|

زلزله شدید در آستانه ورود به بازار مرغ | جهش قیمتی در راه است؟

رئیس اتحادیه مرغداران خوزستان گفت: استمرار عرضه مرغ به قیمتی پایین‌تر، علاوه بر خطر ورشکستگی مرغداران، کمبود شدید عرضه مرغ و جهش قیمت آن در ماه‌های آینده را در پی دارد.

اقتصاد

محمدحسین زمانی راد روز یکشنبه بیان کرد: زیان تحمیلی به مرغداران کشور طی ماه‌های اخیر افزایش یافته و بسیاری از واحدهای مرغداری با خطر ورشکستگی و خروج از چرخه تولید مواجه شده‌اند.

وی مجموع زیان مرغداران کشور در سال گذشته را بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: بخش زیادی از نقدینگی واحدهای تولید مرغ گوشتی کشور به دلیل عرضه مرغ با قیمت پایین تر از قیمت تمام شده از بین رفته و استمرار این وضعیت، صنعت مرغ کشور را با تهدید ورشکستگی گسترده مواجه می‌کند.
قیمت واقعی هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری ۷۶ هزار و ۶۷۰ تومان است

عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ایران گفت: ادامه وضعیت کنونی به طور قطع موجب اجتناب تعداد زیادی از مرغداری‌های گوشتی کشور برای جوجه ریزی در ماه‌های آینده می‌شود که این به معنای کمبود شدید مرغ و در پیش بودن جهش قیمت در بازار است.

وی با اشاره به نشست‌های مشترک مسوولان اتحادیه مرغداران گوشتی کشور و کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی برای بازنگری در قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده افزود: قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری در نشست‌های تخصصی انجام شده ۷۶ هزار و ۶۷۰ تومان تعیین شد که متاسفانه این قیمت تاکنون در جلسه تنظیم بازار کشور طرح نشده است.

زمانی راد، تاخیر در تصویب و ابلاغ قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده را موجب تحمیل بیشتر زیان به مرغداران کشور دانست و بیان کرد: با توجه به افزایش ۵۰ درصدی هزینه‌های تولیدی قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده طی ماه‌های اخیر، در صورت اصلاح نکردن نرخ هر کیلوگرم مرغ زنده، بسیاری از مرغداران توان ادامه تولید را نخواهند داشت.

وی ادامه داد: کاهش جوجه ریزی منجر به کاهش تولید مرغ گوشتی در کشور طی ماه‌های آینده می‌شود که خروجی این روند کمبود شدید مرغ و جهش بی‌سابقه و غیرقابل کنترل گوشت مرغ در بازار می‌شود.
مرغداران تنها زیان دیدگان چرخه تولید گوشت مرغ در کشور هستند

رئیس اتحادیه مرغداران خوزستان گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا امروز تنها در بازه ۱۸ روزه از ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین امسال هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری‌ها به قیمت واقعی به فروش رفته و در باقی سال، مرغ با قیمتی پایین تر از قیمت تمام شده به فروش رسیده است.

وی با بیان اینکه مرغداران تنها زیان دیدگان واقعی چرخه تولید گوشت مرغ در کشور هستند، ادامه داد: تمام سود صنعت مرغ نصیب واحدهای واسطه صنعت تولید مرغ کشور شده و زیان این صنعت تنها بر دوش مرغداران است.

زمانی راد، قطعی برق مداوم و گرمای شدید هوا را یکی از عوامل تشدید کننده وضعیت بغرنج صنعت مرغ کشور دانست و بیان کرد: اگرچه بیشتر واحدهای مرغداری به موتور برق مجهز هستند ولی در صورت خراب شدن ناگهانی موتوربرق تمام دسترنج مرغداران از بین می‌رود.

وی ادامه داد: به جز ذرت و سویا که با ارز و با حمایت دولت تامین می‌شود، تمام مولفه‌های تولید با ارز آزاد به مرغدار فروخته می‌شود که این موضوع موجب شده طی ماه‌های اخیر اقلام مصرفی صنعت مرغ کشور تا ۵۰ درصد افزایش یابد این در حالی است که همچنان قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده هیچگونه تغییری نداشته است.

 

منبع: بازار
کدخبر: 352010 سارا سمیع شمس

ارسال نظر