|
کدخبر: 323885

قیمت گاز/گاز خانگی/بازار انرژی

صادرات گاز مایع / عملکرد ایران مثبت بود؟

گزارشات نشان از عملکرد مثبت ایران در صادرات گاز مایع بوده است.

اقتصاد صادرات گاز مایع / عملکرد ایران مثبت بود؟

آنطور که از آمارها مشخص است، ایران توانسته است در زمینه صادرات گاز مایع، مثبت عمل کند و موفقیت های خوبی را به دست آورد.

بررسی شرکت مشاوره FGE نشان داد صادرات گاز نفتی مایع شده (ال‌پی‌جی) ایران در سال میلادی گذشته، به بیش از ۱۱ میلیون تن رسید.

تحلیل آمار رصد کشتی و اطلاعات بازار شرکت مشاوره FGE نشان داد صادرات ال‌پی‌جی ایران در سال میلادی گذشته، ۲۸ درصد افزایش یافت و این کشور را به بزرگترین صادرکننده ال‌پی‌جی در خاورمیانه تبدیل کرد.

طبق گزارش بلومبرگ، این افزایش تحت تاثیر رشد تولید میدان گازی پارس جنوبی و ظرفیت حمل بالاتر میان ایران و چین بود.

افزایش صادرات ال‌پی‌جی ایران در حالی روی داد که آمریکا در تلاش برای تشدید اعمال تحریم‌ها علیه تجارت انرژی ایران در راستای کمپین فشار حداکثری است. با وجود فشار آمریکا، تولید نفت ایران هم در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و به بیش از سه میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین نرخ تولید در پنج سال گذشته بود.

برنامه روسیه برای توسعه سریع صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) به دلیل تحریم‌های آمریکا و به تاخیر افتادن صادرات یک پروژه بزرگ جدید، متوقف شده است.

تاسیسات «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲»، تولید را در دسامبر آغاز کرد اما به دلیل محدودیتهای آمریکا، تاکنون موفق به صادرات گاز نشده است. این تاسیسات مجبور شد تولیدش را در فوریه به شدت کاهش دهد. روزنامه ودوموستی که نخستین رسانه منتشرکننده خبر کاهش تولید بود، اعلام کرد «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲» قادر به صادرات سوخت نیست و ظرفیت کافی برای ذخیره سازی ندارد.

شرکت نواتک که سهامدار بزرگ این تاسیسات واقع در بالای دایره قطب شمال است، قصد دارد صادرات ال‌ان‌جی را تا پایان مارس آغاز کند.

به گفته منابع آگاه، این شرکت سرگرم مذاکره برای فروش نخستین محموله به خریداران در چین است اما در بحبوحه نگرانی‌ها از تلافی آمریکا، زمان آن معلوم نیست. همچنین این شرکت به دنبال یافتن خریدارانی در هند است.

وضعیت نواتک نشان می‌دهد رسیدن به هدف سه برابر کردن صادرات ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۳۰، تا چه حد برای روسیه دشوار است. این کشور قبل از جنگ اوکراین، بزرگترین صادرکننده گاز در جهان بود اما پس از حمله نظامی به همسایه خود، بخش بزرگی از بازار گاز اروپا را از دست داد و سال گذشته، حدود ۳۲ میلیون تن ال‌ان‌جی به این منطقه صادر کرد که در مقایسه با تجارت جهانی ۴۱۲ میلیون تن، حجم ناچیزی بود.

آمریکا در نوامبر گذشته، شرکت نواتک را هدف محدودیتهایی قرار داد که باعث خارج شدن سایر سرمایه گذاران در پروژه «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲» شامل توتال انرژی و میتسویی شد. این تحریم‌ها، همچنین برنامه‌های این پروژه برای دریافت کشتی‌های یخ‌شکن ویژه برای عبور از آبهای یخ زده را برهم زد.

تولید گاز پروژه «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲» در فوریه، ۸۳ میلیون تن در مقایسه با ۲۵۰ میلیون تن در ژانویه و ۴۲۵ میلیون تن در دسامبر بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، ظرفیت تولید نخستین واحد «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲»، حدود ۶.۶ میلیون تن در سال است و به اتفاق دو واحد دیگر که هنوز راه اندازی نشده اند، مجموع ظرفیت این تاسیسات، حدود ۲۰ میلیون تن برنامه ریزی شده است.

منبع: فرداری اقتصاد

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها