|

سازمان ملل جلوی اخراج افغان‌ها ایستاد | ایران بهای اقتصادی پرداخت می‌کند ؟

مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه ای را با ۱۱۶ رای موافق درباره وضعیت افغانستان تصویب کرد که بر حقوق بشر، حکومتداری آینده و حاکمیت قانون در این کشور تاکید دارد.

سیاست

مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی قطعنامه پیشنهادی از سوی آلمان و همراهی ایرلند و سوئد درباره وضعیت افغانستان را با ۱۱۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع تصویب کرد.

در این قطعنامه آمده است: جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد همچنان عمیقا نگران وضعیت افغانستان هستند.

در بخش دیگری از این قطعنامه آمده است: این قطعنامه مبتنی بر اجماع است و از طریق تعامل و مذاکره فعال با همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد حاصل شده است و از همکاری عملی با مقامات موقت افغانستان، از جمله در مورد بازگشت امن پناهندگان افغان، حمایت می‌شود.

در این قطعنامه آمده است: نگرانی شدیدی در مورد وضعیت وخیم حقوق بشر در افغانستان، به ویژه برای زنان و دختران، که حقوق آنها به طور سیستماتیک توسط طالبان نقض می‌شود، وجود دارد. این قطعنامه پیام همبستگی و حمایت از مردم افغانستان، به ویژه زنان، دختران و قربانیان خشونت را ارسال می‌کند.

نصیراحمد فایق از همه کشورهای عضو خواست که از این قطعنامه حمایت کنند و به آن رای دهند.

اتباع-افغان

سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل در سخنانی گفت: «احکامی که طالبان علیه زنان و دختران وضع کرده‌اند، تقریباً به معنای از بین بردن کامل حقوق آنهاست.»  افغانستان در طول تقریباً چهار سال حکومت طالبان، یکی از بزرگترین بحران‌های بشردوستانه و حقوق بشری جهان را تجربه کرده است.

نصیر احمد فایق افزود: سیاست‌های طالبان، کنترل استبدادی را تثبیت کرده و تبعیض سیستماتیک را به ویژه علیه زنان و دختران (به عنوان مثال، ممنوعیت تحصیل و اشتغال) مدون کرده است.  افغانستان تنها کشوری است که دختران رسماً از آموزش متوسطه و عالی منع شده‌اند، که  این امر نقض شدید حقوق بشر و یک فاجعه استراتژیک است.

نماینده افغانستان از تاکید قوی قطعنامه بر حقوق بشر، حکومتداری و حاکمیت قانون استقبال  و از درخواست‌ها برای لغو سیاست‌های طالبان که تبعیض جنسیتی را نهادینه می‌کنند، حمایت کرد.

نماینده افغانستان بر وضعیت اسفناک پناهندگان افغان تاکید کرد و از کشورهای میزبان خواست که قوانین بین‌المللی را رعایت کنند و خواستار دلسوزی و حمایت از پناهندگانی است که با بازگشت اجباری و رفتار غیرانسانی مواجه هستند.

فایق قویاً از فراخوان برای یک فرآیند سیاسی معتبر که «ریشه در گفتگوی واقعی میان مردم افغانستان  داشته باشد و منعکس‌کننده آرمان‌های متنوع همه افغان‌ها، زنان، جوانان، اقلیت‌ها و جامعه مدنی باشد» حمایت کرد.

اتباع غیرمجاز، هزینه‌های اقتصادی گزافی به ایران تحمیل کرده‌اند

فتح‌الله توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به «معایب حضور اتباع غیرمجاز در کشور»، گفت: همه کشورها در بحث پذیرش اتباع چند موضوع را مدنظر قرار می‌دهند. یکی این‌که حضور اتباع خارجی چه کمکی به اقتصاد، دانش، فرهنگ و تأمین امنیت آن کشور می‌کند. در واقع موضوع اتباع در همه کشورها امنیتی، سیاسی، فرهنگی، هویتی و اجتماعی است.

وی افزود: در کشور ما به دلیل شرایط خاصی که وجود دارد اتباعی که طی سالیان گذشته آمدند ماندگار شدند. یک زمانی جنگ ایران و عراق بود تعدادی از اتباع عراقی به دلیل شرایطی که آنجا وجود داشت و فشارهایی که رژیم صدام برای شیعیان خصوصاً ایجاد می‌کرد تعدادی از آن‌ها به ایران آمدند. علاوه بر شیعیان عراق بخشی‌ از رهبران سیاسی عراق و برخی از کردها همراهی ایران شدند. بعد از جنگ طبیعتاً تعدادی از عراقی‌ها به کشور خود بازگشتند، اما تعداد اندکی هم در ایران ماندند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تعداد قابل‌توجهی از اتباع از همسایگان شرقی ما هستند که این‌ها غالباً به دلیل بحران‌هایی که برای کشورشان پیش آمد کشور همسایه خود یعنی ایران که شرایط مناسب‌تری را داشت را برای فرار از بحران‌ها انتخاب کردند. آن‌ها غالباً به ایران آمدند، اما برنگشتند و رسوب کردند. تعداد قابل‌توجهی از آن‌ها به کشورشان برنگشتند.

اتباع-افغان

توسلی با بیان این که اتباع فرصت‌های شغلی را از آن خود می‌کنند، گفت: اتباعی که در ایران ماندند و رسوب کردند در بخش‌های مختلف کشور حضور دارند. آن‌ها فرصت‌هایی را اشغال می‌کنند. برای گذراندن زندگی نیاز به کار دارند. آن فرصت شغلی می‌تواند نصیب یک ایرانی شود، اما آن‌ها، آن شغل را کسب می‌کنند. در واقع جای یک ایرانی را می‌گیرد. یک فرصت شغلی از یک ایرانی گرفته می‌شود و این یک آسیب است.

وی ادامه داد: مسئله بعدی اتباع نیاز به امکانات تحصیلی است. در مدرسه باید برای آن‌ها صندلی و میز تهیه کنیم و معلمی باشد که به آن‌ها درس دهد. باتوجه به کمبودهایی که امروزه در آموزش‌وپرورش داریم این موضوع مشکلات را دوچندان کرده است گ.

توسلی گفت: مسئله تأمین غذا، سوخت و آب برای اتباع هزینه‌های گزافی را در پی دارد. وقتی رقم اتباع به چند میلیون می‌رسد هزینه‌ها میلیاردی و هزارمیلیاردی و چند صدمیلیاردی می‌شود.

وی ادامه داد: طبیعتاً با اقتصاد نه‌چندان بزرگ ما که اقتصادی کوچکی است این تحمیل باری که در حوزه اقتصادی به کشور می‌شود سخت و سنگین است. اگر اتباع غیرقانونی هم باشند که پاسخگو به جایی هم نیستند و هر کاری دوست دارند انجام می‌دهند، لذا در بحث اقتصادی قطعاً این حجم و این تعداد از مهاجرین خارجی غیرقانونی در کشور قابل‌قبول نیست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست‌های نظام در قبال اتباع، گفت: سیاستی که دولت و نظام برای مدیریت و اخراج اتباع غیرقانونی در پیش گرفته سیاست درستی است. باید از این سیاست حمایت شود. در دنیا موضوع اتباع خارجی موضوع امنیت ملی است. خیلی بادقت این مسئله را بررسی می‌کنند. در کشورهای اروپایی غالباً کسانی را می‌پذیرند که افراد تحصیل‌کرده یا سرمایه‌داری باشند.

وی در خاتمه تأکید کرد: همه کشورها از افراد سرمایه‌دار استقبال می‌کنند چراکه ارزش‌افزوده دارد و سالیان سال در کشور آن‌ها کار و اشتغال‌زایی می‌کند و خدمتی برای مردم آن کشور انجام می‌دهد. اگر غیر از این باشد بیش از آن که سود داشته باشد ضرر دارد./مشرق

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 356325 پریا ابراهیمی
  • ناشناس ارسالی در

    اقای نماینده دروغ گفتی...اگراز بنده خدا شرم نداری...از خداوند متعال حیا کن.....ا خروعاقبت خواهی مرگ در پیش داری...انجا دی گرتمام ایرانیها از تو دفاع نمی کند..خودت تنهای تنهایی......

  • ناشناس ارسالی در

    این چه سازمانی است که حمله اسرائیل و آمر یکای جنایتکار به ایران را محکوم نمی کند ولی برای اخراج اتباع غیر مجاز بیانه صادر می کند چهل سال است ملت ایران از جیب ملت میلیاردها میلیارد دلار هزینه این افغانی های کلا ضرر کرده اند که پشیزی نفع نداشت ه اند؛ چهل سال هم آلمان نازی و آمریکای ی انکی و گاوچران وحشی افغان ها را حمایت کن ند برای ملت ایران این همه هزینه ب ای جاس وسان موساد و نمک خوران و نمکدان
    شکنان کافی است.

  • ایرانی ارسالی در

    یک بار برای همیشه دندان لقبکشید هم مردم نجات بدید هم خودتان را تا کی باید به انه ا باج دهید هزینه ای ها یی که برای انها ص رف میشود باید برای رفاه وزندگی ایرانیان مصرف شود ولاغیر در جهانی که ما تنها هستی م وحامی نداریم مملکت خودمان را فدای دیگر ان نکنیم

  • ناشناس ارسالی در

    سازمان ملل گوه خورده که بیانیه علیه اخرا ج افغانهابرای ایران صادرکرده سازمان ملل کیه ؟همون کشورهای دشمن افرادش دنجاست که برعلیه ایرانند انگارکوربودکه افعانهاچطو ر ایران رابه خاک سیاه نشاند اگردلش براشا ن میسوزدبیاهمشون ببرپیش خودت افغانها تان فراخرشون اخراج کنید مگه زور نمیخواییم ا فغانی توکشورمون باشه هزاران معضل بوجوداو ردند هری همشون

    • ناشناس ارسالی در

      والا به خدا ! از کیسه خلیفه می بخشند! خی لی دلشان می سوزد این نسناس ها را ببرند د ر کشور خودشان پناه بدهند ، نه اینکه مهما ن دعوت کنند ولی به خانۀ همسایه !!

  • مهدی ارسالی در

    سازمان ملل به فکر مردم بیگناه غزه و تجاو ز رژیم صهیونسیتی به خاک ایران باشه و محک وم کنه نمی‌خواد نگران اتباع خارجی که بعض اً جاسوس خودشون هستن باشه

  • ناشناس ارسالی در

    همه افغانی ها را بیرون کنید کسی حق ندارد تو کشور ما دخالت کنه ما دیگه از دست افغ انیها خسته شدیم همه شوند بر برگردان افغا نستان دیه اینهمه دزدی تجاوز بسه چقدر مرد م ایران باید تاوان بدن

  • ناشناس ارسالی در

    دختر عمه مادر من افغانستان بود ازدواج کر ده بود آمده بود ایران می‌گفت بقران بی رح م تراز افغانیها ندیده ام خودشم فرار کرده بود آمده بود ایران می‌گفت میخواستن منو بکوشن ولی ما تو ایران به اینها کار می‌دی م خانه می‌دیم چراااااااااااااا

    • حسین زاده ارسالی در

      اگر راست می گویی بگو کجای افغانستان بود؟ همه جای افغانستان یکدست و یک مرام نیستن د. این را هر جوجه اردکی می داند. همان اف غانستان شهرهای بسیار محترم و مردم بسیار مهمان نواز دارد که دست کم از سبزوار و نی شابور و کاشان و کرمان ما ندارند. باور ند اری؟ برو یک کم بیشتر دقت کن. اصلا نصف بی شتر شان ایرانی تبارند. چرا اینها را نمی بینید؟ آیا مثلا در ایران ما کل مردم ایرا ن مساوی هستند با مسعود رجوی و محمدرضا کل اهی؟ آیا آیت الله بهجت و آیت الله حسن زا ده آملی را باید با رجوی و کلاهی جمع بست؟ یا آیا سعدی و حافظ شیراز را باید با سلط ان حسین صفوی و محمدعلی شاه قجر جمع بست؟ چقدر تنگ نظر و ابلهید شما؟

  • عسرا ارسالی در

    جوان‌های ایران توسن سی سالگی ازدواج نکرد ن. آنوقت افغانها ده تا ده تا بچه میارن ت وصیف نونوایی برای خودمون نون نیست اونوقت اونها پنجاهتا نون میخرن خداروشکرروده را ستم هستن باغهای کرج. باویلاهاش دستشونه س بزیجات میفروشن. وگله ای هم زندگی میکنن. خودشون میگن از خارج هم برامون پول میرسه خوب ماباریال زندگی میکنیم چطوربهترین جا ها رواجاره میکنن بابیشت ین کرایه. بازار تهران اکثرن دست افغانهاست. تمام کاسبهای مشهدمیری افغانی. خوب مافلسطینیم. اونه اهمین الان برای مامزدوربه حساب میان انقد رهم حق شناس هستن تومدرسه های پسرونه برید ببینیدچطوربچه هارواذیت میکنن. بس کنیدبی داربشیدسازمان ملل برای خودش تعیین تکلیف کنه. چه باجوازچه بی جوازهمشون باید برن. باید والا جنگ ماازداخل باخوده افغانهاست. که ذاته کثیفی هم دارن

  • Omid ارسالی در

    سازمان ملل شکر خورده
    ایران با قدر ت به اخراج افغانیا ادامه میده

  • ناشناس ارسالی در

    افغان ها را هر چه زودتر از کشور بیرون کنید
    مجاز غیره مجاز نداره خسته شدیم بس که گفتیم
    دیر شده اینها بجز خسارت در ایران هیچ نفعی ندارند

  • کوروش کبیر 2025 ارسالی در

    افغان ها در ایران تهدیدی جدی برای امنیت ایران و ایرانی محسوب می شوند. اخراج افغانی ها مطالبه ملی ایرانیان است. مهمانی تمام شد. بای بای. هرررری افغانی از ایران عزیز. لطفا با رفتن تون دل 90 میلیون انسان رو شاد کنید. فقط و فقط در حال زاییدن در خاک ایران بودن.

  • ایرانی ارسالی در

    سازمان ملل اگر عرضه داشت از مردم بیچاره غزه و فلسطین دفاع می‌کرد سازمان ملل همان اسرائیل و آمریکاست که نقشه نابودی ایران عزیزمان را کشیده اند.

  • حسین زاده ارسالی در

    آقایان، براد آن و خواهران، درست است که ما با بخشی از افغانیها مخالفیم که تعدادی شان هم خرابکار و نفوذی در آمدند و به افراد دشمن تبدیل شدند و می آیند ما را اذیت می کنند و خسارت می زنند، ولی ما یاد مان نرود که در طول تاریخ از همان عهد ماد و کوروش تا همین عهد قجر کشوری به نام افغانستان وجود نداشت و اغلب خاک آن کشور مال ایران ما بود. هرات و بلخ و سمنگان مال خراسان بودند و قندهار و غزنین و لشکرگاه هلمند مال سیستان. روس و انگلیس آمدند آن بخش شرقی ایران را از ما جدا کردند. ایم ماجرای ننگین همین حدود ۱۵۰ سال پیش اتفاق افتاد. مگر یک ایرانی غیرتمند می تواند آن سرزمین فاخر را فراموش کند و بگذارد اجنبی ینگه دنیا بیایند آن بخش ارزشمند جدا شده از بدنه خاک فلات ایران را به نفع خود مصادره و عارت کنند؟ این آیا با غیرت ما ایرانی‌ها سازگار است؟ مگر ما خیر سر ما از نسل و تبار کورش و داریوش و اردشیر و انوشیروان و رستم دستان و.... نیستیم؟ پس چه شد؟ اجانب ینگه دنیا بیایند بر اعضای بدن فلات ایران چنگ بیندازند و اینطوری از بخش‌های جدا شده از ایران به نفع خود کشور جدید تولید کنند و بعدش همان قطعات جدا شده از بدن ما را به چماق تبدیل کنند و بر سر ما بکوبند؟ حیف. صد حیف. کجایید شاه اسماعیل، شاه عباس و نادرشاه که ببینید بر سر مملکت تان چه آورده و می اورند؟

  • محمد ارسالی در

    افقانی برا ایرانی ضرردارد فقداخراج

  • ناشناس ارسالی در

    مرگ بر افغانی . همشان بروند به جهنم . اع ضای سازمان ملل اگر خیلی ناراحتند ، افغان ی ها را ببرند در کشورهای خودشان بهشان غذ ا و مسکن و سرانه و خدمات درمانی مجانی و .... بدهند . نه اینکه از کیسه خلیفه ببخش ند!!!

  • احمد ارسالی در

    اخراج همه افقان ها ازایران

  • ناشناس ارسالی در

    سازمان ملل غلط کرده . که این حرف را میزن د. مردم ایران پشت این دولت هستند که سری عا افغانی ها را اخراج کند. جاسوس ها تمام دانشمندان هسته ای ومردم بیگناه را نشانه گرفته اند .دولت ایران پر قدرت ادامه دهد مردم هم حمایت میکنند.

ارسال نظر