انتقال دانشجویان خارج از کشور به داخل ممنوع شد
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد افرادی که از دی ماه ۱۳۹۷ در دانشگاههای خارج از کشور مشغول تحصیل شدهاند نمیتوانند به دانشگاههای داخلی منتقل شوند و محل تحصیل نیز باید از بین دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت و بر اساس فهرست اعلام شده انتخاب شود.
گسترش نیوز- درمان و آموزش پزشکی، با توجه به انتشار شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر تکمیل ظرفیت کل ورودی دانشگاههای ایران در چند سال آینده توسط دانشجویان منتقل شده از خارج از کشور، روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت طی اطلاعیهای ضمن تکذیب مطالب ذکر شده و تاکید بر این موضوع که ظرفیت کنکور سراسری ارتباطی به انتقالیهای خارج به داخل ندارد و با مکانیزم دیگری محسابه میشود، توضیحاتی درباره موضوع انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور و تدابیری که برای ساماندهی این موضوع اندیشیده شده ارائه کرد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
«موضوع انتقال دانشجویان ایرانی از خارج از کشور از سالیان بسیار متمادی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بر اساس آیین نامه مصوب شورایعالی برنامهریزی وزارتین برای افراد واجد شرایط انجام میگرفته و موضوع جدیدی نیست.
در سال ۱۳۹۷ هم طبق روال هرسال این موضوع مورد اقدام واقع شده ولیکن با توجه به شرایط ارزی خاصی که در ابتدای سال پیش آمد، شورایعالی برنامهریزی با حفظ سایر شرایط مصوب، تنها شرط تعداد واحدهای گذرانده را از ۷۲ واحد به ۳۶ واحد تغییر داد. قابل ذکر است با تدابیر اضافه دیگری، شرایط سخت گیرانه تری به لحاظ کیفیت تحصیلی برای متقاضیان انتقال با این شرایط در نظر گرفته شد.
این در حالی است که در سال ۱۳۹۶ که چنین شرایطی نیز وجود نداشت، بیش از ۷۰۰ مورد تقاضا در وزارت بهداشت مورد بررسی و اقدام قرار گرفته بود و با توجه به کاهش تعداد واحدهای مورد نیاز برای انتقال در سال ۱۳۹۷ و همچنین مشکلات ارزی و اقدام افرادی که بعضا حتی در سالهای پایانی تحصیل خود در خارج از کشور بوده و در سالهای قبل هم واجد شرایط انتقال به داخل بوده ولیکن در این خصوص اقدامی نکرده بودند، مجموعا تعداد متقاضیان به حدود ۱۵۰۰ نفر رسید.
با توجه به کاهش تعداد واحد مورد نیاز از ۷۲ واحد به ۳۶ واحد در واقع مدتی که دانشجو باید در خارج از کشور تحصیل میکرد تا واجد شرایط انتقال شود از ۲ سال به یک سال تغییر کرد، بنابراین دو برابر شدن تعداد متقاضیان امری غیر قابل انتظار نبود و در واقع افرادی که بایستی طی دو سال منتقل میشدند در عرض یک سال واجد شرایط شده و درخواست انتقال کردند. به این ترتیب پیشبینی میشود از آمار واجدین شرایط در سال بعد کاسته شود. قابل ذکر است انتقال دانشجو از خارج به داخل تاثیری در ظرفیت کنکور سراسری نداشته و این افراد در صورت وجود ظرفیت مازاد توسط دانشگاهها پذیرفته میشوند.
با توجه به این که روند عزیمت نوجوانان به خارج از کشور برای تحصیل در رشتههای گروه پزشکی روند افزایشی نشان میداد و بسیاری از موسسههای اعزام دانشجو از این اشتیاق خانوادهها سوء استفاده کرده و به خاطر منافع مادی به دنبال جذب مشتری بیشتر بودند و حتی با فریب دادن خانوادهها نسبت به اخذ پذیرش از دانشگاههای غیر معتبر از نظر وزارت بهداشت اقدام میکردند و به نوعی با دور زدن کنکور روند تعادلی تربیت نیروی انسانی در گروه پزشکی را نیز خدشه دار میکردند، لذا نهایتا با مصوبه شورایعالی برنامهریزی انتقال از خارج از کشور برای کسانی که از ابتدای سال ۲۰۱۹ (۱۰ دی ماه ۱۳۹۷) در خارج از کشور شروع به تحصیل کنند ممنوع اعلام شد.
ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی و تامین نیازهای کشور از اهداف مهمی است که در تمامی تصمیمات و سیاستگذاریهای حوزه آموزش علوم پزشکی مورد توجه قرار میگیرد. لیکن برخی افراد و موسسهها مرتبا با انتشار مطالب نادرست در صدد ایجاد جو التهابی در فضای دانشجویی و بهرهبرداری نادرست از این جو هستند.
حوزه معاونت آموزشی ضمن تکذیب مطالبی از قبیل اینکه در سال ۱۳۹۷ حدود ده هزار دانشجو برای تحصیل در رشتههای پزشکی به خارج از کشور رفتهاند و درصدد بازگشت به دانشگاههای داخل هستند، از داوطلبان تحصیل در دانشگاههای خارجی تقاضا دارد در هنگام عزیمت به دانشگاههای خارجی برای تحصیل در رشتههای علوم پزشکی به این نکته که تا پایان دوره تحصیل نمیتوانند به دانشگاههای داخل منتقل شوند توجه و در خصوص دانشگاه محل تحصیل نیز دقت فرمایند که دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مطابق فهرست اعلامی این وزارت را انتخاب کنند.»
منبع: ایرنا
ارسال نظر