|

معرفی بهترین گوشی‌های موبایل تا ۱۵ میلیون تومان

در این مطلب بر اساس قیمت روز گوشی های تلفن همراه ، ارزان قیمت ترین و مناسب ترین گوشی های موبایل بررسی شده است.

اقتصاد

با‌‌ توجه‌‌‌‌ به افزایش بی‌سابقه و افسارگسیخته‌ی قیمت گوشی‌ در چند سال گذشته در بازار ایران، این دستگاه مهم که بخش بزرگی از زندگی ما محسوب می‌شود، به کالایی لوکس تبدیل شده است؛ پس هنگام خرید گوشی جدید، باید بیش از گذشته وسواس به‌ خرج بدهیم و مدلی را انتخاب کنیم که بیشترین امکانات و بهترین تجربه را با قیمت مدنظر ارائه می‌دهد.

به‌طور کلی برای خرید گوشی هوشمند، گذشته‌ از کیفیت ساخت و طراحی ظاهری که در حس و تجربه‌ی استفاده از گوشی و مقاومت آن در برابر ضربات و فشار نقش مهمی دارد، باید به موارد زیر توجه داشت:

    ابعاد و وزن: اندازه‌ی یک گوشی نقش مهمی در راحتی شما در استفاده از آن دارد. معمولاً خوش‌دست‌ترین گوشی‌ها قطر نمایشگر بین ۶٫۲ تا ۶٫۵ اینچ دارند، اما با توجه‌ به اینکه استقبال بیشتری از گوشی‌های با صفحه‌نمایش بزرگ‌تر می‌شود، بازار در اختیار مدل‌های غول‌پیکر قرار دارد. وزن یک گوشی نیز به اندازه آن، جنس بدنه و توزیع جرم بستگی دارد ولی به‌طور کلی گوشی‌های با وزن بین ۱۴۰ تا ۱۸۰ گرم برای افرادی ایدئال خواهد بود که به‌دنبال گزینه‌های سبک هستد.

    صفحه‌نمایش: صفحه‌نمایش مهم‌ترین بخشی است که مستقیماً با تجربه‌ی استفاده از گوشی و تعامل بصری کاربر ارتباط دارد و باید به‌گونه‌ای باشد که در استفاده‌های طولانی‌مدت باعث خستگی چشم نشود. گوشی‌های با پنل IPS و وضوح Full-HD مناسب هستند اما دستگاه‌هایی با پنل OLED و نرخ نوسازی ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز با استانداردهای HDR10 و Dolby Vision بهترین تجربه‌ی بصری را رقم می‌زنند.

    پردازنده: اگرچه تعداد بی‌شماری از پردازنده‌های مختلف در گوشی‌های هوشمند وجود دارد، باید به‌سراغ مدلی بروید که پردازنده آن جهت انجام امور روزمره و خصوصاً چندوظیفگی، پاسخگو باشد. معمولاً سری Helio G9X و Dimensity از پردازنده‌های مدیاتک و سری Snapdragon 6 / 7 از پردازنده‌های کوالکام مناسب هستند.

    ارتباطات بی‌سیم: با آنکه تقریباً تمامی گوشی‌های هوشمند بازار از فناوری 4G پشتیبانی می‌کنند اما در مواردی توجه به باندهای فرکانسی پشتیبانی‌شده اهمیت دارد. برخی از گوشی‌ها فاقد امکان تجمیع فرکانس بوده و در نتیجه نمی‌توانند از +4G یا 4.5G استفاده کنند. همچنین در مورد گوشی‌هایی که از 5G زیر ۶ گیگاهرتز بهره می‌برند، تنها در گوشی‌های آیفون و شیائومی امکان استفاده از این فناوری وجود دارد و تا پایان سال دردسترس گوشی‌های سامسونگ نیز قرار خواهد گرفت.

    رم و فضای ذخیره‌سازی: استاندارد رم و فضای ذخیره‌سازی نیز به‌اندازه‌ی توانایی پردازنده اهمیت دارد و اگر گوشی از حافظه‌های قدیمی استفاده کند به‌علت کم‌بودن سرعت خواندن و نوشتن، احتمال کندشدن گوشی یا تأخیر در پاسخگویی وجود خواهد داشت. بهتر است به‌سراغ مدل‌هایی با فضای ذخیره‌سازی UFS 2.1 و بالاتر یا NVMe بروید.

    دوربین: بسیاری از سازندگان با استفاده از ماژول‌های دوربین متعدد، به خصوص در مدل‌های اقتصادی، و استفاده از سنسورهای با وضوح‌های چند ده مگاپیکسلی سعی در برتر نشان دادن گوشی خود دارند؛ اما کیفیت تصاویر به عواملی چون ابعاد و کیفیت سنسور، لنز و حتی نوع پردازنده دارد. امروزه شاهد استفاده از انواع ماژول‌های کم‌کیفیت و ناکارآمد عموماً دو مگاپیکسلی ماکرو و تشخیص عمق هستیم، بنابراین بهتر است توجه شما بیشتر به مشخصات دوربین اصلی (واید) گوشی و داشتن مواردی چون لرزشگیر اپتیکال معطوف شود.

    باتری: امروزه اکثر گوشی‌های هوشمند از باتری‌های پرظرفیت بهره می‌برند. اما گوشی‌های با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت و بالاتر عمر باتری بهتری (معمولاً یک روز و بیشتر) دارند. ضمناً از جهت شارژ، گوشی‌هایی با پشتیبانی از توان شارژ ۲۰ وات به بالا مناسب هستند اما اگر می‌خواهید گوشی‌تان در زمان‌های سریع‌تر و زیر یک ساعت شارژ شود، به‌سراغ دستگاه‌هایی با توان شارژ بالای ۳۳ وات بروید. وجود آداپتور در جعبه نیز موضوع دیگری است که حین خرید به گوشی باید مدنظر داشته باشید.

    اسپیکر و جک هدفون: گوشی‌های اقتصادی از اسپیکر مونو و کم‌حجم بهره می‌برند اما اگر موضوع صدا و کیفیت آن برایتان اهمیت دارد، به‌سراغ گوشی‌هایی با اسپیکر استریو بروید. ضمناً حذف جک هدفون باوجود آنکه به امری عادی در گوشی‌ها تبدیل شده اما همچنان از نکات حائر اهمیتی است که حین خرید گوشی باید به آن توجه داشت، به‌خصوص که سازندگان در گوشی‌های اقتصادی نیز چنین رویکردی را درپیش گرفته‌اند.

    سیستم‌عامل: فارغ‌از تفاوت اندروید و iOS، نسخه سیستم‌عامل هم از نظر امنیت هم از نظر به‌روز بودن و داشتن آخرین امکانات نرم‌افزاری اهمیت دارد. درحال حاضر گوشی‌های اندرویدی مجهز به اندروید ۱۵ و اپل مجهز به iOS 18 به‌روزترین نسخه‌ی سیستم‌عامل را دارند؛ اما اگر در شرایطی به‌خاطر موارد دیگر مجبور به انتخاب گوشی قدیمی‌تر یا با نسخه اندروید پایین‌تر شدید، بهتر است به‌سراغ هیچ گوشی با نسخه اندروید قدیمی‌تر از ۱۲ نروید چراکه دیگر به روزرسانی دریافت نمی‌کنند.

    قابلیت‌ها و امکانات: وجود حسگر اثرانگشت، اینفرارد جهت کنترل دستگاه‌های مختلف از راه‌دور، پشتیبانی از شارژ بی‌سیم و بی‌سیم معکوس، درگاه کارت حافظه، استاندارد مقاومت در برابر آب IP67/IP68 و یا سایر موارد دیگر از جمله امکاناتی هستند که برای هرگوشی ارزش افزوده ایجاد می‌کنند و توجه به آن‌ها در حین خرید ممکن است برای بسیاری از کاربران اهمیت داشته باشد.

در مقاله‌ی پیش‌ رو، می‌خواهیم بهترین گوشی‌های هوشمند را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی کنیم تا بتوانید بر‌‌‌اساس بودجه‌ی مدنظرتان، بهترین گوشی ممکن را بخرید؛ از بهترین گوشی‌های ۵ میلیون تومانی (گوشی‌های اقتصادی) تا بهترین گوشی‌های بالای ۷۰ میلیون تومان (گوشی‌های پرچم‌دار).

بهترین گوشی تا ۱۰ میلیون تومان

گلکسی A۰۵s به‌عنوان یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین گوشی‌های سامسونگ با تراشه‌ی نسبتاً قدیمی Snapdragon ۶۸۰ ۴G روانه‌ی بازار شده است؛‌ بااین‌حال، بهبود عملکرد این تراشه در مقایسه با تراشه‌ی Exynos ۸۵۰ نسل قبل را می‌توان به فال نیک گرفت. سخت‌افزار گوشی در کاربری روزمره همراه خوبی برای کاربر خواهد بود؛‌ اما انتظارش را داشته باشید که هنگام اجرای بازی با کندی مواجه شوید.

افزون‌براین، وضوح صفحه به Full HD ارتقاء یافته و نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی را ارائه می‌دهد. ظرفیت باتری این گوشی ۵,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت است که از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کند. البته برای اولین‌بار در این سری، دیگر از آداپتور شارژ‌ در جعبه خبری نیست و شارژر ۲۵ وات آن جداگانه باید خریداری شود.

گلکسی A۰۶ سامسونگ ۴G

گلکسی A۰۶ به‌عنوان جدیدترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴، پیشرفت‌های بسیار ناچیزی در مقایسه با نسل قبل به‌خود دیده و امکاناتی که ارائه می‌دهد به‌قدری نیست که بتوان آن را اقتصادی ارزشمندی به‌حساب آورد؛ به‌عنوان نمونه، از نمایشگر LCD با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز استفاده می‌کند که شدت روشنایی آن تنها در محیط‌های بسته مناسب به‌نظر می‌رسد.

گلکسی A۰۶ تراشه‌ی Helio G۸۵ را در دل دارد که برای انجام کارهای روزمره هم چندان کافی نیست و حتی گاهی در پردازش‌های معمول نیز با کندی روبه‌رو می‌شود. از نظر شارژدهی نیز عملکرد متوسطی را به‌نمایش می‌گذارد و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن معمولاً بیش از ۱۲ ساعت دوام نمی‌آورد.

ردمی ۱۴C شیائومی ۴G

ردمی ۱۴C در دسته‌ی اقتصادی‌ترین محصولات گروه شیائومی قرار می‌گیرد و برخلاف بسیاری از گوشی‌های هم‌رده خودش که کیفیت ساخت ابتدایی و نازل‌تر نسبت‌به گوشی‌های بالارده دارند، در دو نسخه با بدنه‌ی شیشه‌ای و چرم مصنوعی تولید می‌شود تا نظر افرادی که متریال و کیفیت ساخت گوشی نیز به‌اندازه‌ی کارایی و عملکرد آن اهمیت دارد را به خود جلب کرده و حس یک محصول ارزان‌قیمت را به مخاطبان خود القا نکند.

افزون‌براین، طراحی پشت گوشی اصلا به گوشی‌های پایین‌رده شباهتی نداشته و با فریم تخت پلاستیکی خود به‌سبک سری ردمی نوت ظاهر می‌شود؛ البته تا زمانی که با جلوی گوشی روبرو نشویم چراکه همچنان با یکی از ارزان‌ترین محصولات بازار روبرو هستیم. پنل روبرو به نمایشگری بسیار بزرگ به‌ابعاد ۶٫۸۸ اینچ با حاشیه‌های قطور و وضوح HD اما با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز اختصاص دارد.

بهترین گوشی تا ۱۵ میلیون تومان

گلکسی A۱۶ نسبت‌به نسل قبل اندکی بزرگ‌تر شده و اندازه نمایشگرش به ۶٫۷ اینچ رسیده است؛ البته ابعاد و وزن گوشی تغییر زیادی نداشته و همین باعث شده که حاشیه‌های گوشی باریک‌تر شده و نمای جلوی آن مدرن‌تر شود؛ اگرچه همچنان دوربین سلفی در ناچ قطره‌ای شکل جای گرفته است ولی باتوجه به اقتصادی‌بودنش خرده‌ای نمی‌توان به این مسئله گرفت. به‌جز این گلکسی A۱۶ تقریبا اما از نظر سخت‌افزاری هیچ تفاوتی با نسل قبلش ندارد.

مدل ۴G این گوشی از همان تراشه Helio G۹۹ استفاده می‌کند. نرخ نوسازی نمایشگر همان ۹۰ هرتز و مجموعه‌ی دوربین‌ها نیز تغییری نکرده و با همان دوربین اصلی ۵۰، اولتراواید ۸، ماکروی ۲ و سلفی ۱۳ مگاپیکسلی طرف هستیم. اما تغییر منفی این گوشی را می‌توان حذف شدن جک هدفون به‌حساب آورد. حتی این گوشی از نظر نسخه‌ی پیش‌فرض نصب شده‌ی اندروید تفاوتی با A۱۵ ندارد و اندروید ۱۴ را اجرا می‌کند. البته سازنده به‌همین دلیل تعداد آپدیت‌های اندروید را از ۴ به ۶ افزایش داده است.

ردمی نوت ۱۳ شیائومی ۴G

ردمی نوت ۱۳ شیائومی در انواع نسخه‌های مختلف به‌فروش می‌رسد و ارزان‌ترین عضو ردمی نوت ۱۳ یعنی نسخه‌ی ۴G آن از تراشه‌ی Snapdragon ۶۸۵ قدرت می‌گیرد که در پردازش‌های CPU-محور عملکرد قابل قبولی داشته اما در زمینه‌ی گرافیک ضعیف عمل می‌کند و چندان نمی‌توان برای بازی، این گوشی را دستگاه مناسبی دانست. از نظر کیفیت و طراحی اما با دستگاه خوش‌ساختی طرف هستیم که حاشیه‌های کمی در اطراف نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی‌اش دارد.

ردمی نوت ۱۳ از فریم تخت و قاب پلاستیکی با طرح شیشه‌مانند برای پوشش بدنه استفاده می‌کند و طراحی مستطیل‌گونه‌ای داشته که مطابقت بیشتری با سلیقه‌ی اکثر کاربران دارد. دوربین اصلی عکس‌هایی با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسل ثبت می‌کند که در روشنایی روز پرجزئیات و راضی‌کننده به‌نظر می‌رسند، اما در تاریکی تعریفی ندارند. برای ارزیابی بهتر عملکرد دوربین توصیه می‌کنیم که نگاهی به مقایسه ردمی نوت ۱۳ با گلکسی A۲۵ بیاندازید.

 

منبع: زومیت
کدخبر: 350393

ارسال نظر