|

اجاره خانه به اتباع ممنوع شد | موجران متخلف آماده مجازات شوند

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد اعلام کرد: اجاره دادن خانه به افراد خارجی بدون مجوز و بدون داشتن مدارک اقامت قانوناً تخلف محسوب می‌شود و باعث برخورد قانونی با فرد متخلف خواهد شد.

اقتصاد اجاره خانه به اتباع ممنوع شد | موجران متخلف آماده مجازات شوند

محسن صیادی در روز شنبه اظهار کرد: مشاوران املاک در مشهد نیز باید در زمان اجاره واحد مسکونی به افراد خارجی، مدارکی مانند گذرنامه، برگه اقامت و مجوز کارشان را بررسی نمایند.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری ۹۲۱ مورد بازرسی از واحدهای مشاور معاملات املاک مشهد انجام گرفت که در این راستا برای ۲۳۶ واحد متخلف، پرونده به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد ریال تشکیل و به تعزیرات ارسال شد و ۱۶ واحد متخلف نیز مهر و موم شد.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: در همین راستا، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون سه هزار و ۶۸۱ واحد تجاری مشاور املاک فاقد پروانه کسب در مشهد شناسایی شد که پس از دریافت اخطار و عدم اصلاح رویه، تعداد ۶۹۶ واحد مهر و موم شد.

مستاجران در این زمان‌ها خانه را خالی نکنند

در فصل جابه‌جایی‌ها در بازار اجاره مسکن، روزهای شلوغ شورای‌های حل اختلاف است، روزهایی که مستاجران با قوانین بی‌رحمانه‌ای که مدافع موجران هستند، مواجه می‌شوند و هم سرپناه و هم پناه قانونی را از دست می‌دهند، هر چند که در ظاهر قانون حامی آنهاست.

 نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: اگر موجر پول رهن را نداد مستاجر هم واحد را تخلیه نکند، گرفتن پول رهن از طریق مجرای قانونی سخت و زمانبر است.

عدم رعایت سقف قانونی افزایش اجاره‌ بها، درخواست موجر برای تخلیه زودتر از موعد قرارداد، اختلاف درباره بین موجر و مستاجر درباره جبران خسارت برای آسیب زدن به تجهیزات و از همه مهمتر عدم بازپرداختن وجه رهن از سوی موجر به مستاجر از جمله شکایات پرتکرار این روزهای مستاجران هستند و در مورد آخر خلاء قانونی مشهود است.

مشاور-املاک

یکی از موضوعات اختلاف بین موجر و مستاجر این است که موعد قرارداد اجاره به پایان رسیده و مستاجر قصد تخلیه واحد را دارد اما از آنجایی که واحد به رهن دیگری نرفته است، مالک پول رهن را نمی‌پردازد و همین موضوع منجر می‌شود، مستاجر به دلیل عدم پرداخت وجه قرارداد بعدی، واحد مد نظر برای اجاره یک سال آینده را از دست دهد. جالب این است که این مورد که کاملا حق با مستاجر است اما قانون به نفع موجر است.

در این باره داود بیگی‌نژاد، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران، اظهار داشت: مستاجر و موجر برای حل این موضوعات باید به شورای حل اختلاف منطقه مراجعه کنند اما موضوع این است که اگر مستاجر واحد مسکونی را تخلیه کند، مالک به مستاجر بدهکار نخواهد بود و در پروسه بعدی موضوع به دادگاه منتقل می‌شود و قابل رفع در شورای حل اختلاف نیست.

وی تاکید کرد: اگر در قرارداد موضوع جریمه برای تاخیر در پرداخت پول رهن نیامده باشد، مالک مشمول جریمه هم نمی‌شود.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید براینکه می‌توان در این باره با نقص قانون مواجه هستیم، گفت: در شرایطی که موجر پول رهن را نداد و مستاجر هم واحد را تخلیه نکرده، موجر دیگر بدهکار محسوب نمی‌شود. اما توصیه جدی ما به مستاجران این است که اگر با این مشکل مواجه شدند، واحد را تخلیه نکنند چراکه پیگیری این موضوع در دادگاه زمانبر است و در زمان کوتاه نمی‌تواند به وجه رهن دسترسی داشته باشد در این شرایط در قرارداد رهن واحد بعدی دچار مشکل خواهد شد و ممکن است آن واحد را هم از دست بدهد.

بیگی‌نژاد ادامه داد: توصیه ما این است که اگر مستاجری با این مشکل مواجه شد از همان روز اول پایان قرارداد، موضوع را در دفاتر الکترونیک قضایی اظهار و ثبت کند و حتما مشکل را به مشاور املاکی که قرارداد در آن واحد صنفی منعقد شده اطلاع دهد چراکه مشاوران می‌توانند به این پروسه و فرایند سرعت بخشند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 336808

ارسال نظر

 

آخرین اخبار