|
کدخبر: 248845

هشدار/ بیت کوین ۲۷ هزار دلار می شود

در طول شش ماه آینده و در روند کوتاه مدت ممکن است ما شاهد ریزش‌های بیشتری برای بازار رمزارزها باشیم و احتمال دارد در آینده نزدیک بیت‌کوین ۲۷-۲۸ هزار دلاری را نیز ببینیم، اما در بلندمدت، یعنی شاید بعد از شش ماه آینده، روند رشد مجددا شروع شود.

بازار رمزارزها در حال حاضر نیز طبق معمول تحت تاثیر اتفاقات جهانی قرار گرفته و نوساناتی را تجربه کرده است. جنگ روسیه و اوکراین و همچنین ارائه فرمان اجرایی برای این بازار توسط جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا، از جمله مواردی است که اخیرا این حوزه را تحت تاثیر قرار داده است.

با اینکه بازار رمزارزها با سایر بازارهای مالی متفاوت بوده و به دلیل ماهیت غیرمتمرکز بودن آن شاید بسیاری از افراد گمان کنند که مسائل تاثیرگذار بر سایر بازارها بر آن تاثیر ندارد، اما تا کنون خلاف آن ثابت شده است.

این روزها یکی از اخباری که به میزان چشمگیری بر بازار رمزارزها تاثیر گذاشته، جنگ میان روسیه و اوکراین و همچنین تشدید تحریم‌ها بوده است. برخی از بیت‌کوین به عنوان طلای دیجیتال یاد کرده و آن را مانند فلز زرد، یک دارایی امن تلقی می‌کنند. بحث جنگ تا حدودی باعث ریزش بازار شد، اما در این بین پس از اعمال تحریم‌ها علیه روسیه و کاهش چشمگیر ارزش روبل، بسیاری از افراد، به منظور حفظ دارایی‌های خود، به خرید ارزهای دیجیتال روی آوردند.

از طرفی، جو بایدن رییس جمهور آمریکا فرمان اجرایی در خصوص بازار رمزارزها را صادر کرد و در آن خواستار نظارت بیشتر بر این حوزه شد. برخی از کارشناسان این موضوع را برای بازار ارزهای دیجیتال مثبت تلقی می‌کنند و بر این باور هستند که باعث روند صعودی رمزارزها در آینده خواهد شد.

به منظور بررسی وضعیت اخیر بازار رمزارزها و پیش‌بینی قیمت‌ها در آینده، مصاحبه‌ای با فرامرز صحرایی، کارشناس بازار رمزارزها انجام شده که در ادامه به آن می‌پردازیم.

صحرایی در مورد کل بازار کریپتو و بلاکچین اظهار کرد: هر چه رو به جلو می‌رویم، افراد بیشتری وارد بازار می‌شوند. هر چه ورود به این بازار افزایش می‌یابد، سرمایه‌های بیشتری وارد بازار شده و از این رو شاهد رشد خواهد بود. از طرفی، این موضوع باعث افزایش مقبولیت اجتماعی نیز می‌شود و بر بازار تاثیر می‌گذارد. همچنین قانون‌پذیرتر شدن این بازار را به دنبال دارد.

وی در خصوص تاثیر قانون‌گذاری بر بازار رمزارزها گفت: اکنون خلاء‌های قانونی در حوزه رمزارزها نه تنها در ایران، بلکه در تمام نقاط جهان داریم. مخصوصا دولت‌ها برخورد صحیحی فعلا با این حوزه ندارند. بسیاری از دولت‌ها نه آن را رد و نه تایید می‌کنند، اما کشوری مثل السالوادور با قطعیت این بازار را پذیرفته است. از طرفی، دولتی مثل چین با وجود اینکه در تمام حوزه‌ها با جدیت فعال است، ممنوعیت‌های شدیدی روی بازار رمزارزها اعمال کرده است.

این کارشناس افزود: بعضا برخی از دولت‌ها نیز قصد کسب سود از این بازار را دارند. به عنوان مثال دولت آمریکا اخیرا دستور اجرایی به منظور قانون‌مندتر کردن این بازار ارائه کرده است. دستور اجرایی آمریکا در کوتاه مدت ممکن است باعث ریزش بازار شود؛ زیرا بخش عمده‌ای از فعالان این حوزه به دنبال پنهان کردن گردش‌های مالی خود هستند. از این رو این احتمال وجود دارد که در کوتاه مدت باعث کاهش قیمت شود. اما این موضوع در بلندمدت به نفع بازار خواهد بود و رشد بیشتر را به دنبال خواهد داشت؛ زیرا سرمایه‌گذاران سنتی و عموم مردم که ریسک‌پذیری کمتری دارند، به دنبال سرمایه‌گذاری با سود کمتر اما امن هستند. از این رو، هر چه این بازار قانون‌مندتر باشد، با اینکه بخشی از سود افراد به مالیات اختصاص داده خواهد شد، اما باعث می‌شود افراد اطمینان بیشتری به بازار داشته باشند.

صحرایی در پاسخ به این سوال که: آیا قانون‌گذاری برای بازار رمزارزها ماهیت غیرمتمرکز این حوزه را زیر سوال نمی‌‌برد، گفت: بحث غیرمتمرکز بودن از اینکه قانونی وجود داشته باشد تا از حقوق خود دفاع کنیم، جدا است. اول از همه باید گفت که شبکه بیت‌کوین را نمی‌توان تحت کنترل داشت، اما می‌توان قوانینی تصویب کرد که افراد در آن چارچوب فعالیت کنند. به عنوان مثال، قوانین ضد پولشویی و همچنین جلوگیری از کلاهبرداری‌های حوزه ارزهای دیجیتال، به نفع افراد سراسر جهان است. همچنین اگر در یک صرافی، حسابی هک شود، قانونی وجود دارد که افراد سرمایه از دست رفته خود را بازگردانند.

وی در مور قصد دولت ایالات متحده از قانون‌گذاری بازار رمزارزها اذعان داشت: دولت آمریکا به دنبال راهی است که بتواند بر این بازار کنترل داشته باشد و آن را رصد کند. بحث رصد کردن بیشتر مربوط به موارد ذکر شده یعنی جلوگیری از پولشویی و کلاهبرداری‌ در حوزه رمزارزها است. اما قصد کنترل آن را نیز دارند تا در راستای سیاست‌های خود از آن استفاده کنند. اما بعید به نظر می‌رسد که تا حد زیادی بتوان این بازار را تحت کنترل درآورد؛ زیرا حجم هش ریت شبکه به میزان قابل توجهی بالا رفته و به نظر نمی‌رسد که کسی بتواند این حجم را کنترل کند.

صحرایی در خصوص سختگیرانه‌تر شدن قوانین حوزه رمزارزها و تاثیر آن روی کاربران ایرانی نیز خاطرنشان کرد: این موضوع قطعا تاثیر منفی روی کاربران ایرانی خواهد داشت. اما در این بین، صرافی‌های غیرمتمرکز وجود دارند که قابل کنترل نیستند. صرافی‌های بزرگ، مانند بایننس، از قوانین بین‌المللی پیروی می‌کنند، اما با این حال راه‌هایی نیز وجود دارد که افرادی که در مناطق تحریم شده زندگی می‌کنند بتوانند از خدمات آنها استفاده کنند. به عنوان مثال، بایننس یک صرافی جانبی ایجاد کرده که مستقیما به APIهای خود این صرافی متصل بوده و به صورت غیرمتمرکزتر کار می‌کند. بایننس پیشنهاد می‌کند که اگر فردی می‌خواهد شناسایی نشود، از آن استفاده کند.

این کارشناس در پایان در مورد پیش‌بینی وضعیت بازار رمزارزها در آینده گفت: به نظر من در طول شش ماه آینده و در روند کوتاه مدت ممکن است ما شاهد ریزش‌های بیشتری برای بازار رمزارزها باشیم و احتمال دارد در آینده نزدیک بیت‌کوین ۲۷-۲۸ هزار دلاری را نیز ببینیم، اما در بلندمدت، یعنی شاید بعد از شش ماه آینده، روند رشد مجددا شروع شود. اگر سطح حمایت ۳۲-۳۳ هزار دلار شکسته شود و بیت‌کوین به زیر ۳۰ هزار دلار ریزش داشته باشد، احتمالا روند رشد تا رسیدن به تارگت‌های بالای ۱۰۰ هزار دلار، بین دو تا سه سال طول بکشد. اما اگر در کوتاه مدت این سطح حمایت شکسته نشود، ممکن است روند رشد، سریع‌تر اتفاق بیفتد و بین یک تا یک و نیم سال آینده، شاهد قیمت‌ بالای ۱۰۰ هزار دلار باشیم.

 

 

 

منبع: اقتصاد آنلاین

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها