|
کدخبر: 321316

قیمت برق/بازار انرژی/برق خانگی

افزایش مصرف برق / نیازمند صرفه جویی هستیم

سرمای هوا سبب شده است تا مصرف برق در کشور افزایش پیدا کند.

اقتصاد افزایش مصرف برق / نیازمند صرفه جویی هستیم

پایداری هوای سرد در کشور، سبب شده است تا مصرف برق و گاز در کشور افزایش پیدا کند و باید این نکته را درنظر داشت که مردم باید در این حوزه ها صرفه جویی کنند.

مهدی مقیم زاده سرپرست شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی ورود جبهه های جدید هوای سرد به کشور و کاهش محسوس دما موجب افزایش مصرف برق و گاز شده است.

مهدی مقیم زاده گفت: استمرار برودت هوا، بارش برف و باران و کاهش محسوس دما که تا پایان هفته در سطح کشور ادامه دارد منجر به افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری شده است و جهت تحویل به موقع سوخت مایع به نیروگاه‌ها برای تولید برق، ضرورت دارد مردم عزیز کشورمان کماکان در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند.

مقیم زاده افزود: شبکه برق کشور پایدار است و مشکلی در تأمین برق مشترکان وجود ندارد.

مقیم زاده تصریح کرد: برای تأمین سوخت کلیه نیروگاه‌ها و جلوگیری از افت سوخت مایع نیروگاهی برنامه‌ریزی‌های دقیقی انجام شده و علاوه بر آن نیازمند همکاری جدی هموطنان عزیز جهت صرفه‌جویی در مصرف گاز و برق هستیم که موجب کمک به صنعت برق برای تأمین برق پایدار خواهند شد.

سرپرست شرکت مدیریت شبکه برق ایران در خصوص نحوه صرفه‌جویی مردم گفت: تنظیم دمای محیط کار و یا منزل بر روی ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد خیلی تأثیرگذار خواهد بود و اگر بخاری برقی و یا وسایل برقی اضافی نظیر روشنایی مازاد را کمتر استفاده کنند، بسیار کمک کننده خواهد بود.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران، میزان ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور تا پایان دی ماه سال جاری به عدد ۹۲ هزار و ۵۵ مگاوات رسیده است که نسبت به سال گذشته ۱.۴ درصد افزایش دارد.

در این بین میزان ظرفیت نیروگاه‌های گازی کشور با ۳.۱ درصد افزایش به رقم ۲۳ هزار ۳۳۰ مگاوات رسید که ۲۵.۳ درصد از کل ظرفیت تولید نیروگاهی کشور را شامل می‌شود.

همچنین میزان ظرفیت نیروگاهی کشور در بخش نیروگاه‌های تولید پراکنده نیز با ۱۱.۲ درصد رشد نسبت به سال گذشته به رقم ۲۴۸۵ مگاوات رسید که ۲.۷ درصد از کل ظرفیت تولید برق کشور را شامل می‌شود.

همچنین در سال جاری میزان ظرفیت نیروگاهی کشور در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر با ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۱ به رقم ۱۱۲۰ مگاوات رسیده است.

بر این اساس کل ظرفیت تولید برق کشور در سال ۱۴۰۲ و تا پایان دی ماه به رقم ۳۳۵ هزار و ۱۱۵ میلیون کیلووات ساعت رسید که نسبت به سال گذشته افزایش ۵.۳ درصدی و نسبت به ماه قبل نیز افزایش ۸.۸ درصدی داشته است.

بر اساس این گزارش قدرت عملی شبکه سراسری برق کشور در زمان اوج بار سال جاری در تاریخ ۱۹ تیرماه و رأس ساعت ۱۴ و ۴۸ دقیقه به ۷۰ هزار و ۶۴۶ مگاوات رسید که در این بین سهم نیروگاه‌های حرارتی و اتمی در تأمین نیاز مصرف برق ۵۹ هزار و ۴۱۴ مگاوات و سهم نیروگاه‌های برقابی و تجدیدپذیر نیز ۱۱ هزار و ۲۳۲ مگاوات بود و افزون بر این ۴۰۳ مگاوات نیز واردات برق صورت گرفت.

این در حالی است که اوج تقاضای مصرف برق در سال جاری در تاریخ ۱۹ تیر ماه رأس ساعت ۱۴ و ۴۸ دقیقه رخ داد که نیاز مصرف برق کشور به رقم ۷۳ هزار و ۴۶۳ مگاوات رسید و نسبت به اوج بار سال گذشته ۵.۸ درصد افزایش داشت.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها