|
کدخبر: 333800

ماجرای فروش اموال کارگران | سازمان تامین اجتماعی پاسخگو باشد

آخرین گزارش تحقیق و تفحص از شستا که به دوره قبل از سال ۱۴۰۰ مربوط می‌شود، از اختلاس‌های میلیون دلاری توسط افراد و گروه‌های مختلف خبر می‌دهد. همچنین، اطلاعات و اخبار نشان می‌دهد که مدیران و اعضای هیات مدیره و مشاوران شرکت‌های شستا همچنان حقوق‌های بالایی دریافت می‌کنند، در حالی که یک بازنشسته با حقوق ۱۱ میلیون تومانی باید برای دریافت وام ۳۰ میلیونی، که پس از چند ماه تأخیر و با عبور از موانع متعدد به حسابش واریز می‌شود، منتظر قرعه‌کشی باشد.

اقتصاد ماجرای فروش اموال کارگران | سازمان تامین اجتماعی پاسخگو باشد

شستا متعلق به کارگران است و یک دارایی تاریخی برای آن‌ها به شمار می‌رود. این نهاد از ثروت و حقوق کارگران شکل گرفته و قرار بوده است که تمامی سود آن به طور کامل به کارگران و بازنشستگان اختصاص یابد؛ این موضوع بارها و بارها بیان شده است. حفظ و صیانت از شستا، نظارت بر آن و جلوگیری از سوءاستفاده و اختلاس‌های بزرگ در هلدینگ‌های زیرمجموعه‌اش، یکی از خواسته‌های اساسی طبقه‌ی کارگر است. این خواسته در سال‌های اخیر به نتیجه‌ای نرسیده است.

آخرین گزارش تحقیق و تفحص از شستا که مربوط به بازه زمانی قبل از ۱۴۰۰ است، از اختلاس‌های میلیون دلاری توسط افراد و گروه‌ها حکایت دارد و اخبار و داده‌ها نشان می‌دهد که همچنان مدیران و اعضای هیات مدیره و مشاور شرکت‌های شستا، حقوق‌های بالا می‌گیرند آنهم وقتی یک بازنشسته با حقوق ۱۱ میلیون تومانی باید منتظر قرعه‌کشی بماند تا یک وام ۳۰ میلیونی بعد از چند ماه تاخیر و به شرط عبور از هفت‌خوان رستم به حساب بانکی‌اش واریز شود. 

شستا و اهدافی که محقق نشد!

حال آنکه تعدادی از قدر قدرت‌ترین شرکت‌ها و هلدینگ‌های اقتصادی در حوزه‌های مختلف از دارو گرفته تا سیمان و ارتباطات، زیرمجموعه شستا هستند؛ هلدینگ‌های بزرگی مانند سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین، سرمایه‌گذاری دارویی تامین و سرمایه‌گذاری سیمان تامین، متعلق به شستا هستند؛ همه اینها به علاوه شش هلدینگ قَدَر دیگر زیر پرچم شستا فعالیت می‌کنند یعنی متعلق به کارگران و بازنشستگان هستند اما سال‌هاست که مشخص نیست سود حاصل از شرکت‌های شستا کجا می‌رود؛ چرا در تامین اعتبار برای انجام تعهدات تامین اجتماعی در قبال طبقه‌ی کارگر به مصرف نمی‌رسد و چرا این شرکت‌های غول‌پیکر و سودآوری آن‌ها موجب نشده‌اند وضع زندگی مستمری‌بگیران صندوق تامین اجتماعی رو به بهبود باشد؟

سازمان بین‌المللی تأمین اجتماعی (ISSA) در چارچوب‌های هدایتی خود برای پایداری صندوقهای تأمین اجتماعی توجه به موضوع سرمایه‌گذاری را برای تمام صندوق‌ها امری ضروری می‌داند تا این صندوق‌ها درگذر زمان بتوانند ارزش دارائی‌ها و منابع خود را صیانت کنند؛ به همین منظور شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) به عنوان یک مجموعه تخصصی در امر سرمایه‌گذاری در فروردین ماه ۱۳۶۵ به صورت یک شرکت سهامی خاص با سرمایه اولیه ۲۰ میلیارد ریال تأسیس شد. هدف اصلی شستا مدیریت کارآمد منابع مالی تخصیص یافته با رویکرد سودآوری و ارزش افزوده حداکثری در بازارهای سرمایه داخلی و خارجی عنوان شده است؛ قرار بوده سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها صرف عملکرد بهتر صندوق تامین اجتماعی شود اما در عمل چه می‌بینیم؟

با وجود چنین شرکت‌های عظیمی، در سال‌های اخیر تامین اجتماعی با استقراض از نظام بانکی و قرض و قوله‌های انبوه، مستمری بازنشستگان را پرداخت کرده است؛ برای مدت‌ها هر ماه در پرداخت مستمری بازنشستگان این صندوق چند روزی تاخیر اتفاق می‌افتاد و خبری از اجرای متناسب‌سازی یا ترمیم حقوق نیست. از سوی دیگر، در حالیکه مدیران تامین اجتماعی ادعا می‌کردند نیازی به دارایی‌فروشی ندارند، مدیرعامل شستا از برنامه‌ریزی برای فروش بیش از ۵۰ شرکت شستا خبر داده است، برنامه‌ریزی‌ای بدون اعمال نظر و مشارکتِ صاحبان اصلی این شرکت‌ها یعنی کارگران و بازنشستگان.

شستا۴

اقدام به فروش شرکت‌های شستا

بعدازظهر پانزدهم مرداد، نشست خبری عارف نوروزی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد؛ نوروزی در این نشست از فروش تعدادی از شرکت‌های شستا خبر داد؛ چکیده بیلانی که ارائه داد، خیلی خلاصه و به این شرح است: «۱۰ شرکت در شستا زیان ده هستند، ۲۸ شرکت منحل، ۱۴ شرکت در هم ادغام و شرکت‌های با سوددهیِ زیر ۱۰۰ میلیارد تومان را خواهیم فروخت، در نهایت ۵۸ شرکت در دستور فروش قرار دارند».

مدیرعامل شستا هیچ توضیحی در مورد اینکه این شرکت‌های در لیست فروش، چه شرکت‌هایی هستند و چرا سودآور نیستند، ارائه نداده است؛ حتی اعلام نکرده پول حاصل از این فروش کجا قرار است خرج شود!

«مازیار گیلانی نژاد» فعال کارگری در انتقاد از این صحبت‌ها می‌گوید: باید از آقای عارف نوروزی پرسید چرا این شرکت‌ها زیان‌ده هستند؟ چرا برای ارتقای آنها اقدام نمی‌کنید؟ چرا برای بهبود وضعیت شرکتی که کمتر از  ۱۰۰ میلیارد سوددهی دارد، برنامه‌ریزی نمی‌شود؟ چرا اینها به این حال و روز افتاده‌اند؟ از سوی دیگر ایشان نمی‌فرمایند که بعد از فروش ۵۸ شرکت، تکلیف پول فروشِ آن‌ها چه می‌شود، جایی سرمایه گذاری می‌شود؟ کارخانه دیگری خریداری می‌شود؟ یا مثل بسیاری از فروش دارایی‌ها، پولش حیف و میل می‌شود و توسط مافیاهای قدرتمند بالا کشیده می‌شود.

او اضافه کرد: رویکرد اصلی مدیریت در نئولیبرالیسم اقتصادی، سوق دادن منابع به سمت بازارهای مالی همچون بورس است. در این برنامه ریزی‌های دست راستی، تولید به صرفه نیست و منابع مالی باید در خدمت واردات قرار گیرد. اما نکته مهم‌تر این است که با فروش این اموال چه باقی خواهد ماند تا هر ماه مستمری  بازنشستگانِ فقیر سازمان به موقع داده شود؟ آیا کارگران و بازنشستگان به این فروش اموال رضایت دارند؟ آیا قرار است تامین اجتماعی را از منابع تهی کنند؟

عارف نوروزی پاسخی به این سوالات و ابهامات نداده است؛ او به عنوان فردی که متولی نگهداری و صیانت از دارایی‌های غیر است به صاحبان اصلی نمی‌گوید اگر شرکت‌ها را به میل و اراده‌ی خود بفروشند، پول آن کجا خرج می‌شود؛ او در مورد تخلفات گل‌درشت در شستا و اختلاسات میلیون دلاری نیز در پاسخِ خبرنگاری که درباره اقدامات شستا در زمینه گزارش تحقیق و تفحص مجلس پرسید، از «پیگیری‌ها» علیرغم گذشت بیش از ۳ سال خبر داد، یعنی هنوز کار اساسی انجام نشده. او گفت: «تحقیق و تفحص مربوط به سال‌های ۱۳۹۲ تا پایان ۱۳۹۹ بود که قبل از انتشار گزارش آن، در موارد زیادی از تخلفات با پیگیری شستا پرونده قضایی تشکیل شده بود. ما از همان ابتدای انتشار گزارش، کمیته ویژه پیگیری گزارش تحقیق و تفحص را در خودِ مجموعه تشکیل دادیم. در همین چارچوب ۱۶ میلیون دلار از اموال مجموعه را که به صورت ارزی رفته بود، با پیگیری‌های قضایی و صدور احکام مناسب برگرداندیم. همین الان هم درباره ۱۵ میلیون دلار که تخلف یکی دیگر از شرکت‌ها در قالب همان گزارش تحقیق و تفحص بوده، در حال پیگیری هستیم....»

 در این سه سال سهامداران شستا یا همان طبقه‌ی کارگر گزارشی از رسیدگی به تخلفات کلان شستا رویت نکردند؛  آیا همین اختلاس‌ها و حیف و میل‌ها، آن ۵۸ شرکت و بسیاری از شرکت‌های دیگر شستا را زمین نزده؛ آیا موجب نشده که امروز یک بازنشسته برای وام ۳۰ میلیون تومانی که با  آن نمی‌تواند یخچالِ جهیزیه فرزندش را تامین کند، چند ماه انتظار بکشد و آخرسر بازهم اسمش در قرعه کشی بیرون نیاید؟!

منبع: ایلنا
  • وحید. ارسالی در

    فروش اموال تامین اجتماعی، احتمالا بخشی از تحقق اقتصاد مقاومتی وبرای تقویت اقتصاد کشور است.

  • میم ارسالی در

    سازمان بی خاصیت وبی ارزش اصلا بفکر بیمه پردازوکارگر وحق وحقوق وپرداختی ها نیست ف قط و فقط پول وجریمه میخواهد ثروت بالا وب ی ارزش حقوق بازنشسته و مستمری را از جیب کارگر پرداخت میکند صدهزار ببره روحقوق ۳۰ ۰هزار می‌بره روفیش پرداخت کارگر بیچاره ن نگ ننگ ننگ

  • میم ارسالی در

    سازمان کاملا کلاهبردار و فاسد بی ارزش در حق.کارگران سن بازنشسته باید در کشور اسل امی کاهش یابد نه افزایش امید یک بیمه پرد ازی بدبخت به آخر عمرشه که به حقوق نمیرسد مرگ وننک برتامین نه شر اجتماعی

  • ناشناس ارسالی در

    خاک تو سر میر هاشم

  • اسماعیل صالحی ارسالی در


    باسلام بنده یک بیمار اسکیزوفرنی با 23 سال سابقه کار ، متاهل و دارای دو ف رزند هستم ، مدت سه سال است درگیر درمان و بستری و شوک درمانی و تزریق آمپول ریسپر یدان در بیمارستان اعصاب و روان ابن سینا هستم و با تأیید فوق تخصص اعصاب و روان از کار افتاده شدم . ‌با توجه به درخواست از کارافتادگی از طریق تامین اجتماعی فارس و شرکت در کمسیون پزشکی به آدرس شیراز خ خ اکشناسی و ارایه کلیه مدارک درمانی به پز شکان حاضر در جلسه و رویت مدارک و حال روح ی و جسمی حقیر ، متاسفانه رآی مبنی بر عدم از کارافتادگی داده اند. ملاک از کارافتا دگی بیماری مانند بنده با دو مرحله بستری 60روزه و 30روزه و شوک درمانی در 8جلسه چی ست. پدر و مادری پیر و فرتوت دارم . درآم دی هم ندارم که خرجی خودم و فرزندانم را ب دهم
    آیا سزاوار و شایسته است که ع مری کار و بیمه پردازی برای آینده زن و بچ ه ام الان چنین رای ناصوابی در حقم صادر ک نند ، که عدم توان کارکردن را ندارم و خود م و زن و بچه ام از گرسنگی و نداری رنج بک شند .
    استدعا دارم از حق ما که عم ری بیمه پردازی داشتیم نزنند و بحساب زیان دهی سینا بگذارند .این صرفه و صلاح سازما ن و جلوگیری از مصارف سازمان تامین اجتماع ی نیست . خدا بحق است . حق الناس است . و شورای پزشکی بعنوان دلسوز سازمان به ناحق رای صادر میکند، حق بیمار محجور و زن و بچ ه‌اش را ضایع میکنند

  • امیدایران ارسالی در

    وقتی میگن دزدی مسئولین شده براشون ازنون شب والتر. اینه من با۹میلی.ن حقوق با۵سرعا یله دارم زندگی میکنم دلم خوش حقوق میگیرم

  • مستمری بگیر تامین اجتماعی ارسالی در

    دولت میخواهد با فروش اموال کارگران به نف ع خودش باشد ومیخواهند تامین اجتماعی را به نابودی بکشانند

  • مجید زندی ارسالی در

    حاکمیت یا بهتر بگویم حاکم و فرمانده کل قوا باید طبق نص صریح قرآن دستور قطع ید بده و بدون ملاحظه و اغماض و بیم از عاقبت کار فقط به رضای الهی فکر کنه و بدون هراس ریشه ی فساد را یکبار برای همیشه بکنه. وگرنه با چشم پوشی بدتر از این میشود که هست. والسلام.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها