|
کدخبر: 321623 سهیل مافی

گفت‌وگوی گسترش نیوز با کارشناس بازار مسکن؛

مردم به این وام نیاز دارند / بازار مسکن چشم انتظار تصمیم دولت

شهریار شقاقی بیان کرد: مهم ترین مسئولیت دولت در حوزه مسکن به تخصیص وام هایی مربوط می شود که شرایط آن به نحوی باشد که مردم توان بازپرداخت آن را داشته باشند. وام های بلندمدت با بهره کم، می تواند کمک شایانی به اقشار کم درآمد کند.

اقتصاد مردم به این وام نیاز دارند / بازار مسکن چشم انتظار تصمیم دولت

دولت باید با اجرای سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی مناسب، قدرت خرید مردم را تسهیل کند. این امر شامل ارتقای سطح درآمد، افزایش اشتغال، بهبود شرایط وام مسکن، ارائه تسهیلات مالی و کاهش مالیات‌ها می‌شود. همچنین، دولت می‌تواند با توسعه برنامه‌های اجتماعی و آموزشی، قدرت خرید مردم را ارتقا دهد و آن‌ها را برای خانه داشتن آماده سازد.

بسیاری از تحلیلگران بازار مسکن معتقدند که حاکمیت در ابتدا باید فکری برای بهبود وضعیت معیشتی مردم کند و سپس به سراغ ساماندهی بازار مسکن کند و اقدامات لازم برای خانه دار کردن مردم انجام دهد.

گسترش نیوز در این راستا و همچنین جهت تحلیل نقش سامانه خودنویس در بحث ثبت قراردادهای خرید، فروش و اجاره، گفت و گویی با شهریار شقاقی، کارشناس حوزه مسکن انجام داده است که در ادامه می خوانید.

شهریار-شقاقی

ضرورت تقویت قدرت خرید مردم

شهریار شقاقی درباره قیمت بالای خانه های نوساز و تاکید دولت بر بخش ساخت و ساز گفت: دولت بر این باور است که با افزایش تولید و عرضه، میزان تقاضا کمتر و قیمت ها تثبیت و یا کاهشی می شود. این ادعا می تواند رنگ واقعیت به خود بگیرد اما تحقق این امر مستلزم اجرای پیش نیازهایی است.

او ادامه داد: این اتفاق در بازار مسکن زمانی رخ می دهد که میزان عرضه منطقی و اصولی باشد. عرضه غیراصولی بدون درنظر گرفتن قدرت خرید مردم و بی اعتنایی به بخش اقتصاد کلان، هیچ کمکی به کاهش قیمت مسکن و خانه دار شدن اقشار کم درآمد جامعه نمی کند.

فقط در ایران شاهد چنین پدیده هایی هستیم

شقاقی درباره عملکرد دولت در ساخت مسکن و نارضایتی ها عمومی در این خصوص بیان کرد: اعطای اراضی ملی به مردم، وظیفه روشن و مشخص دولت است اما متاسفانه قوه مجریه به عنوان فروشنده اصلی این زمین ها شناخته می شود. دولت حتی برای تحویل یک واحد مسکونی به افراد، قیمت زمین را به نرخ روز محاسبه کرده و این مبلغ را به سرمایه گذاری ابتدایی خود اضافه می کند.

وی افزود: این اقدام عجیب در هیچ نقطه‌ای از جهان مشاهده نمی شود و فقط می‌توان در ایران شاهد چنین پدیده هایی باشیم. در دنیا این طور مرسوم است که واگذاری زمین توسط دولت به مردم، رایگان و یا با قیمت بسیار پایین صورت می گیرد. دولت باید متولی اراضی ملی باشد و خود را به عنوان صاحب و مالک آن در نظر نگیرد. قیمت باید معقول باشد و شرایط معیشتی مردم لحاظ شود تا ناظر این حجم از گلایه مندی جامعه نباشیم.

وام-مسکن

مردم به این نوع وام ها نیاز دارند

این کارشناس بازار مسکن در ادامه خاطرنشان کرد: دولت باید روش هایی را به کار بگیرد تا اقشار ضعیف جامعه از پس هزینه ها برآیند. وزارت راه و شهرسازی در این مسیر باید برای مصالح ساختمانی یارانه(سوبسید) در نظر بگیرد و خدمات خود را با حداقل قیمت محاسبه کند.

شقاقی ضمن اشاره به نقش مهم وام مسکن به خبرنگار گسترش نیوز گفت: مهم ترین مسئولیت دولت در این حوزه به تخصیص وام هایی مربوط می شود که مردم توان بازپرداخت آن را داشته باشند. وام های بلندمدت با بهره کم، امری محسوب می شود که می تواند کمک شایانی به اقشار کم درآمد کشور کند. 

یک پیشنهاد خوب برای دولت

او تصریح کرد: اجاره به شرط تملیک، یکی از روش های بسیار مناسب در این زمینه به شمار می رود. اجاره به شرط تملیک، یک نوع قرارداد اجاره است که در آن شخصی با اجاره دادن یک ملک به شخص دیگر، این امکان را فراهم می‌کند تا در آینده ملک را به اجاره کننده به عنوان مالک انتقال دهد.

این تحلیلگر حوزه مسکن تاکید کرد: در این نوع قرارداد، بخشی از وجه اجاره به عنوان رهنی بابت ملک به عنوان تضمین پرداخت به اجاره دهنده پرداخت می‌شود. اجاره کننده در طول دوره اجاره می‌تواند با پرداخت اجاره و اقساطی که به عنوان پرداخت اصل و جرائم معوقه هستند، به تدریج مالکیت ملک را به دست آورد.

شقاقی در ادامه یادآور شد: دولت برای کمک به اقشار آسیب پذیر، به ساخت واحدهای مسکونی با قیمت های مناسب مبادرت می کند و سپس در اختیار افراد قرار می دهد. سپس مستاجر به دولت اقساطی را پرداخت می کند که آن مبالغ اجاره در واقع قسط خرید خانه محسوب می شود. پس از گذشت چند سال و مطابق مفاد قرارداد بین طرفین، فرد مستاجر می تواند مالک آن واحد مسکونی شود.

وام-بانکی

نقش مهم بانک ها در جهت تامین مسکن

او ادامه داد: راهکار مناسب و کارآمد دیگر از گذر همکاری دولت و بانک ها رخ می دهد و به اختصاص وام ها مربوط می شود. به این صورت که بانک به مردم وام های بلندمدت با بهره کم می دهد که طی فرآیندی فرد متقاضی، مستاجر بانک می شود و با پرداخت اقساط در بازه زمانی مقرر، مالکیت واحد مسکونی به شخص می رسد.

این کارشناس بازار مسکن افزود: این سیستم ها در بسیاری از کشورهای دنیا اجرایی می شود و خانه دار شدن مردم را تسهیل شده است. نکته جالب در این خصوص آن است که مبالغ پرداختی در قالب اقساط، تقریبا به اندازه همان اجاره خانه است. سیستم اجاره به شرط تملیک درباره این مشکل، یک روش بسیار خوب و مناسب به حساب می آید.

خودنویس-املاک

سامانه خودنویس می تواند چاره ساز باشد

شقاقی با اشاره به نقش دولت در خانه دار کردن مردم به خبرنگار گسترش نیوز گفت: دولت بایستی واحدهای کوچک متراژ را بنا کند و آن‌ها را به زوج‌هایی که با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، اختصاص دهد. دولت این وظیفه را دارد تا با فراهم سازی شرایط لازم، مسکن را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهد.

او در ارتباط با سامانه خودنویس و نقش آن در ثبت قراردادهای اجاره اظهار کرد: این سامانه در صورت مقابله با افراد سودجو و مشاوران املاک غیرقانونی، می تواند مثمرثمر باشد. به هر حال همواره کسانی هستند که در زمان عقد قراردادهای خرید، فروش و اجاره قصد کلاهبرداری و سواستفاده را دارند که سامانه خودنویس باید در این بخش موثر و مفید عمل کند وگرنه نقدهای زیادی متوجه وزارت راه و شهرسازی خواهد شد. درصورتی که هدف دولت خدمت رسانی و کمک به مردم باشد، این قبیل طرح ها می تواند چاره ساز باشند و گره ای از مشکلات مردم باز کنند.

شهریار شقاقی در پایان اضافه کرد: امیدوارم دولت سیزدهم در ادامه مسیر خود بتواند به خانه دار شدن اقشار نیازمند جامعه کمک کند و برنامه های مسکنی خود را تا رسیدن به نقطه دلخواه ادامه دهد.

  • ناشناس ارسالی در

    خیلی راحت میشود مشکل مسکن مردم را حل کرد برای انتخابات هم التماس نکرد به خدا -نمیخواهند بیشتراز نیاز بازار تو پردیس پرند منطقه22ووووآپارتمان خالی داریم احتکارشده مافیا دارد مجلس هیچ کاری نکرد فقط قانون بازنستگی سریع تصویب شد ولی خانه های خالی تصویب نشد چون سرنماینده ها ومافیا ومحتکران تو یک آخور است--توتمام دنیا اجرا میشود هرکدملی یک خانه -بیشتر مصادره زوری مصادره شود به مستاجرواجدشرایط واگذار شود قسطی سرمایه گذاری خوب برای دولت شلوغ شدن صف های رای به خدا اگررییسی فهمید چون سوادندارد که بفهمد اقتصاددان نیست

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها