|
کدخبر: 332936

برنامه مهم بانک مرکزی برای حمایت از بورس

رئیس‌کل بانک مرکزی در توضیح تصمیم جدید این بانک، اعلام کرد که واردات در ازای صادرات صنایع فلزی، فلزات رنگی و سایر شرکت‌های مرتبط با نرخ توافقی مجاز است.

اقتصاد برنامه مهم بانک مرکزی برای حمایت از بورس

محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، تأکید کرد که کمیته بازگشت ارز حاصل از صادرات با استفاده از ظرفیت‌های تبصره بند ۱ ماده ۸ آئین‌نامه مذکور، به منظور توسعه صادرات صنایع فلزی و تأمین نیازهای ارزی زنجیره مربوطه، از جمله تأمین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین‌آلات و همچنین تأمین انرژی‌های مورد نیاز این صنعت، امکان واردات در ازای صادرات این شرکت‌ها و سایر شرکت‌های همگروه را با نرخ توافقی مجاز اعلام کرده است.

در معاملات شنبه، ۳۱۰ نماد صف خرید داشتند و ۱۷۷ نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۳۷ درصدی نسبت به روز کاری قبل به هزار و ۱۷۵ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش ۳۰ درصدی به رقم ۴۶۵ میلیارد تومان رسید.

رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: بدین ترتیب، منابع حاصل از صادرات کلیه اقلام تولیدی و زنجیره صدرالاشاره می‌تواند به مصارف ارزی مربوط به این زنجیره حسب تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت تخصیص داده شود.

فرزین تاکید کرد: این تصمیم مهم، موجب افزایش صادرات صنعت فولاد و فلزات رنگین اساسی به علت جذابیت ایجاد شده در صادرات می‌گردد و به تبع آن، تأمین ارز پروژه‌های توسعه زنجیره‌ی فولاد و فلزات رنگین اساسی، تسهیل و تسریع می‌گردد. این موضوع البته بر درآمدهای آتی و رشد تولیدات محصولات شرکت‌های فولادی و فلزی حاضر در بورس کشور نیز مؤثر خواهد بود.

اوراق تبعی، اثر بخش‌ترین ابزار حمایتی از بازار سهام

سید فرهنگ حسینی گفت: در روزهای اخیر، به دنبال نوسانات ایجاد شده در برخی بورس‌های معتبر بین‌المللی و مشاهده اثر مداخله بانک‌های مرکزی بر حمایت مستقیم ازبورس‌ها، در ایران نیز شاهد حضور رئیس کل بانک مرکزی در جلسه شورای عالی بورس بودیم. این امر اتفاقی مهم در حوزه بازار سرمایه محسوب می‌شود.

حمایت بانکی

او به مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر تزریق نقدینگی از کانال بانک‌ها برای خرید سهام اشاره کرد و افزود: شورای عالی بورس با هماهنگی بانک مرکزی مصوبات دیگری را مانند وام ۱.۵ میلیارد یورویی، انتشار اوراق ۲ میلیارد یورویی و تضمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان اوراق شرکت‌ها را در دستور کار قرار داده است.

حسینی با تاکید بر این‌که تزریق نقدینگی می‌تواند به عنوان اثر بخش‌ترین و سریع‌ترین ابزار حمایت از بازار سرمایه محسوب شود، گفت: به منظور حمایت از سهامداران خرد، بیمه پرتفوی‌های کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان هم مصوب شد، این تصمیم می‌تواند به کاهش فشار فروش و نیز دغدغه و نگرانی‌های این گروه از سهامداران منجر شود.

اوراق تبعی

این کارشناس بازار سرمایه به انتشار ۵ هزار میلیارد تومان اوراق تبعی از طریق صندوق توسعه بازار سرمایه با سود تضمینی ۲۹ درصدی اشاره کرد و گفت: به دلیل لزوم واگذاری اختیار خرید در همان نرخ، عملا خریدار این اوراق محدود به صندوق‌های با درآمد ثابت شده و این امر سبب آزاد شدن آن دسته از منابع صندوق توسعه، که سررسید آن‌ها نزدیک است، برای حمایت از بازار یا تسویه اوراق‌های تبعی تامین مالی خواهد شد.

او با اشاره به اقدامات سازمان بورس، برای انتشار اوراق تبعی توسط ۵۲ ناشر بازار سرمایه گفت: این اقدامی قابل توجه و موثر است، چنان‌که مشابه آن را قبلا در قالب صندوق‌های بازارگردانی برای حمایت از بازار تجربه کرده‌ایم.

اثر ارز نیمایی

حسینی علت نوسانات حاکم بر بازار را خارج از اختیار شرکت‌ها دانست و گفت: با وجود رشد ۱۰ درصدی ارز نیما و رشد متناسب قیمت فروش شرکت‌های پتروشیمی و فولادی در بورس کالا اما شاخص بورس در چند ماه اخیر حدود ۱۰ درصد ریزش داشت.

مدیر عامل گروه صنعتی و معدنی امیر با بیان اینکه در صورت تداوم روند فعلی، پیش‌بینی می‌شود نرخ ارز نیمایی احتمالا در مهر ماه به محدوده ۵۰ هزار تومان برسد، گفت: قطعی‌ مکرر برق باعث اختلال در بخش تولید شرکت‌های فولادی شده و انتظار می‌رود از هفته‌های آینده تولید این شرکت‌ها از سر گرفته شود.

منبع: مهر

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها