|
کدخبر: 329363

ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی | تولید برق افزایش یافت؟

آمار نشان می دهد که ۴۸ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق متصل شدند.

اقتصاد ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی | تولید برق افزایش یافت؟

افزایش توان و ظرفیت نیروگاه های حرارتی برای تولید برق، می تواند کمک بزرگی برای گذر از پیک مصرف در تابستان باشیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان شرکت برق حرارتی گفت: ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی همزمان با اتصال واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی جدید نیروگاه چادرملو به شبکه سراسری برق کشور به مرز ۷۶ هزار مگاوات رسید.

هادی مدقق با اشاره به اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۹ هزار و ۳۶۴ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی افزوده شده است، افزود: این اقدام از طریق سنکرون ۴۸ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۹۵۰ مگاوات، رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان عملی نیروگاه‌های گازی موجود به ظرفیت دو هزار مگاوات و ۴۱۴ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور با افتتاح پروژه‌های جدید در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار و ۹۵۰ مگاوات رسیده است، بیان کرد: در حاضر حاضر ۶۳۰ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۵ نیروگاه کشور وظیفه تأمین ۹۴ درصد انرژی مورد نیاز مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند.

مدقق ادامه داد: واحدهای حرارتی سنکرون شده در دولت سیزدهم شامل ۳۴ واحد گاز در نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی هنگام، ایران ال ان جی (سه واحد)، قشم پاسارگارد، آریان زنجان (دو واحد)، مهتاب کویر (دو واحد)، شهید باکری (دو واحد)، تربت‌حیدریه (دو واحد)، فولاد بوتیا، دوکوهه، فولاد مبارکه (دو واحد)، المینیوم المهدی، فولاد غرب آسیا، سبزوار، گل‌گهر، چادرملو و واحدهای گازی کوچک میانرود، زاهدان (سه واحد)، صبای دهلران (چهار واحد)، پتروشیمی کردستان (سه واحد) و پتروشیمی کرمانشاه مجموعاً به ظرفیت چهار هزار و ۸۵۶ مگاوات بوده است.

صنعت-برق

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان شرکت مادرتخصصی برق حرارتی گفت: همچنین در این مدت ۱۴ واحد بخار در نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی جهرم، هریس، ارومیه (دو واحد)، چابهار، بعثت پارس‌جنوبی (دو واحد)، غرب‌کارون، عسلویه، فردوسی، خرم‌آباد، سبلان (دو واحد) و کربنات سدیم سمنان نیز با ظرفیت دو هزار و ۱۷۱ مگاوات به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است.

مدقق تاکید کرد: این واحدهای بخار جدید بدون مصرف سوخت اضافی و از طریق حرارت اگزوز واحد گاز قبلی در حال فعالیت هستند و احداث این واحدها منجر به صرفه‌جویی سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف سوخت در طول سال شده است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به عزم جدی صنعت برق حرارتی برای تامین برق مورد نیاز مردم، از آمادگی نیروگاه‌های حرارتی برای تولید حداکثری برق در پیک تابستان امسال با حداکثر ظرفیت ممکن خبر داد.

عبدالرسول پیشاهنگ با حضور در نیروگاه رامین‌اهواز آخرین وضعیت واحد‌های تولید برق و سطح آمادگی این نیروگاه بخاری را مورد بررسی قرار داد و از نزدیک در جریان اقدامات پیشگیرانه و چالش‌های این نیروگاه جهت گذر از پیک برق تابستان ۱۴۰۳ قرار گرفت و با اشاره به عزم جدی صنعت برق حرارتی جهت تامین برق مورد نیاز مردم و شبکه سراسری، گفت: نیروگاه‌های برق حرارتی برای تولید حداکثری انرژی حیاتی برق در پیک تابستان سال جاری با حداکثر ظرفیت ممکن آمادگی دارد.

وی نیروگاه‌های حرارتی را خط مقدم تامین برق کشور دانست و افزود: تولید این انرژی در نیروگاه‌های حرارتی از پیچیدگی‌ها، چالش‌ها و سختی‌های متعددی همراه است و تلاشگران این صنعت نهایت تلاش خود را جهت رفع چالش‌ها بکار گرفته تا با تولید پایدار این انرژی خدمت‌رسان شایسته‌ای برای مردم شریف کشورمان باشند.

پیشاهنگ پایان یافتن تعمیرات اساسی و میان دوره‌ای انجام گرفته نیروگاه‌ها در فصول پاییز و زمستان را نقطه قوتی برای آغاز تولید حداکثری نیروگاه‌ها در فصل تابستان برشمرد و ادامه داد: نقش صنعت برق حرارتی در تامین آسایش مردم و نیاز صنایع بسیار مهم و حیاتی است و هدف مجموعه نیروگاه‌های ما در سراسر کشور چیزی جز خدمت به مردم ایران به ویژه در فصل تابستان نیست.

منبع: مهر

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها