|
کدخبر: 62402

تاثیر حاشیه‌های بازار خودرو بر قیمت‌ها

انتشار خبر بازداشت مدیران ایران خودرو، واکنش بازار خودرو را به همراه داشت به طوری که این موضوع در کنار افزایش تحویل خودرو از سوی خودروسازان باعث کاهش قیمت‌ها در بازار شده است.

گسترش‌نیوز: دو روز پیش سخنگوی دولت از برکناری مدیرعامل ایران خودرو به دلیل افزایش غیرقانونی نرخ خودرو خبر داد و در پی این مسئله، عصر روز دوشنبه هاشم یکه‌زارع مدیرعامل ایران خودرو بازداشت شد.

پیش از آن نیز دو نفر از مدیران ارشد این شرکت خودرویی بازداشت شده بودند. پیش از بازداشت مدیران ایران خودرو نیز تعدادی از مدیران شرکت ساپیا بازداشت شده بودند و خبر ممنوع‌الخروجی مدیرعامل این شرکت نیز منتشر شد.

این اتفاقات در شرایطی که تحویل خودرو هم از سوی شرکت‌های خودروساز کمی سرعت گرفته است، باعث شد تا نرخ خودرو در بازار روندی کاهشی داشته باشد. این تأثیر علاوه بر اینکه نرخ خودروهای ایران خودرو را کاهش داد باعث کاهش نرخ محصولات سایپا نیز شده است.

در این وضعیت با وجود تعطیلی تابستانه کارخانه، محصولات شرکت سایپا این روزها فاکتور می‌شود و شرکت به مشتریان خودرو تحویل می‌دهد. این موضوع نیز بر قیمت‌های بازار اثرگذار بوده است. همچنین می‌توان به تأثیر بازداشت چند نفر از مدیران سایپا و برخورد با چند نمایندگی پرفروش این گروه خودروسازی طی روزهای گذشته اشاره کرد که باعث وارد شدن شوک به بازار خودرو شده بود.

به این ترتیب درحال‌حاضر بازار خودرو مقداری کنترل شده و همان‌طور که برخورد با برخی مفاسد اقتصادی در حوزه ارز روی نرخ دلار تاثیر گذاشت، برخورد با برخی مدیران صنعت خودرو نیز کاهش قیمت‌ها را در بازار به همراه داشته است.

یکه‌تازی خودروسازان در بازار خودرو

سعید مؤتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو با بیان اینکه خبر بازداشت برخی مدیران صنعت خودرو بر بازار تاثیرگذار بوده است، اظهارکرد: درحال‌حاضر روزهای تعطیلی را پشت سر می‌گذاریم و باید منتظر باشیم خبر بازداشت مدیران در هفته آینده بر بازار خودرو اثر بیشتری داشته باشد و شاهد کاهش نرخ محصولات ایران خودرو و سایپا باشیم.

وی با اشاره به افزایش نرخ ۴ محصول ایران خودرو در یک ماه گذشته همزمان با کاهش قیمت‌ها در بازار، گفت: این مسئله باعث شد تا قیمت‌ها در بازار روندی افزایشی پیدا کند و با اینکه ایران خودرو اعلام کرد که افزایش قیمت‌ها ناشی از اشتباه نرم افزاری بوده است اما این مسئله در بازار بار روانی داشت و جبران آن هفته‌ها به طول می‌انجامد.

وی با بیان اینکه خودروسازان ادعا می‌کردند که می‌توانند بازار را مدیریت کنند، گفت: خودروسازان یکه تاز بازار خودرو شدند و با قیمت‌ها بازی می‌کردند که این مسئله باعث شده بود تا از کاهش قیمت‌ها در بازار جلوگیری شود.

مؤتمنی با بیان اینکه بازداشت برخی مدیران خودرویی از جمله مدیر ایران خودرو و همچنین مدیر ۱۰ تا ۱۵ نمایندگی شرکت‌های خودروساز که خرید عمده می‌کردند و تعیین‌کننده قیمت‌ها بودند، بر بازار اثرگذار است، گفت: بازداشت سرشاخه‌های نابسامانی نرخ خودرو باعث می‌شود تا نرخ در بازار روندی کاهشی داشته باشد و در صورتی که عرضه خودرو از سوی خودروسازان تداوم داشته باشد ریزش قیمت‌ها را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: درحال‌حاضر این مسئله را در بازار خودروهای وارداتی شاهد هستیم و می‌بینیم که با توجه به عدم خرید مردم، ‌کاهش قیمت‌ها در مورد خودروهای وارداتی اتفاق افتاده است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تاکید کرد: زمانی که نرخ خودرو در بازار کاهش می‌یابد خودروسازان باید نرخ محصولاتشان را کاهش دهند نه اینکه با افزایش قیمت‌هایشان به بازار سیگنال مثبت دهند.

وی تاکید کرد: مدیرعامل جدید ایران خودرو باید برای جمع شدن حاشیه بازار خودرو تلاش کند تا اختلاف نرخ بازار و کارخانه کم شود.

ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار خودرو

علیرضا پورحسنی، مدیر یک نمایندگی سایپا در این مورد گفت: هر ساله در تیر و مرداد ماه با افزایش تقاضا و التهاب بازار خودرو روبه‌رو بودیم ولی امسال تقاضای زیادی برای خرید خودرو وجود ندارد.

وی ادامه داد: نرخ خودروها بالا رفته و در مقابل، کسب و کار مردم ضعیف شده و قدرت خرید خودرو در کشور به اندازه قبل وجود ندارد. در عین حال، افرادی که در خرید خودرو سرمایه‌گذاری کرده بودند حالا با رکود بازار به فکر فروش خودروهایشان هستند و مجبورند نرخ این خودروها را کاهش دهند.

به گفته پورحسنی، انتشار اخبار بازداشت مدیران شرکت‌های خودروساز باعث شده تا قیمت‌ها در بازار روند کاهشی داشته باشد. البته افزایش تحویل خودرو از سوی خودروسازان هم بی‌تأثیر نیست.

شوک تصمیمات ایران خودرو به بازار

صفدر احمدی، مدیر یک نمایندگی ایران خودرو نیز در این مورد به فارس گفت: بازار خودرو روند کاهشی را طی می‌کرد تا اینکه ایران خودرو نرخ ۴ محصولش را به یکباره افزایش داد. در نتیجه نرخ پژو ۲۰۶ و پژو پارس طی ۲ تا ۳ روز حدود ۶ تا ۷ میلیون تومان بالا رفت و همین موضوع بر نرخ بقیه خودروها نیز تأثیرگذار بود.

وی با بیان اینکه درحال‌حاضر نرخ محصولات ایران خودرو نیز در بازار روندی کاهشی دارد، گفت: پژو ۲۰۶ تیپ ۵ طی روزهای اخیر کاهش ۳ میلیون تومانی را داشته و حالا با نرخ ۹۵ میلیون تومان فروخته می‌شود. بقیه خودروها نیز شاهد کاهش نرخ بوده‌اند.

شگرد سایپا برای گران‌فروشی سراتو

محمد محمدی، یک نمایشگاه‌دار خودرو نیز در مورد عملکرد این شرکت در فروش خودرو و تأثیر آن بر قیمت‌های بازار گفت: سراتوی سایپا قبلاً با نرخ ۹۰ میلیون تومان و به صورت اقساطی فروخته می‌شد ولی پس از بالا رفتن نرخ ارز و نرخ کالاها در کشور، در حالی که این خودرو در بازار ۲۹۰ میلیون تومان معامله می‌شد شرکت سایپا نرخ ۲۹۵ میلیون تومانی را برای سراتو اعلام کرد.

وی ادامه داد: در این شرایط با توجه به اینکه نرخ کارخانه از نرخ بازار بالاتر بود، خریداری برای سراتو از کارخانه وجود نداشت، در نتیجه سایپا نیز که حدود ۲ تا ۳ هزار دستگاه سراتو را برای فروش در اختیار داشت اعلام کرد که خط تولید این خودرو جمع‌آوری می‌شود.

محمدی افزود: شب عید سایپا نرخ ۲۲۰ میلیون تومان را برای سراتو اعلام کرده بود و حالا به فاصله کمی از این قیمت‌گذاری، دوباره نرخ این خودرو را ۷۵ میلیون تومان افزایش داده و به ۲۹۵ میلیون تومان رسانده است.

به گفته وی، پس از باز شدن سایت فروش سراتو و عدم فروش این محصولات با نرخ جدید، سایپا از جمع‌آوری خط تولید سراتو خبر داد و به این ترتیب توانست بیش از هزار دستگاه سراتو را به صورت اینترنتی به فروش برساند.

به گفته محمدی، نرخ کارخانه‌ای چانگان نیز قبلاً ۱۲۷ میلیون تومان بود که اخیراً به ۱۵۵ میلیون تومان رسیده است.

افت ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیونی نرخ خارجی‌ها

علی اصیلی، یک فروشنده خودروهای خارجی در بازار نیز با اشاره به تأثیر کاهش نرخ ارز بر نرخ خودروهای خارجی، گفت: درحال‌حاضر بازار خودروهای خارجی کاهشی است و شاهد کاهش نرخ ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومانی این خودروها هستیم.

وی ادامه داد: نرخ سانتافه که به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسیده بود حالا با کاهش ۲۳۰ میلیون تومانی به ۸۷۰ میلیون تومان رسیده است. سراتو وارداتی نیز که قیمتش تا ۶۰۰ میلیون تومان هم بالا رفته بود حالا در بازار با نرخ ۴۷۰ میلیون تومان عرضه می‌شود که به این ترتیب ۱۳۰ میلیون تومان کاهش نرخ داشته است.

به گفته اصیلی، نرخ النترا نیز با افت ۱۲۰ میلیون تومانی در بازار به ۴۸۰ میلیون تومان رسیده است.

قیمت استپ وی ۸ میلیون تومان کاهش یافت

بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد نرخ پراید با کاهش یک تا ۲ میلیون تومانی طی روزهای اخیر به ۴۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در روز جاری رسیده است. همچنین نرخ ساندرو با افت ۵ میلیون تومانی به ۱۷۲ میلیون تومان و نرخ ساندرو استپ‌وی با افت ۸ میلیون تومانی به ۱۸۲ میلیون تومان کاهش یافته است.

قیمت سایپا ۱۱۱ نیز از ۴۹ میلیون تومان به ۴۷.۵ میلیون تومان طی روزهای اخیر کاهش یافته و هر دستگاه تیبا نیز با افت نرخ ۲ میلیون تومانی در بازار با نرخ ۵۲ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود.

قیمت تیبا ۲ نیز که ماه پیش ۶۰ میلیون تومان بود حالا در بازار به ۵۷ میلیون تومان رسیده است. در مورد تندر مدل E۲ پارس خودرو نیز می‌توان به افت نرخ ۵ میلیون تومانی این خودرو و عرضه آن با نرخ ۱۲۵ میلیون تومان اشاره کرد. نرخ پارس تند نیز در بازار با کاهش ۲ میلیون تومانی به ۱۲۸ میلیون تومان رسیده است.

قیمت کوییک سایپا نیز با افت ۳.۵ میلیون تومانی در بازار به ۶۴.۵ میلیون تومان رسیده است.

کاهش ۳ میلیونی نرخ پژو ۲۰۶

در بررسی محصولات ایران خودرو نیز باید به کاهش ۳ میلیون تومانی نرخ پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و عرضه این خودرو با نرخ ۹۵ میلیون تومان در بازار اشاره کنیم.

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز افت نرخ ۲ میلیون تومانی را تجربه کرده و حالا با نرخ ۸۴ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود، پژو ۴۰۵ نیز کاهش ۲ میلیون تومانی را داشته و حالا با نرخ ۸۵ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.

در مورد پژو ۲۰۰۸ هم باید به افت ۱۰ میلیون تومانی نرخ این خودرو و عرضه آن با نرخ ۳۲۰ میلیون تومان در بازار اشاره کنیم.

منبع: فارس

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها