|
کدخبر: 332131

فاصله زیاد قیمت گوشت تنظیم بازاری و تولید داخل

واردات گوشت قرمز موجب کاهش تقاضا برای دام‌های تولید داخلی می‌شود. رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام بر این باور است که برای حمایت از تولید داخلی، تأمین و تحویل نهاده‌های دام به‌صورت مدت‌دار و همچنین دام‌های پایه‌پروار با قیمت مناسب می‌تواند مؤثر باشد.

اقتصاد فاصله زیاد قیمت گوشت تنظیم بازاری و تولید داخل
از اوایل تابستان سال گذشته، به دلیل کمبود دام و کاهش عرضه، قیمت گوشت قرمز به طور قابل توجهی افزایش یافت. به همین منظور، واردات دام سبک و سنگین به کشور آغاز شد تا بتوان قیمت‌ها را کاهش داد.

با ورود دام سبک و سنگین به کشور نیاز مردم به گوشت قرمز تا حدودی تامین شد اما باتوجه به تولید کشور در زمینه دام سبک و سنگین نبود تقاضا برای دام داخلی مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرد.

در همین زمینه منصور پوریان رئیس شورای تامین‌کنندگان دام در توضیح وضعیت عرضه دام و قیمت گوشت قرمز، اظهار کرد: عرضه گسترده دام بعد از ایام محرم، کاهش حدود ۳۰ درصدی قیمت دام سبک را به همراه داشته و هرکیلو گوشت گوسفند با رقم ۲۷۰ هزار تومان عرضه می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه شرایط تولید نسبت به سال گذشته روند بهتری داشته، عنوان کرد: مدیریت تنظیم بازار و تهیه گوشت با قیمت مناسب از اقدامات خوبی بود که باعث اشباع بازار گوشت به ویژه در بخش گوشت منجمد گوساله وکاهش قیمت هرکیلو به زیر ۳۰۰ هزار تومان شد. 

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام تصریح کرد: عرضه دام سبک و سنگین به واسطه تولید بالا در بازار روند خوبی دارد و روند کلی قیمت‌ها نزولی است. 

پوریان با اشاره به اینکه واردات لاشه گوسفندی به برخی شهر‌ها از جمله تهران تنظیم بازار این محصول و کاهش قیمت‌ها را به همراه داشته، عنوان کرد: درحال حاضر هر کیلو لاشه گوسفند حدود ۲۹۰ هزار تومان و هرکیلو گوشت گوسفند تفکیک شده با رقم حدود ۳۶۰ هزار تومان عرضه می‌شود. 
 
وی به فاصله زیاد قیمت گوشت تنظیم بازاری و تولید داخل اشاره کرد و گفت: باتوجه به قیمت بالای نهاده‌های دامی و سختی شرایط تولید قیمت هرکیلو دام سبک به طور میانگین  ۳۰۰ هزار تومان و گوساله بالای ۲۰۰ هزار تومان برای تولیدکننده تمام می‌شود. 

به گفته رئیس شورای تامین‌کنندگان دام درحال حاضر تولیدکننده هر کیلو گوشت گوسفند را با میانگین قیمت ۲۷۰ هزار تومان می‌فروشد که باتوجه به هزینه تمام شده ضرر می‌کند، اما چاره‌ای جز عرضه ندارد. 
 
پوریان با تاکید بر اینکه در بحث کشتار و حمل و نقل دام سبک و سنگین نیز هزینه‌هایی شامل قیمت دام می‌شود، اظهار کرد: که باعث می‌شود قیمت هرکیلو گوشت داخلی نسبت به گوشت وارداتی با فاصله قیمتی بالایی عرضه شود. 
 
وی ادامه داد: هر کالایی که مزیت اقتصادی نداشته باشد بازار آن را پس می‌زند که این موضوع شامل گوشت‌های تولید داخل شده و درحال حاضر تمام تقاضا به سمت گوشت‌های وارداتی رفته است. 
 
رئیس شورای تامین‌کنندگان دام معتقد است هزینه تمام شده بالای گوشت تولید داخل، امکان رقابت با گوشت تنظیم بازاری را از تولیدکنندگان گرفته است و این امر سبب رکود در تولید داخل دام شده است. 

وی تصریح کرد: در حمایت از تولید داخل، تامین و تحویل نهاده دام مدت‌دار می‌تواند به تولیدکنندگان کمک کند، از طرفی تهیه دام پایه‌پروار با قیمت مناسب و قراردادن آن در اختیار دامدار راهی است که باعث احیای تولید آسیب‌دیده می‌شود. 

پوریان تاکید کرد: لازم است مدیریت تنظیم بازار و تولید داخل نیز صورت گیرد تا هزینه‌های تولید بالا به واسطه تغییر قیمت نهاده‌های دامی، تولیدکنندگان داخلی را متضرر نکند. 
 
رئیس شورای تامین‌کنندگان دام گفت: فراهم کردن امکان صادرات نیز محرکی است برای اینکه رکود تولید داخل دام شکسته شود و به رونق تولید دام سبک و سنگین کمک کند.

منبع: میزان

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها