|

ترامپ تیر خلاص را شلیک کرد | آغاز فروپاشی دلار نزدیک است ؟

یک اقتصاددان گفت: اعمال احتمالی تعرفه‌های ۱۰ درصدی آمریکا بر کشورهای عضو بریکس، به خود آمریکا آسیب می‌رساند و به تسریع یکپارچگی این گروه اقتصادی منتهی می‌شود.

اقتصاد آغاز فروپاشی دلار نزدیک است ؟

اقبال قلی‌یف، رئیس دانشکده اقتصاد مالی دانشگاه دولتی روابط بین‌الملل مسکو روسیه (MGIMO)، بر این باور است که بیانیه رئیس‌جمهور آمریکا در مورد اعمال احتمالی تعرفه‌های ۱۰ درصدی بر کالاهای کشورهای بریکس، نه فقط اقدامی پوپولیستی، بلکه آغاز مرحله جدیدی از درگیری اقتصادی است. این گام نه فقط با هدف توزیع مجدد جریان‌های تجاری، بلکه با هدف بازنگری اساسی نقش آمریکا در اقتصاد جهانی انجام می‌شود.

به گفته وی، کشورهای بریکس به سرعت در حال تشکیل معماری موازی در حوزه‌های مالی، فناوری و نهادی هستند و از این طریق، وضع موجود و تسلط دلار را به چالش می‌کشند. پاسخ آمریکا به شکل فشار تعرفه‌ای با هدف بی‌ثبات کردن این مدل جایگزین است. با این حال، چنین اقداماتی ممکن است اثر معکوس داشته باشد و به جای تقویت موقعیت آمریکا، در نهایت نقش آمریکا را به عنوان داور در تجارت جهانی از بین می‌برد.

قلی‌یف خاطرنشان کرد: واکنش کشورهای بریکس احتمالا نه فقط تلافی‌جویانه، بلکه از نظر استراتژیک نیز سنجیده و شامل تسریع حذف دلار تا ایجاد سیستم جدید تسویه حساب‌های بین‌المللی خواهد بود؛ حتی ممکن است آغاز افول سلطه اقتصادی آمریکا و ظهور سیستم تجاری واقعا چندقطبی باشد. جهان در حال ورود به دوره‌ای از آشفتگی است که در آن عوامل غیراقتصادی به طور فزاینده‌ای آینده اقتصادی را تعیین می‌کنند.

به نظر وی، اولین پیامدهای تعرفه‌های آمریکا از همین حالا قابل مشاهده است؛ چین آشکارا این اقدامات را به عنوان باج‌گیری اقتصادی محکوم کرده است و اعضای بریکس در حال تشدید کار بر روی جایگزین‌هایی برای سیستم سوئیفت هستند.

این اقتصاددان در پایان گفت: همانطور که کارشناسان آمریکایی گفتند، این موضوع چندان مربوط به تجارت نیست، بلکه تلاشی برای کنترل است؛ ترامپ به دنبال مهار توسعه جهانی‌سازی جایگزین است که در پیرامون کشورهای بریکس و بریکس پلاس شکل می‌گیرد و برعکس، این اقدام ترامپ فقط تجارت را در داخل این گروه اقتصادی تحریک می‌کند.

دلار_ترامپ

ترامپ در هشتم جولای، اعلام کرد که آمریکا، تعرفه‌های وارداتی ۱۰ درصدی را برای اعضای بریکس اعمال خواهد کرد، زیرا به گفته وی، بریکس به دنبال «نابود کردن دلار» است و از دست دادن جایگاه دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی معادل شکست در جنگ تجاری است و آمریکا نمی‌خواهد اجازه این کار را بدهد.

خبرگزاری تاس گزارش کرد، پیش از این، در بیانیه مشترکی پس از اجلاس ریودوژانیرو، کشورهای بریکس علیه اقدامات تجاری و مالی یکجانبه، از جمله افزایش تعرفه و ایجاد موانع غیرتعرفه‌ای که منجر به عدم تعادل تجاری می‌شود و با هنجارهای سازمان تجارت جهانی مغایرت دارد، گفت‌وگو کردند.

 

منبع: خودرو1
کدخبر: 356398 پریا ابراهیمی

ارسال نظر