|

بمب خبری؛ تجارت با آمریکا رسماً تایید شد

در حالی که آمریکا با وضع تعرفه‌های جدید بر واردات از ۱۸۵ کشور جهان به دنبال کنترل بازار داخلی خود است، ایران نیز در فهرست این کشورها قرار گرفته؛ با این حال، صادرات محدود اما متنوع ایران به آمریکا همچنان ادامه دارد. کارشناسان می‌گویند این تعرفه ۱۰ درصدی تأثیر چندانی بر تجارت دو کشور نخواهد داشت و حتی می‌تواند سرآغازی برای نگاهی تازه به ظرفیت‌های اقتصادی مشترک باشد.

اقتصاد

سید روح‌الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، با اشاره به اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات کالا از ایران به آمریکا اظهار داشت: این اقدام در چارچوب سیاست کلی آمریکا در قبال واردات از ۱۸۵ کشور جهان انجام شده که تعرفه‌هایی از ۱۰ تا ۹۰ درصد را شامل می‌شود؛ حتی متحدان تجاری آمریکا نیز از این قاعده مستثنی نیستند. نام ایران نیز در میان این کشورها دیده می‌شود.

لطیفی با استناد به آمار ۱۱ ماهه گمرک ایران در سال ۱۴۰۳ گفت: طی این مدت، ۸۴ تن کالا به ارزش ۱۷۲ هزار و ۶۲۱ دلار از ایران به آمریکا صادر شده و در مقابل، یک‌هزار و ۴۳۱ تن کالا به ارزش ۹۳ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۶۶۵ دلار از آمریکا وارد ایران شده است. وی تأکید کرد که این آمار تنها شامل صادرات مستقیم به آمریکا است، در حالی‌که بخشی از کالاهای ایرانی به صورت غیرمستقیم نیز به این کشور راه پیدا می‌کنند.

وی افزود: با توجه به حجم پایین صادرات مستقیم ایران به آمریکا و نیز هزینه بالای حمل کالا به این کشور، تعرفه ۱۰ درصدی اثر چندانی بر روند صادرات نخواهد داشت، مگر آن‌که دولت آمریکا واردات کالاهای ایرانی را به‌طور کامل ممنوع کند.

لطیفی همچنین به ترکیب اقلام صادراتی ایران به آمریکا اشاره کرد و گفت: ۵۵ درصد این کالاها مواد غذایی و ۲۸ درصد دیگر محصولات فرهنگی مانند کتاب و سررسید هستند. سایر اقلام شامل میوه‌های خشک مانند انجیر و زردآلو، زعفران، سوهان، بیسکوییت، عرقیجات سنتی، فرش، مجسمه‌های تزئینی، لوستر، ابزار آشپزخانه پلاستیکی و لوازم جشن می‌شوند.

از سوی دیگر، وی بیان کرد که ۷۵ درصد واردات ایران از آمریکا را دارو و تجهیزات پزشکی تشکیل می‌دهد.

لطیفی به سیاست‌های اقتصادی دولت آمریکا نیز پرداخت و گفت: این کشور برای کاهش تعرفه واردات، شرط سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در خاک خود را تعیین کرده و این نشان‌دهنده تمایل آمریکا به انتقال تولید از خارج به داخل به منظور جذب سرمایه و رونق اقتصادی است.

وی همچنین درباره غیبت روسیه در فهرست مشمولان تعرفه واردات به آمریکا توضیح داد که این موضوع به مذاکرات در حال جریان بین روسیه و آمریکا مرتبط است. در صورت عدم توافق، ممکن است تعرفه‌ها یا حتی تحریم‌ها علیه روسیه اعمال شود.

در همین حال، عبدالله مهاجر، خزانه‌دار اتاق بازرگانی ایران، نیز در اظهاراتی جالب توجه تأکید کرد: «هیچ مانعی برای تجارت با ایالات متحده وجود ندارد و ایران هم‌اکنون نیز در حال صادرات به این کشور است.» او خاطرنشان کرد که درهای تجارت ایران به روی همه کشورها باز است و برخلاف تصور عمومی، محدودیت رسمی برای تجارت با آمریکا وجود ندارد.

این اظهارات می‌تواند نشانه‌ای از تحولی در روابط تجاری بین‌المللی ایران باشد و افق تازه‌ای برای بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی در مسیر توسعه صادرات به‌ویژه به بازار آمریکا بگشاید.

منبع: تسنیم
کدخبر: 350741 امیر خیرخواهان
  • ناشناس ارسالی در

    اینقدر به شعور مردم توهین نکنید

  • ناشناس ارسالی در

    اگه جنابان اجازه ندهند به خودشان که در مجالس شان وگردهما یهایشان حرفی نزنند که باعث پیش رفت نکردن مذاکره شود خیلی خوب هست

  • رزمنده ارسالی در

    باسلام
    ایران بازار بکری برای غربی ‌هاست. حدود ۵۰ سال است بذری در خاک ایران کاشته نشده است. بازتر تجارت ایران بسیار بکر و دست نخورده باقی مانده. اول اینکه ایران بخاطر موقعیت استراتژیک حلقه اصلی م دیرین تامین مواد در تجارت جهانی است. دوم اینکه اقتصاد امریکا وابسته و نیازمند به بازار اقتصادی ایران دارد تا از وضعیت رک ود و سقوط نجات پیدا کند.
    سوم تجار ت دنیا به مناسبات اقتصادی ایران گره خورد ه است. چنانچه ایران وارد حلقه اقتصاد جها نی شود اروپا و امریکا وارد دور جدید اقتص اد خواهند شد و بصورت قارچ گونه رشد خواهن د کرد. چهارم اینکه زیرساختارهای صنایع ای ران حداقل نیاز به ۷۵۰ هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد تا به رشد ۲۵ درصد ی برسد. پنجم بعد از سرمایه گذاری در بخش زیرساختارها حداقل ۲۵ سال زمان نیاز است ت ا به نقطه سر به سر صفر برسیم تا به رشد ق ابل توجه اقتصادی برسیم.

ارسال نظر