دریایی از کالاهای استراتژیک رسماً وارد ایران شد
در حالیکه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی میتوانست روند تجارت و تأمین کالاهای اساسی کشور را با اختلال مواجه کند، گمرک ایران با تشکیل جلسات اضطراری و اجرای تدابیر فوری، نهتنها از بروز بحران جلوگیری کرد بلکه با رشد ۸۷ درصدی ترخیص کالاها در ۱۲ روز نخست جنگ، نقش کلیدی در تأمین امنیت غذایی و دارویی ایفا کرد؛ اقدامی که در بازدید امروز معاون اول رئیسجمهور و وزیر اقتصاد از گمرک تهران مورد تأکید قرار گرفت.

صبح روز گذشته، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، بههمراه سید علی مدنیزاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، با حضور در گمرک تهران، در جلسهای با فرود عسگری، رئیسکل گمرک ایران، شرکت کردند. در این نشست، عسگری ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سهماهه نخست سال، به تشریح اقدامات فوری و اضطراری گمرک در روزهای آغازین جنگ اخیر پرداخت.
رشد چشمگیر ترخیص کالاهای اساسی در شرایط جنگی
عسگری اعلام کرد که گمرک ایران در ساعات اولیه جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، جلسهای اضطراری تشکیل داد تا روند خدمات و ورود کالاهای ضروری و استراتژیک به کشور مختل نشود. در نتیجه این تدابیر، تنها در ۱۲ روز نخست جنگ، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی و غیراساسی ترخیص شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشدی ۸۷ درصدی را نشان میدهد.
آمار واردات کالاهای اساسی در سهماهه نخست سال
بر اساس گزارش رئیسکل گمرک، در سهماهه اول سال جاری، ۶۰۰ هزار تن گندم، ۵۰۵ هزار تن برنج و ۵۲۴ هزار تن روغن از گمرکات کشور ترخیص و وارد بازار مصرف شده است. این ارقام نشاندهنده سهم ۷۵ درصدی کالاهای اساسی از کل واردات کشور در این دوره است.
تدابیر ویژه گمرک برای تسهیل تجارت
عسگری از تمدید سهماهه ضمانتنامهها، تفویض اختیار ورود موقت ماشینآلات و جایگزینی گمرک بازرگان برای ورود فوری دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد. همچنین، ترخیص آمبولانس و تجهیزات پزشکی بهصورت ورود موقت در سریعترین زمان ممکن از دیگر اقدامات گمرک در این مدت بود.
وضعیت کنونی بنادر و ترخیص کالا
در حال حاضر، بیش از ۴.۲ میلیون تن کالا در بنادر کشور در انتظار ترخیص است و ۱۶ کشتی در صف تخلیه قرار دارند. گمرک ایران با هماهنگی سازمانهای همکار، در تلاش است تا فرآیند ترخیص این کالاها را با سرعت بیشتری انجام دهد.
ارسال نظر