل تسهیلات وجود اداره شده تا کنون ۳۰ میلیارد تومان پرداخت شده و مشارکت در تامین مصالح روسازی خطوط آنتنی، مشارکت در تامین مالی پروژه های زیربنایی نیز در برنامه دیده شده است.

بیرانوند از راه‌اندازی خط اعتباری جدید با صندوق توسعه ملی برای تأمین فاینانس با سرمایه گذاران خبر داد و گفت: شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، نقش ضامن را برای سرمایه گذاران و شرکت های ریلی را ایفا می کند.

معاون تامین سرمایه و اقتصاد شرکت راه‌آهن خاطرنشان کرد: هر کس در کشش سرمایه گذاری کند، راه آهن ۱۰۰ درصد خریدار خدمات آن است.

وی با بیان اینکه ما به دنبال تشکیل اکوسیستم سرمایه گذاری حمل و نقل ریلی هستیم، تاکید کرد: بازار سرمایه و  صندوق توسعه حمل و نقل به مجموعه فعالین ریلی و حوزه باری در مسیر برنامه ریزی و سرمایه گذاری کمک کنند.

بیرانوند تصریح کرد: قطار سرمایه گذاری راه آهن با سرعت بیشتری به حرکت در می آید و منافع اقتصادی و اجتماعی راه آهن سالانه حدود ۱.۲ میلیارد دلار بوده که ۵۰ درصد آن صرفه جویی در مصرف سوخت است.

کشنده-قطار

رونمایی از قرارداد بزرگ لوکوموتیو در دو ماه آینده

همچنین جبارعلی ذاکری، مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در آیین سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی کشور از تامین ۵۵۰ دستگاه لوکوموتیو، ۳۰۰ واگن مسافری و ۳۰۰۰ واگن باری خبر داد و گفت: دو ماه آینده از قرارداد بزرگ لوکوموتیو رونمایی خواهد شد.

وی گفت: از طریق استفاده از وام‌های دولت‌های دیگر و فاینانس برخی از کشورها مقدمات کار را فراهم کردیم و در برخی موارد غالباً بخش خصوصی را درگیر موضوع کردیم. امیدوارم که زمینه ساز ورود بخش خصوصی به حوزه بار و مسافر باشیم.

منبع: رکنا
کدخبر: 350995 سهیل مافی

ارسال نظر