|
کدخبر: 332274

آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان از زبان نماینده مجلس | خبرهای خوبی در راه است

حسینعلی حاجی دلیگانی درباره آخرین وضعیت متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت: در خصوص متناسب‌سازی خصوصا برای بازنشستگان تامین اجتماعی صحبتی با رئیس کمیسیون اجتماعی داشتم که باید وضعیت را بررسی کنند.

اقتصاد آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان از زبان نماینده مجلس | خبرهای خوبی در راه است

حسینعلی حاجی دلیگانی اعلام کرد: در مورد متناسب‌سازی، به ویژه برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، با رئیس کمیسیون اجتماعی گفتگو کردم. متأسفانه هنوز وضعیت متناسب‌سازی سایر بازنشستگان کشوری و لشکری نیز مشخص نشده است.

وی درباره آخرین وضعیت متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت: در خصوص متناسب‌سازی خصوصا برای بازنشستگان تامین اجتماعی صحبتی با رئیس کمیسیون اجتماعی داشتم که باید وضعیت را بررسی کنند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: الان برخی از حداقل‌بگیران هستند که از این موضوع گلایه دارند. همچنین متناسب‌سازی مابقی بازنشستگان کشوری و لشکری هم تعیین تکلیف نشده است.

وی تاکید کرد: هنگامی که قانون وجود دارد بایستی که دولت هر چه زودتر شرایط اجرایی را فراهم کند.

حاجی دلیگانی درباره این‌که آن سه میلیون تومان به صورت علی‌الحساب به حساب برخی از بازنشستگان ریخته نشده است، بیان کرد: این مسئله قابل پیگیری است، ما هم به دولت تذکر داده‌ایم.

مجلس-شورای-اسلامی

همچنین سیدعلی یزدیخواه در جلسه علنی صبح یکشنبه، ۱۴ مردادماه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود،گفت:رئیس جمهور محترم در جریان سخنرانی های تبلیغاتی و مناظره‌های تلویزیونی وعده‌هایی هرچند کم تعداد داده‌اند که به بعضی از آنها اشاره می‌کنم، متعادل سازی حقوق کارمندان اعم از شاغلین و بازنشستگان به اندازه نرخ تورم، ابلاغ و اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی در باب همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی با شاغلین، رایگان نمودن هزینه‌های درمان برای بازنشستگان، تامین معیشت اقشار مختلف جامعه به ویژه معلمان، استفاده از جوانان در پست‌های مدیریتی و فراجناحی عمل نمودن ایشان که بارها تکرار کرده‌اند، بحث واردات خودرو به کشور با تیراژ مناسب از جمله تعهدات اخلاقی ایشان بود، امیدوارم وعده‌ها و تعهدات رئیس جمهور در جریان عملیات اجرایی قرار گیرد.بنده به عنوان نماینده کوچکی از این ملت این موضوعات را به جد از دولت محترم مطالبه خواهم کرد.

فرمول افزایش حقوق بازنشستگان بعد از همسان سازی مشخص شد

هفته گذشته مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد که یک میلیون تومان به‌عنوان کمک معیشت برای حداقل‌ بگیران و به‌عنوان بخشی از متناسب‌سازی برای غیرحداقل‌بگیران پرداخت خواهد شد. اصلاحاتی در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پیشنهاد شده است که شامل اختصاص یک میلیون تومان به‌عنوان کمک معیشت برای حداقل‌بگیران و به‌عنوان بخشی از متناسب‌سازی برای غیرحداقل‌بگیران می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در مصاحبه‌ای اعلام کرد: “این مبلغ به‌عنوان کمک معیشت برای حداقل‌بگیران و به‌عنوان بخشی از متناسب‌سازی برای غیرحداقل‌بگیران پرداخت می‌شود.” اما آیا این مبلغ شامل تمامی مستمری‌بگیران می‌شود؟ این موضوع باید به کلیه مستمری‌بگیرانی که کمتر از یک میلیون تومان بابت متناسب‌سازی دریافت می‌کنند، تعلق گیرد.

به عبارتی، این مبلغ برای دارندگان ضریب مستمری ۲.۷ به پایین که متناسب‌سازی آنان زیر یک میلیون تومان است، به‌عنوان کمک معیشت و برای دارندگان ضرایب مستمری بالاتر از ۲.۷ به‌عنوان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان محسوب می‌شود. باید توجه داشت که دارندگان ضریب مستمری ۲.۷ به بالا مشمول دریافت مبلغ متناسب‌سازی بیش از یک میلیون تومان می‌گردند.

اکنون می‌توان پیشنهادی برای اصلاح متناسب‌سازی در گام اول به شرح زیر ارائه داد:

متناسب‌سازی تکلیفی ضرایب مستمری‌ها مطابق بند ر ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه برای دارندگان ضرایب مستمری ۲.۷ به بالا.

بودجه مورد نیاز: ۰.۶ همت در ماه

تعداد افراد مشمول: حدود ۶۰۰ هزار پرونده

متناسب‌سازی مستمری‌ها در قالب افزایش پایه مستمری به مبلغ ثابت یک میلیون تومان برای دارندگان ضرایب مستمری ۱ تا ۲.۷ و برای ضرایب مستمری کمتر از یک به نسبت ضریب‌مستمری.

بودجه مورد نیاز: ۳.۶ همت در ماه

تعداد افراد مشمول: حدود ۳.۶ میلیون پرونده

بودجه کل متناسب‌سازی ۴.۲ همت در ماه و ۵۰ همت در سال است.

حقوق-بازنشستگان

علیرضا حیدری، نایب‌رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، بیان کرد: یکی از کلیدهای حل مشکل سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی، بحث اصلاح نظام حکمرانی درون سازمان و رعایت شاخص‌های مربوط به پایداری آن است. وی تأکید کرد که پایداری بلندمدت صندوق‌ها باید در اولویت دولت بعدی باشد.

در سال‌های گذشته، سازمان تأمین اجتماعی با واگذاری‌های بسیاری مواجه بوده که این موضوع زنگ خطری برای پایداری منابع صندوق به صدا آورده است. این واگذاری‌ها شامل ۳۲ همت در سال ۱۳۹۹، ۸۹ همت در سال ۱۴۰۰، ۹۰ همت در سال ۱۴۰۱ و ۷۰ همت در سال ۱۴۰۲ بوده که بسیاری از این مبالغ صرف هزینه‌های جاری سازمان شده است.

حیدری تصریح کرد: سازمان تأمین اجتماعی نیازمند اصلاحات ساختاری جدی است و مدیریت این سازمان باید به‌گونه‌ای باشد که جابه‌جایی قدرت سیاسی نتواند در روند کارهای آن خللی وارد کند. وی افزود که نظام حکمرانی سازمان باید مستقل از دولت‌ها عمل کند و برای مسائل خود راهکارهای مناسب را در نظر بگیرد.

حیدری تأکید کرد که دولت‌ها باید متناسب با نیازهای سازمان تأمین اجتماعی و بدون توجه به شعارهای سیاسی، اقدامات لازم را انجام دهند. وی اشاره کرد که در حوزه درمان و سلامت نیز باید سیاست‌های کلان حوزه درمان و عدالت درمانی مورد توجه قرار گیرد تا هزینه از جیب مردم کاهش یابد.

در پایان، حیدری به اهمیت سرمایه‌گذاری منابع سازمان تأمین اجتماعی و عملکرد اقتصادی شستا برای حفظ پایداری صندوق تأکید کرد و اظهار داشت که سهامداری سازمان باید به‌گونه‌ای باشد که سودآوری بیشتری برای صندوق‌ها فراهم آورد.

منبع: ایلنا
  • ناشناس ارسالی در

    بابا جمع کنید این بساط رو ....خدایا این سرزمین را از جنگ ،دروغ ،قحطی ،مسئول بی م سئولیت،خشکسالی در امان دار ..

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها