|
کدخبر: 332320

مشاوران املاک بازار مسکن را به هم ریختند | پای قیمت سازی در میان است!

دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: پس از اجرا شدن مالیات بر معاملات مکرر و مالیات بر عایدی سرمایه قراردادهای تهاتر گسترش یافت و حالا رشد بیشتری پیدا کرده است.

اقتصاد مشاوران املاک بازار مسکن را به هم ریختند | پای قیمت سازی در میان است!

یاسر دستمالچیان درباره قیمت‌سازی‌ها در بازار مسکن گفت: ‌در بازار مسکن، بخشی از قیمت‌گذاری از طریق معاملات تهاتری صورت می‌گیرد. امکان معامله و انعقاد قرارداد مسکن با تهاتر وجود دارد، با این شرط که هر قراردادی به صورت جداگانه منعقد شود و بیع و نقل دارای شفافیت باشد، به طور کامل مشخص باشد که چه موردی به عوض چه مورد دیگری معامله و تهاتر می‌شود. طبق قوانین تملیک عین، شرایط و اجناس معامله باید به صورت واضح مشخص شود.

وی ادامه داد: این امکان وجود ندارد که برای مثال باغی در شمال کشور که جزییات متراژ و قیمت کارشناسی آن مشخص نباشد با ملکی در تهران معامله شود و قطعا عوض بیع باید معلوم باشد. اما شاهد آن هستیم که در قراردادها به اشتباه می‌نویسند ثمن قرارداد یک باغ است و این باغ در قرارداد هیچ مشخصاتی ندارد.

دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات با بیان اینکه در واقع این معاملات صوری و قیمت‌سازی هستند و اساسا در این قراردادها باغی هم برای تهاتر وجود ندارد، گفت: پس از اجرا شدن مالیات بر معاملات مکرر و مالیات بر عایدی سرمایه قراردادهای تهاتر رواج گرفت و شدت پیدا کرد.

دستمالچیان افزود: در حال حاضر، در بازار مسکن شاهد آن هستیم که برای افزایش قیمت یک واحد آن را با واحد دیگر تهاتر می‌کنند بدون آنکه قیمت مشخصی داشته باشند و در معاملات بعدی مجددا بدون آنکه خریدار و فروشنده پولی جابه‌جا کنند به طور اسمی قیمت‌ها را افزایش می‌دادند. برخی از مشاوران املاک با همین معاملات می‌توانند قیمت مسکن در آن منطقه را بالا ببرند ضمن اینکه این معاملات محل درآمدزایی برای آنها هم محسوب می‌شود.

وی با اشاره به بازار فروش امتیار واحدهای نهضت ملی مسکن اظهار داشت: ۱۰هزار نفر را شناسایی کردیم که قطعه‌ای کاغذ در دست دارند در حالی ارزش این کاغذ با پرداخت هزینه کپی آن ۲ هزار تومان است این افراد آن را بیش از ۲ میلیارد تومان خریداری و خریداران گمان کردند که امتیاز واحدی را خریداری کردند.

مشاور-املاک

دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات گفت: در ماده ۱۳ قانون جدید ساماندهی بازار زمین، مسکن، اجاره به رفع این مشکل اشاره شده است و ذکر شده در راستای کاهش التهابات بازار مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته بازی واحدهای در حال احداث طرح‌های حمایتی تامین مسکن مانند اقدام ملی یا نهضت ملی مسکن که مطابق قانون جهش تولید مسکن به صورت اجاره ۹۹ ساله واگذار می‌شود، متقاضیان این طرح‌ها در قرارداد واگذاری، به صورت قید قرارداد و به نحو سلب حق، ملزم می‌شوند تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور برق یا اخذ گواهی پایان کار ساختمانی حق انعقاد معاملات و اعطای وکالت مربوط به انتقال، حق انتفاع اراضی یا اعیان یا امتیاز ثبت نام را جز به اشخاص مورد تایید وزارت راه و شهرسازی نداشته باشند. همچنین ثبت رسمی معاملات و وکالت‌نامه‌ها منوط به استعلام از وزارت راه و شهرسازی مبنی بر رعایت شروط است.

دستمالچیان تاکید کرد: بنابراین با این قانون جلوی این سفته بازی را گرفته‌ایم و امکان فروش‌ این واحدها بر روی خاک وجود ندارد و پیشرفت فیزیکی آن باید به ۳۰ الی ۴۰ درصد رسیده باشد.

منبع: ایلنا
  • علی ارسالی در

    علاوه بر املاکی ها برنامه دیوار عامل اصلی گرونی مسکن می باشد چون هیچ کنترلی روی اون نیست و قیمت ها غیر واقعی و بدون کارشناسی است که این خود بزرگترین عامل هرج و مرج در مسکن می‌باشد ،برنامه دیوار مضر است باید اون حذف و یا محدود کرد و گرنه بازار را به آشوب می‌کشد

  • ناشناس ارسالی در

    آقای دستمالچی اگه در دولت 13بودی تمام گندهایی که به بازار و اقتصاد زدین کاملا مشخصه . و هیچ عوایدی هم به دست نیامده مشخصه . لطفاً جاتونو با کسی که می‌فهمه عوض کنین و داستان نگین.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها