|

پس‌لرزه گرانی برنج؛ دولت رسماً اعلام بحران کرد

افزایش شدید قیمت برنج، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اقلام سبد غذایی خانوارهای ایرانی، نه‌تنها فشار مستقیمی بر معیشت مردم وارد کرده، بلکه به‌نوعی علامتی است از یک اختلال بزرگ‌تر در نظام تأمین و توزیع کالاهای اساسی. اعلام رسمی بحران از سوی دولت نشان‌دهنده آن است که دیگر نمی‌توان با وعده یا توصیه از کنار موضوع گذشت و باید تصمیم‌های فوری و مؤثر گرفت.

اقتصاد

افزایش چشمگیر قیمت برنج در ژاپن، موجی از نارضایتی عمومی را به‌دنبال داشته و باعث سقوط شدید محبوبیت نخست‌وزیر شیگرو ایشیبا شده است. 

در پی گرانی این کالای اساسی و تشدید فشار معیشتی بر مردم، میزان حمایت افکار عمومی از دولت به پایین‌ترین سطح خود رسیده و نگرانی‌ها درباره ثبات سیاسی کابینه را افزایش داده است. کارشناسان این افت محبوبیت را زنگ خطری جدی برای آینده سیاسی ایشیبا و توانایی دولت در مدیریت بحران‌های اقتصادی می‌دانند.

به نوشته کیودو، در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در ژاپن، حدود ۹ نفر از عملکرد و واکنش دولت به روند افزایشی قیمت برنج ناراضی هستند.

طبق نظرسنجی کیودو، حمایت از دولت ایشیبا از ۳۲.۶ به ۲۷.۴ درصد تنزل یافته است که برای حزب حاکم لیبرال دموکرات و حزب شریک آن یعنی «کومیتو» در انتخابات مجلس اعلای این کشور در ماه جولای، اتفاقی بدیمن محسوب می‌شود.

در این نظرسنجی، ۸۷.۱ درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که اقدامات دولت برای رسیدگی به روند افزایشی قیمت برنج، ناکافی بوده است.

به‌دنبال خسارت ناشی از گرما به محصولات کشاورزی و همچنین رونق گردشگری که به افزایش تقاضا منجر شده، قیمت خرده‌فروشی برنج در ژاپن نسبت به سال گذشته افزایش ۲ برابری را تجربه کرده و این در حالی است که دولت در ماه مارس، موجودی انبارهای را به سمت بازار روانه کرد.

قیمت-برنج

منبع: ایرنا
کدخبر: 353003 خبرنگار گسترش

ارسال نظر