|
کدخبر: 316365

سهام عدالت / سود سهام عدالت / واریز سود سهام عدالت

تکلیف سهام عدالت متوفیان چه شد؟ / وراث بخوانند

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مهلت انتقال سهام عدالت از متوفیان به وراث افزایش یافته است.

اقتصاد تکلیف سهام عدالت متوفیان چه شد؟ / وراث بخوانند

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده است که سامانه میراث، جهت تسهیل فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیانی که در بازه زمانی از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ فوت کرده‌اند، بازگشایی شده است.

در این اطلاعیه تاکید شده است که تمامی فرایند ثبت نام در سامانه میراث در شعب شرکت‌های کارگزاری و بانک‌های منتخب رایگان بوده و وراث نیازی به پرداخت وجه ندارند.

براساس آخرین اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کرده اند که یکی از وراث متوفیان سهام عدالت می‌تواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکت‌های کارگزاری و یا بانک‌های منتخب بانک ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت، فرایند انتقال سهام را انجام دهد.

در این اطلاعیه آمده است: در صورتی که وراث متوفیان سهام عدالت تا اوایل اسفندماه امسال مدارک خود را در سامانه میراث ثبت کنند، می‌توانند تمام سود سنوات سال‌های گذشته را دریافت کنند.

سهام عدالت چیست؟

سهام عدالت، یک برنامه اقتصادی به‌منظور توزیع عادلانه‌تر ثروت است که در سال ۱۳۸۵ در کشور ایران آغاز شد. این برنامه به موجب آن، بخشی از سهام دولتی برخی شرکت‌های بزرگ دولتی به شهروندان از طریق سهام عدالت واگذار شد. هدف از این برنامه، توزیع بهره‌وری اقتصادی و درآمدهای حاصل از این سهام بین جمعیت گسترده‌ای از افراد، به خصوص قشر کم‌درآمد جامعه، و ایجاد حس مشارکت اقتصادی بود.

به افرادی که در این برنامه ثبت‌نام کردند، "مشمولان سهام عدالت" گفته می‌شود و این سهام قابل معامله در بورس تا سال‌ها نبود، اما با تغییراتی که به مرور زمان اعمال شد، سهامداران توانستند تحت شرایط خاصی از مزایای آن بهره‌مند شوند و در نهایت در سال ۱۳۹۹ امکان معامله سهام عدالت در بورس فراهم شد. انتقال سهام به وراث سهامداران متوفی نیز جزئی از فرآیندهای مدیریت این سهام به‌شمار می‌رود.

جاماندگان سهام عدالت چه کسانی هستند؟

جاماندگان سهام عدالت به افرادی اطلاق می‌شود که در زمان اجرای برنامه توزیع سهام عدالت در ایران و در بازه‌ی زمانی معینی که دولت امکان ثبت‌نام در این طرح را فراهم کرده بود، به هر دلیلی موفق به ثبت‌نام و دریافت سهام عدالت نشدند. این افراد ممکن است به دلایل مختلفی همچون عدم آگاهی از طرح، عدم دسترسی به امکانات لازم جهت ثبت‌نام، یا شرایط شخصی که ثبت‌نام را برای آن‌ها ممکن نمی‌ساخت، از این برنامه بازمانده باشند.

در سال‌های اخیر، بحث‌هایی در مورد چگونگی شناسایی و واگذاری سهام عدالت به این افراد و همچنین ایجاد فرصتی برای شرکت در این طرح مطرح شده و دولت ایران برنامه‌هایی را برای پوشش این قشر از جامعه در نظر گرفته است. اما تا زمان امروزه، جزئیات دقیق و مکانیسم دقیق اجرای این ایده مشخص نیست و منتظر تصمیمات و اقدامات بیشتر مسئولان مربوطه است.

سود سهام عدالت بر چه اساسی است؟

سود سهام عدالت بر اساس عملکرد مالی شرکت‌هایی که در بسته‌های سهام عدالت وجود دارند محاسبه می‌شود. این شرکت‌ها در صنایع مختلفی مانند بانکداری، خودروسازی، پتروشیمی، فلزات اساسی، مخابرات و ... فعالیت می‌کنند. در انتهای هر سال مالی، این شرکت‌ها بر اساس عملکرد خود و سودی که کسب کرده‌اند، مبلغی را به عنوان سود تقسیم می‌کنند.

سپس، سود تقسیمی به تناسب درصد سهامی که هر فرد در اختیار دارد بین سهام‌داران توزیع می‌شود. این سود می‌تواند به صورت نقدی یا از طریق افزایش سرمایه و افزایش تعداد سهام ارائه شود. سود نقدی به حساب بانکی سهامداران واریز و سود سهام از طریق افزایش تعداد سهام در حساب سهام عدالت آنها نمایان می‌شود. توجه داشته باشید که دریافت سود سهام عدالت ممکن است به چندین فاکتور از جمله سیاست‌های دولتی، وضعیت اقتصادی شرکت‌ها و اقتصاد کشور بستگی داشته باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها